Môžem mať boreliózu, aj keď som v živote nemala kliešťa?
Môžem mať borelku aj keď som v živote nemala kliešťa?
Skor si toho kliesta mala a ani o tom nevies. Nie zakazdym musi ostat pricucnuty niekde na tele. Moze sa zakusnut a potom sam odpadnut. To moc nemas ako dozistit.
A už ti ju potvrdili?
Ako vies, ze si v zivote nemala kliesta? Niekedy len pohryzie a neprisaje sa, inoked odpadne a su miesta, ze o nom ani nevies, pokial Ti niekto neurobi podrobnu prehliadku....
boreliozu neprenasa len kliest
Lekar vám to zistí pomocou pozitívneho krvného testu.
Ano, borelioza je prenosna nielen kliestom, tiez je mozny sekundarny prenos cez napr nepasterizovane ovcie a kozie vyrobky
možes
Môj bratranec má veľké zdravotné problémy a tvrdí, že kliešťa nemal. Lekárka mu povedala, že túto pliagu mohol preniesť i komár.
@hyta aké má problémy ak sa môžem opýtať?
Veľká únava, bolesti hlavy a bolesti všetkých svalov, občas zvýšená teplota.
Ako som sa už dnes vyjadril neriešte následok ale príčinu.
Ano, mozes. V mojom blizkom okoli su 4 taki, co kliesta nemali a s tou pliagou bojuju.
Môžeš, dcéra mala z mušky
ano z muchnicky, som dokaz, ale tym amaterom lekarom mozes rozpravat,...neber do uvahy keby im verim tak ....a to iste aj moj otec keby da na nich uz je pod drnom ako on rad hovori....never lekarom pre mna su to amateri po tolkych skusenostiach co mam sama so sebou a ze som nakonec mala pravdu a to iste aj o malom nevedia rozlisit ani len bakteriu od alergie...sama som zadovazila pamykon a o tri dni bez sopla atd atd atd mohla by som hovorit ano mozes mat borelku aj bez kliesta.ale nasi amateri to budu tvrdit ze nie lebo este to necitali v knihach ..
mne sa zda ze mozu byt aj z komarov ci ?
@angelinja tak toto velky suhlas👏 , ze amateri👌 😂 este aj borelku zvalia na psychiku
Aj ja som mala z muchnicky
Mamina má boleriózu a nikdy kliešťa nemala. Ale dr. na infekčnom povedala, že kľudne ju môže prenášať aj ovad, alebo komár. Dokonca nemala ani len opuch a fľak. Prišla na to len tak, že bola strašne unavená a boleli ju kĺby. Dr. len pre istotu dala urobiť testy a vyšli pozitívne. A to ju už mala v dosť pokročilom štádiu, podľa hodnôt. Kľudne aj pár rokov s tým mohla fungovať. Čím skôr sa zachytí, tým je lepšia šanca na vyliečenie. Mama sa jej už asi nezbaví nikdy, len má utlmené príznaky.

Kliesta si mat mohla. Nacuckal sa a vypadol.