icon

Môžem chodiť medzi ľudí, keď je muž pozitívny a ja som očkovaná?

h2
3. nov 2021

Ahojte, tak už je to tu, muž je pozitívny. Zatiaľ z antigénového testu, už je objednaný na PCR. Volal mi do práce, ja som hneď išla domov, otestovala som sa sama a som negatívna, bez príznakov. Obaja sme 2x zaočkovaní. Máme syna, má 10 rokov, čiže očkovaný nie je. Podľa informácií na korona.gov.sk syn ide do karantény, ale ja nie. Otázka: to mám normálne chodiť medzi ľudí, do práce, do obchodu? Treba, aby som sa objednala na PCR? Treba, aby syn išiel na PCR? Alebo stačí, ak zostane doma? Syn tiež žiadne príznaky nemá, o chvíľu príde zo školy, tak ho, samozrejme, hneď otestujem. Ospravedlňujem sa za blbé otázky, viem, že už to tu bolo 1000x, ale človek sa niekedy z toho množstva informácií nevie vysomáriť. Ďakujem vopred za odpovede.

Strana
z7
cica8
6. nov 2021

@maminkasisa prepáč, o tej učiteľke patrilo niekomu inému....mier🙏

mufa1987
6. nov 2021

@zalka známa je tiež teraz v karantene pozitívna a po skončení má ísť už iba na Antigen lebo že pcr jej bude ešte dlho ukazovať pozitivitu... tiež jej volali priamo z hygieny. A potom že má človek z tých pravidiel chaus keď každý má vlastné

zalka
6. nov 2021

@mufa1987 ako ked mi príde termín tak pôjdem na testovanie, ak nepríde tak neriešim ... ale prekvapilo ma to, lebo viem že pcr môže dlho vykazovať pozitivitu, ale zase môžu niečo skúmať a preto potrebujú aj také výsledky .. po tých 10dnoch .. takže nemám problém ísť na test.

dzina007
6. nov 2021

@zalka nam na RUVZ povedali ze odporucaju pretstovanie manzel na 10 den odkedy mne zacali priznaky aby mal istotu ze naozaj to nechytil, pripadne chytil a len nema priznaky.
Ale ak chce nech si urobi par dni vopred antigen domaci a bude sa mu potom ta karantena ratat od pozitiv antigenu ak tak.

zalka
6. nov 2021

@dzina007 len ja som pozitívna, pred obedom vo štvrtok na testy .. a o cca 12h som mala výsledok ... preto mi je to divné ... a všetci na komplet sme doma pozitívny ...

nenne27
6. nov 2021

@marseillefan Astru. Syn mal pfizer ale mal len nadchu a nemal cuch a chut.bez teploty, bez inych priznakov.ale je pravda, ze bol cely cas v izbe, pouzival jedmu kupelnu a wc na poschodi a my dolnu kupelnu a wc...casto vetral, dezinfikovala som klucky atd takze sme sa "stretavali" minimalne.mal svoje riady, robila som mu jedlo aby sa nemotal po kuchyni

dzina007
6. nov 2021

@zalka tak to zvlastne je. my sme pozitiv a proste skonci karantena a koniec. dokonca znamej povedali ze pred nastupom uz nema syna testovat domacim antigenom lebo este moze byt pozitiv aj ked uz preslo 10 dni,

zalka
6. nov 2021

@dzina007 ved to .. a to som si objednala krvné testy na doma aby som zistila po karantene infekčnosť .. lebo predsa len ešte pokašliavam

dzina007
6. nov 2021

@zalka tak prajem skore uzdravenie. ja som to dala bez kasla. ale nenormalne ma bolia nohy - svaly a klby. A cakam na den kedy zacitim vonu kavy. 🙂

mufa1987
6. nov 2021

@dzina007 muž bol tiež v sobotu v kontakte s pozitívnou,v utorok večer mu začali príznaky únava, bolesť kĺbov, svalov, žiadny kašeľ...v stredu bol na Antigene a negatívny a v piatok na PCR teste a negatívny tiež ( neočkovany)

zalka
6. nov 2021

@dzina007 díky, ako ja tri dni teploty, kašel sopel ... ale dnes už je to oveľa lepšie .. ale čuch chuť som nestratila, dokonca mám pocit, že pikantné cítim ešte viac ..
aj ja prajem skoré uzdravenie a tú vôňu kávy aby si pocítila čím skôr.

pictbridge
6. nov 2021

@jvlo prosím ťa vieš mi poradiť ja som s toho mimo riešim to prvýkrát. Aj syn 8 rokov dostal dnes spravu zo školy ze musí byť v karantene lebo mal pozit spolužiaka. Od akého dátumu mam žiadať pandemicku očr ak to v pondelok bude škola hlásiť na ruvz. Každý hovorí ze stačí poslať žiadosť koncom mesiaca . Ale ja nechápem. Ak s ním budem na očr napr od 8.11 do 18.11 stačí poslať žiadosť 30.11 ? Koľko dní mam nárok na pandemicku očr ? Prepáč za toľko otázok. 🙏

marseillefan
6. nov 2021

@nenne27 dobrá práca... my sme to bohužiaľ nedali a aj manželka to nakoniec chytila. Ona si tak trošku myslela, že je ako terminátor, lebo je očkovaná, tak nám občas chodila aj do izby, aj keď som ju vyháňal. Nakoniec aj ona odkvecla... ale vyzerá to na pohodovku, asi všetci smerujeme k lepšiemu... mal som teda aj oveľa horšie chrípky ako toto.

nenne27
6. nov 2021

@marseillefan hlavne ze ste to zvladli s lahkym priebehom, drzim palce, budte zdravi🙂

katym555
7. nov 2021

@h2 garantujem vam ze su na dve veci....od utorka mi bolo zle bolest svalov, zimnica nadcha, teplota max 37,2 ale fakt ako chlap som umierala...spravila si skolsky neg.
v stredu uz soplila a teplotovala jedna dcera aj chlap- skolske testy neg.
druha dcera nic jej nebolo chodila do skoly- preistotu skolsky test neg.
Na piatok som nas objednala na PCR
Dcera bez priznakov poz.
Chora dcera a chlap - neg
Ja pozit.
Ale co je najlepsie hned ako nam prisli vysledky otestovala som seba aj poz.dceru skolskym a eeejha negativne obe..Takze tolko k spolahlivosti

h2
autor
7. nov 2021

@katym555 Nechcem sa Ťa nejako dotknúť, ale ak vám vyšli všetky domáce testy negatívne, hoci vy dve ste mali pozitívny PCR, nemôže byť príčina v nesprávnom odbere vzorky? Predsa len, bežný človek nemá s tým tú skúsenosť, ako zdravotník...

jaroe
7. nov 2021

@h2 tak ja spomeniem zážitok svokry v MOMke. Bola sa tam otestovať pani, zdravá, ktorej vyšiel pozitívny test. Rozplakala sa tam, lebo potrebovala tuším odcestovať alebo niečo také, tak jej to prišlo ľúto. Pracovníčka MOMky jej navrhla druhy test grátis, ktorý vyšiel negatívny. A urobila jej ho preto, lebo sama mala podozrenie, že niečo "nehrá". Vraj z jedného balíka vyšiel pozitívny test 10 nešťastníkom po sebe. Tie milióny, ktoré nás to už stalo a ešte bude stáť, škoda pomyslieť ....😬A PCR tiež nevie rozlíšiť chrípku od kovidu. Cekanovi ešte pred rokom odklepli dotáciu na vývoj testu, ktorý to bude vedieť odlíšiť. Ja už nemám slov.

katym555
7. nov 2021

@h2 tak predpokladam kedze sa jedna o testy ktore dostavali v skole na domace pouzitie, pri dodrzani navodu (co sme 100% dodrzali) by mal byt vysledok spravny, kedze na zaklade neho maju deti chodit do skoly. Neocakava sanzdravotnik v kazdej domacnosti 🙂
Ja som sa 2x testovala v dni ked mi bolo ozaj najhorsie ( zimnica, bolest svalov) a tiez neg.a urcite som uz bola poz.
Dcera ma spoluziaka mama si tiez rano robila test a bol neg. a poobede bola na pcr poz.
Takze u mna tieto testy maju nulovu vypovednu hodnotu

Strana
z7