icon

Môžem chodiť medzi ľudí, keď je muž pozitívny a ja som očkovaná?

h2
3. nov 2021

Ahojte, tak už je to tu, muž je pozitívny. Zatiaľ z antigénového testu, už je objednaný na PCR. Volal mi do práce, ja som hneď išla domov, otestovala som sa sama a som negatívna, bez príznakov. Obaja sme 2x zaočkovaní. Máme syna, má 10 rokov, čiže očkovaný nie je. Podľa informácií na korona.gov.sk syn ide do karantény, ale ja nie. Otázka: to mám normálne chodiť medzi ľudí, do práce, do obchodu? Treba, aby som sa objednala na PCR? Treba, aby syn išiel na PCR? Alebo stačí, ak zostane doma? Syn tiež žiadne príznaky nemá, o chvíľu príde zo školy, tak ho, samozrejme, hneď otestujem. Ospravedlňujem sa za blbé otázky, viem, že už to tu bolo 1000x, ale človek sa niekedy z toho množstva informácií nevie vysomáriť. Ďakujem vopred za odpovede.

lenka188
3. nov 2021

@h2 to je fajn, ze sa viete takto oddelit. Tak drzim palce, nech to manzel dobre zvladne a ty so synom ostanete zdravi 🙂

zalka
3. nov 2021

@lenka188 no môžem ti povedať, že u nás to nezabralo ( samostatné wc, kúpelka, respirátor) očividne. Lebo infekčný už bol aj pred tým ako mu zistili covid, takže už len čakať.

h2
autor
3. nov 2021

@vanda323 Ďakujem! 😘♥️

h2
autor
3. nov 2021

@lenka188 Ďakujem! 😘♥️

h2
autor
3. nov 2021

@zalka ☹️ Čo má prísť, príde.

zalka
3. nov 2021

@h2 súhlasím, treba urobiť čo sa dá ... aj my sme tak, u nás nepomohlo, neznamená, že to nepomôže u Vás 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
h2
autor
3. nov 2021

Tak admini opäť nesklamali. 🤦🏻‍♀️ Vďaka za zmenu názvu témy! 😡 Teraz to z názvu vyzerá, že som bezohľadná sviňa, ktorá chce nakaziť ľudí. A podľa toho očakávam, že sa bude ďalej vyvíjať aj táto debata. 🙄 Robíte svoju prácu naozaj dobre, teraz sa to tu určite zvrhne na hádky! Blahoželám! 😠😠😠

h2
autor
3. nov 2021

@miriam11 No a už je to tu. Prišlo to skôr, než som stihla dopísať príspevok.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
h2
autor
3. nov 2021

@miriam11 Pýtam sa, prečo nemám nárok na karanténnu PN. Ale už mi baby poradili, že môžem mať OČR na syna. ☮️

lala123
3. nov 2021

@h2 my sme v takej istej situácii...ale zistili sme si cislo Ct hodnoty v PCR testu a manžel ho má veľmi nízke čiže je vysoko infekcny. Tak je vysoká pravdepodobnosť, že nás nakazí čize ja alo ockovana neidem ani do potrvávin aj keď podľa našej skvelej legislatívy by som mohla ísť ako ockovana hocikde...( ako aj naša známa , ktorá mal poz manzela a išla ako učiteľka po antigenovom teste normálne do prace lebo je ockovana).........Ak by to Ct cislo mal nad 35 tak by bol síce pozitívny ale nemal by už byt infekcny pre ostatných aspin tak mi to bolo vysvetlené . Aj keď podľa mna nikdy sa ro nedá povedať na 100 % kto sa nakazí a kto nie. Ale súhlasím s tebou... neda mi to ísť niekde medzi ľudí

miriam11
Odpoveď bola odstránená
marseillefan
3. nov 2021

@h2 ahoj, len som chcel povedať, že držím palce... my sme teraz celá rodina pozitívni, ani nevieme, kde sme to chytili. Ja s manželkou sme očkovaní. Zatiaľ to u všetkých vyzerá na ľahký priebeh (klop klop zatiaľ). Ale čo chcem povedať je, že nás očkovanie neochránilo pred infikovaním, takže ak môžeš, určite choď s rodinou do karantény. Ja sa teraz len modlím, aby som neublížil tým babkám, čo som ich stretol cez víkend na cintoríne...

mondolina
3. nov 2021

@h2
prišlo jej vhod si rypnúť, držím palce, držte sa.

silvieta80
3. nov 2021

@h2 samozrejme, ze nie. Uz je vseobecne zname ze ockovani mozu dostat a roznasat virus. V prvom rade treba ist na test.

h2
autor
3. nov 2021

@marseillefan Ďakujem, držte sa aj vy a nech ste čím skôr v poriadku.

h2
autor
3. nov 2021

@mondolina Ďakujem, bohužiaľ, už rátam s tým, že sa to tu zvrhne. ☹️

mondolina
3. nov 2021

@h2
to nie je tvoj problém, ale problém rýpačiek, stačí nereagovať.

luccija
3. nov 2021

@h2 och skore uzdravenie želám.Clovek je infekčný 2,3 dní pred príznakmi snáď vy sa budete držať.Obidvoch by som nás nahlásila na PCR test a na syna môže mať ocr pandemicku

0silvia0
3. nov 2021

@h2 máš očr na syna?

A ako sa toto rieši keď je komplet zaočkovaná rodina a jeden zostane pozitívny a ostatní chcú zostať samozrejme v karanténe a samozrejme (áno, pani rýpavé poniektoré, očkovaní CHCÚ zostať dobrovoľne v karanténe a neroznášať covid) nebehať do práce a školy? Len čerpať dovolenku?

h2
autor
3. nov 2021

@0silvia0 Zatiaľ neviem, lekárke som sa nedovolala a na mail zatiaľ neodpísala. 🤷🏻‍♀️

ankare
3. nov 2021

@h2 ak je manžel pozitívny, ostaňte všetci traja v karanténe. Skoré uzdravenie!

h2
autor
3. nov 2021

@ankare Ďakujem. 😘

maca2017
3. nov 2021

@h2 Máš nárok na OČR.

matabb73
3. nov 2021

@h2 poradiť Ti neviem, ale aspoň Ťa chcem povzbudiť. Moja neterka bola pred dvomi týždňami pozitívna, chytila to v škole. Ona jediná nie je v rodine očkovaná, lebo má len 11 rokov. S bratom a švagrinou spávala v jednej posteli a nechytili to od nej. Takže je tam šanca, že sa nenakazíš. Syna by som ale izolovala od otca.

h2
autor
3. nov 2021

@matabb73 My sme už pre istotu izolovaní všetci, každý v inej miestnosti. ☹️

zuzkaa1991
3. nov 2021

@h2 svagrina mala taky priprad minulý mesiac ale tatka izolovali hned po ag test takze bol mimo ich ale svagrina maleho 3r nechala.doma aj ona bola aj keď sú dospeli ockovani a isla tiez na pcr test obaja boli neg. Švagor aj na pcr pozitívny ale za 4 dni mu nic nebolo

oblecenie99
3. nov 2021

Čiže AK v domácnosti nikto nie je očkovaný, 1 člen je pozit., zvyšok ešte nie, tak sa čaká na výsledok PCR a po ňom, ak je negatívny, môže ísť zvyšok členov do spoločnosti? Ako je riešená ich absencia v práci? Nemyslím pozitívnych členov, ale zatiaľ nepozitívnych, ktorí čakajú na test.

anonym0001
3. nov 2021

@h2 pravidla tohto statu su nezmyselne. Ockovany-neockovany... ak si s pozitivnou alebo chorou osobou, nechodila by som medzi ludi to sirit dalej. Max s respiratorom chodit.