icon

Môžem ísť k inému zubárovi?

dennkka
23. apr 2025

Ahojte,
môžem ísť s jedným zubom k inému zubárovi bez toho, aby som odišla od svojho?
Mala som robenú endodonciu, ale zub je stále citlivý a trochu bolí na dotyk. Môj zubár nemá mikroskop, tak rozmýšľam, že by som s tým išla na nejakú kliniku.
Dá sa to?
Ďakujem

123miaa123
23. apr 2025

@dennkka ako samoplatca áno, moja zubárka ma sama odoslala na mikroskopickú endodonciu keďže ona nemá mikroskop. Aj zuby múdrosti som chirurgicky dávala ťahať inde a nie u nej.

dennkka
autor
23. apr 2025
@123miaa123

@dennkka ako samoplatca áno, moja zubárka ma sama odoslala na mikroskopickú endodonciu keďže ona nemá mikroskop. Aj zuby múdrosti som chirurgicky dávala ťahať inde a nie u nej.

@123miaa123 a nevieš, prosím ťa, o koľko percent približne sa platí viac ako samoplatca? Viem, že je to ťažko povedať, ale aspoň orientačne.

lenkakravcova
23. apr 2025
@dennkka

@123miaa123 a nevieš, prosím ťa, o koľko percent približne sa platí viac ako samoplatca? Viem, že je to ťažko povedať, ale aspoň orientačne.

@dennkka na súkromnej klinike budeš tak či tak samoplatca, takže ti to moze byť jedno. Prídeš ošetria tá, zaplatíš. Ceny podľa kraja. Z východu tipujem endodoncia od 190€ po 300, západ viac.

dennkka
autor
23. apr 2025
@lenkakravcova

@dennkka na súkromnej klinike budeš tak či tak samoplatca, takže ti to moze byť jedno. Prídeš ošetria tá, zaplatíš. Ceny podľa kraja. Z východu tipujem endodoncia od 190€ po 300, západ viac.

@lenkakravcova práveže majú na stránke napísané, že majú zmluvy s poisťovňami

lenkakravcova
23. apr 2025
@dennkka

@lenkakravcova práveže majú na stránke napísané, že majú zmluvy s poisťovňami

@dennkka mala by si tam mať potom aj cenník endodoncie bez preloženia karty.

123miaa123
23. apr 2025

@dennkka tým, že u nich nemáš kartu tak to nemôžu dať na poisťovňu ( tie ceny majú pre svojich pacientov) čiže platíš plnú sumu ...okolo 300e v Košiciach mikroskopicka endoodoncia viackorenoveho zuba

dennkka
autor
23. apr 2025
@123miaa123

@dennkka tým, že u nich nemáš kartu tak to nemôžu dať na poisťovňu ( tie ceny majú pre svojich pacientov) čiže platíš plnú sumu ...okolo 300e v Košiciach mikroskopicka endoodoncia viackorenoveho zuba

@123miaa123 tak som tam práve volala, a sestrička mi povedala, že to pôjde cez poisťovňu aj keď nie som ich pacient, len vstupný poplatok musím zaplatiť 25 € a cena bude 500-600€, keďže je to šestka zub a bude to reendodoncia, tak dúfam, že ho za takú cenu zachránia

olga_hurajova
23. apr 2025

Neviem odkiaľ si ale ja som kvôli tomuto prestupovala k inej doktorke. U pôvodného zubára som zaplatila za endo 250€ a bolo to aj tak zle urobené. Potom som prestúpila a za reendo pod mikroskopom som platila 390€. Keby sa mi pôvodná v tom nešprtala, zaplatila by som ešte o 80€ menej…
Odporupčam MDDr. Gavenda Jurisová - Dubnica nad Váhom - Diente Dental studio.

luccija
23. apr 2025
@dennkka

@123miaa123 tak som tam práve volala, a sestrička mi povedala, že to pôjde cez poisťovňu aj keď nie som ich pacient, len vstupný poplatok musím zaplatiť 25 € a cena bude 500-600€, keďže je to šestka zub a bude to reendodoncia, tak dúfam, že ho za takú cenu zachránia

@dennkka úprimne?daj si ho vytrhnúť, keby som bola múdrejšia a nechcela zachrániť zub nebola by som ľahšia o veľa peňazí a výsledok je otázny mne sa zlomil po čase

123miaa123
23. apr 2025
@dennkka

@dennkka 😳 tá cena...pfuu...dobre vedieť, že sa to takto dá, ale asi nie v každej ambulancii...tak držím palce nech si spokojná

dennkka
autor
23. apr 2025

u môjho zubára som platila za endo tohto zuba 265€, dlho som hľadala ambulancie s mikroskopom a všade vychádza takáto cena, som okres šaľa, táto klinika je v Galante, nie som nadšená z tej ceny, ale je to šestka zub, nechcem ho dať vytrhnúť

lucykelly
23. apr 2025
@luccija

@dennkka úprimne?daj si ho vytrhnúť, keby som bola múdrejšia a nechcela zachrániť zub nebola by som ľahšia o veľa peňazí a výsledok je otázny mne sa zlomil po čase

@luccija súhlasím, mala som sa rozhodnúť medzi záchranou zuba za cca 700€ aj s korunkou alebo vytrhnutím a následným implantátom ... rozhodla som sa pre druhú možnosť, aj keď je to drahšie, ale bolo by otázne, koľko by ten zachraňovaný zub vydržal

olga_hurajova
23. apr 2025

Zub sa vždy oplatí “zachrániť”. Ak by sa aj zub zlomil stále bude lacnejšie na zlomený zub urobiť korunku ako zub trhať, robiť implantát a korunku. Okrem finančnej roviny ti implantát telo nemusí prijať, je to bolestivejšie a na viac návštev. Za takú cenu ako píšeš sa ti za predpokladu že máš auto a si mobilná oplatí urobiť výlet a dať urobiť zub u doktorky ktorú píšem.

lesiiaoldi
26. apr 2025

@dennkka nemusíš ako samoplatca, ja chodím dvom, u jedného zatiaľ dočasne a chcem k nemu aj odísť. Všetko bolo cez poisťovňu..Bola som u neho keď moja zubárka bola dlhodobo PN, mala zástup ale povedala že môžem ísť hocikam, nie len k jej zastupujúcej lekárke. Že všetko poisťovňa preplatí

marca12
26. apr 2025
@luccija

@luccija Ja mam zachranene 2 zuby a nelutujem. Drzia uz roky. Sme v 21.storoci a uz sa zuby netrhaju. To byvala zubarka dochodkyna vsetko trhala.
Ak sa ti aj zub zlomi,spravi sa korunka. Trhat zub je blbost.