Môžem ísť k inému zubárovi?
Ahojte,
môžem ísť s jedným zubom k inému zubárovi bez toho, aby som odišla od svojho?
Mala som robenú endodonciu, ale zub je stále citlivý a trochu bolí na dotyk. Môj zubár nemá mikroskop, tak rozmýšľam, že by som s tým išla na nejakú kliniku.
Dá sa to?
Ďakujem
@dennkka ako samoplatca áno, moja zubárka ma sama odoslala na mikroskopickú endodonciu keďže ona nemá mikroskop. Aj zuby múdrosti som chirurgicky dávala ťahať inde a nie u nej.
@123miaa123 a nevieš, prosím ťa, o koľko percent približne sa platí viac ako samoplatca? Viem, že je to ťažko povedať, ale aspoň orientačne.
@123miaa123 a nevieš, prosím ťa, o koľko percent približne sa platí viac ako samoplatca? Viem, že je to ťažko povedať, ale aspoň orientačne.
@dennkka na súkromnej klinike budeš tak či tak samoplatca, takže ti to moze byť jedno. Prídeš ošetria tá, zaplatíš. Ceny podľa kraja. Z východu tipujem endodoncia od 190€ po 300, západ viac.
@dennkka na súkromnej klinike budeš tak či tak samoplatca, takže ti to moze byť jedno. Prídeš ošetria tá, zaplatíš. Ceny podľa kraja. Z východu tipujem endodoncia od 190€ po 300, západ viac.
@lenkakravcova práveže majú na stránke napísané, že majú zmluvy s poisťovňami
@lenkakravcova práveže majú na stránke napísané, že majú zmluvy s poisťovňami
@dennkka mala by si tam mať potom aj cenník endodoncie bez preloženia karty.
@dennkka tým, že u nich nemáš kartu tak to nemôžu dať na poisťovňu ( tie ceny majú pre svojich pacientov) čiže platíš plnú sumu ...okolo 300e v Košiciach mikroskopicka endoodoncia viackorenoveho zuba
@dennkka tým, že u nich nemáš kartu tak to nemôžu dať na poisťovňu ( tie ceny majú pre svojich pacientov) čiže platíš plnú sumu ...okolo 300e v Košiciach mikroskopicka endoodoncia viackorenoveho zuba
@123miaa123 tak som tam práve volala, a sestrička mi povedala, že to pôjde cez poisťovňu aj keď nie som ich pacient, len vstupný poplatok musím zaplatiť 25 € a cena bude 500-600€, keďže je to šestka zub a bude to reendodoncia, tak dúfam, že ho za takú cenu zachránia
Neviem odkiaľ si ale ja som kvôli tomuto prestupovala k inej doktorke. U pôvodného zubára som zaplatila za endo 250€ a bolo to aj tak zle urobené. Potom som prestúpila a za reendo pod mikroskopom som platila 390€. Keby sa mi pôvodná v tom nešprtala, zaplatila by som ešte o 80€ menej…
Odporupčam MDDr. Gavenda Jurisová - Dubnica nad Váhom - Diente Dental studio.
@123miaa123 tak som tam práve volala, a sestrička mi povedala, že to pôjde cez poisťovňu aj keď nie som ich pacient, len vstupný poplatok musím zaplatiť 25 € a cena bude 500-600€, keďže je to šestka zub a bude to reendodoncia, tak dúfam, že ho za takú cenu zachránia
@dennkka úprimne?daj si ho vytrhnúť, keby som bola múdrejšia a nechcela zachrániť zub nebola by som ľahšia o veľa peňazí a výsledok je otázny mne sa zlomil po čase
@dennkka 😳 tá cena...pfuu...dobre vedieť, že sa to takto dá, ale asi nie v každej ambulancii...tak držím palce nech si spokojná
u môjho zubára som platila za endo tohto zuba 265€, dlho som hľadala ambulancie s mikroskopom a všade vychádza takáto cena, som okres šaľa, táto klinika je v Galante, nie som nadšená z tej ceny, ale je to šestka zub, nechcem ho dať vytrhnúť
@dennkka úprimne?daj si ho vytrhnúť, keby som bola múdrejšia a nechcela zachrániť zub nebola by som ľahšia o veľa peňazí a výsledok je otázny mne sa zlomil po čase
@luccija súhlasím, mala som sa rozhodnúť medzi záchranou zuba za cca 700€ aj s korunkou alebo vytrhnutím a následným implantátom ... rozhodla som sa pre druhú možnosť, aj keď je to drahšie, ale bolo by otázne, koľko by ten zachraňovaný zub vydržal
Zub sa vždy oplatí “zachrániť”. Ak by sa aj zub zlomil stále bude lacnejšie na zlomený zub urobiť korunku ako zub trhať, robiť implantát a korunku. Okrem finančnej roviny ti implantát telo nemusí prijať, je to bolestivejšie a na viac návštev. Za takú cenu ako píšeš sa ti za predpokladu že máš auto a si mobilná oplatí urobiť výlet a dať urobiť zub u doktorky ktorú píšem.
@dennkka nemusíš ako samoplatca, ja chodím dvom, u jedného zatiaľ dočasne a chcem k nemu aj odísť. Všetko bolo cez poisťovňu..Bola som u neho keď moja zubárka bola dlhodobo PN, mala zástup ale povedala že môžem ísť hocikam, nie len k jej zastupujúcej lekárke. Že všetko poisťovňa preplatí
@luccija Ja mam zachranene 2 zuby a nelutujem. Drzia uz roky. Sme v 21.storoci a uz sa zuby netrhaju. To byvala zubarka dochodkyna vsetko trhala.
Ak sa ti aj zub zlomi,spravi sa korunka. Trhat zub je blbost.

@dennkka ako samoplatca áno, moja zubárka ma sama odoslala na mikroskopickú endodonciu keďže ona nemá mikroskop. Aj zuby múdrosti som chirurgicky dávala ťahať inde a nie u nej.