Môžem ísť na preventívku k zubárovi po rokoch?

18. okt 2021

Dobry den. Posledne roky som zanedbavala preventivne prehliadky u zubara ale som sa rozhodla ze to chcem dat do poriadku. Preto som sa objednala na preventivku. Lenze neviem ci si takto mozem sama urcit ze urobte mi preventivku..lebo mna nic teraz neboli iba chcem aby sa mi na tie zuby pozrel.dakujem.

adamadent
18. okt 2021

Lekár urobí vyšetrenie a vykaze ako preventívnu prehliadku. Ak si dlhšie nebola, pýtala by som sa aj na RTG zubov

katulastraka
18. okt 2021

a objednala si sa na preventivku k svojmu zubarovi, ku ktoremu si chodila aj predtym? alebo si sa objednala k uplne cudziemu? Je dost mozne, ze bude chciet najskor urobit vstupne vysetrenie a potom preventivku ak je to nejaky sukromnik. Ja som bola akurat v piatok na preventivke po troch rokoch u takej beznej zubarky, ku ktorej som predtym nepatrila a v pohode.

janetinka27
18. okt 2021

ak si sa objednala na preventivku, tak to tak aj beru. ja ked sa objednavam k zubarke, tak oni to rozlisuju, ci preventivka, ci zakrok. obycajne sa objednam naraz na obe, kedze mam srotove zuby :D
spravi ti preventivku a porozpravate sa a ak tam nieco najde, tak ti zrejme navrhne, aby si si u nich zajednala termin. niektori zubari poslu aj na rtg, ak sa im nieco nezda.

simca06022011
18. okt 2021

Samozrejme, objednaj sa a ides.

lianka123
18. okt 2021

Ahoj. Tak z vlastnej skusenosti, ja som nebola 7rokov. Neboleli ma zuby a niak som to neriesila. Potom sa mi zacali krivit velmi, tak som sla na konzultaciu a tam mi povedali, ze ok, ale nech si dam irobit vsetky preventivky, kazy atd. Na moje prekvapenie som mala len 2kazy, vymenila som vsetky amalganove plomby za biele a nasadila strojcek. Mam invisalign tak musim kazde 3mesiace na ustnu hygienu. Co som chcela povedat ze za zuby sa plati, ci mas alebo nemas preventivku. Moj 5rocny syn ked ide a ten chodi na preventivky kazdeho pol roka tak za kaz platim 60eur.. za moj kaz to bolo 100eur, ustna hygiena 65 a strojcek si samozrejme tiez platim sama...

autor
18. okt 2021

@katulastraka ano idem k svojmu..a RTG tiez poprosim

bloger
18. okt 2021

Môžeš pokojne ísť držím palce aby si to zvládla a aby ťa nič nebolelo

renka30
18. okt 2021

ved vlastne preventivka znamena, ze pozrie v akom stave mas zuby a podla toho navrhne dalsi postup ak nieco najde, ak nie, tak prides opat o rok. Co sa tyka rontgenu mne napr. robi pri kazdej preventivke, nakolko si vie lepsie pozriet aj medzizubne priestory a ostatne veci, ktore nie su pri beznom pohlade vidno.

autor
18. okt 2021

A mozem odmietnut plombobanie alebo vytrhnutie zuba dnes? Chcem aby ma radsej objednal..musim ist na to postupne lebo uz vela sil ma stalo len to ze tam idem na prehliadku.. 😄

renka30
18. okt 2021

Ak si sa objednala na preventivku, nepredpokladam, ze by ti hned isiel trhat alebo plombovat, podla mna ma objednanych dalsich pacientov a na teba nema vyhradene tolko casu ako na niekoho, kto uz ide na osetrenie (plombovanie, trhanie, hygienu). Teda mne este nikdy neplombovala zubarka zub hned v ten den ako som bola na preventivke. Vzdy ma objednala na iny termin. A ak by predsa len chcel, povedz, ze sa chces radsej objednat na iny termin.

flimelka
18. okt 2021

hadam ine preventivky takto nezanedbavas 🙂 ale problem to nie je, jednoducho zavolas, ze chces prist na prehliadku a mali by ta zobrat, len myslim si, ze ak tam budes mat kaz je asi pravdepodobne ze si jeho napravu zaplatis. ale nie som si ista.

mariaveronikag
18. okt 2021

pravdaže, aj lekár robí najskôr preventívnu a potom objedná na ošetrenie...neboj 🙂 držím palce

1katus1
18. okt 2021

Moja zubarka to vždy tak robí. O jedna a presne na čas a keď ma naplánovanú preventívnu nepôjde vŕtať keď vie že to trvá dlhšie než len pozrieť chrup a v čakárni je už ďalší pacient

zuzanka.zuzu
18. okt 2021

no trhanie zubu zase nemoze robit hocijaky zubar cize nielen ze ti to neurobi hned, ale on mozno vobec 😉

ibrunova
18. okt 2021

Len pri objednávaní musíš povedať, že chceš preventívku. Neboj, nič ti nepovedia. A potom ťa objedná na ošetrenie, ak bude treba.

scorpionflower1
18. okt 2021

Mozes ist na preventivku, on ti povie, co treba. Asi ta posle v prvom rade na zubnu hygienu a RTG. Rataj s tym, ze si budes platit vsetko sama.

daniela2202
19. okt 2021

Jasné že môžeš..... a budeš platiť

ibrunova
19. okt 2021

@daniela2202 za preventívku?