icon

Môžem mať boreliózu, aj keď som v živote nemala kliešťa?

7. mar 2024

Môžem mať borelku aj keď som v živote nemala kliešťa?

ivangeline
7. mar 2024

Kliesta si mat mohla. Nacuckal sa a vypadol.

puticka7
7. mar 2024

Skor si toho kliesta mala a ani o tom nevies. Nie zakazdym musi ostat pricucnuty niekde na tele. Moze sa zakusnut a potom sam odpadnut. To moc nemas ako dozistit.

vikisisi
7. mar 2024

A už ti ju potvrdili?

cookie29
7. mar 2024

Ako vies, ze si v zivote nemala kliesta? Niekedy len pohryzie a neprisaje sa, inoked odpadne a su miesta, ze o nom ani nevies, pokial Ti niekto neurobi podrobnu prehliadku....

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
magic08
7. mar 2024

boreliozu neprenasa len kliest

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
docq
7. mar 2024

Lekar vám to zistí pomocou pozitívneho krvného testu.

kiki68
7. mar 2024

Ano, borelioza je prenosna nielen kliestom, tiez je mozny sekundarny prenos cez napr nepasterizovane ovcie a kozie vyrobky

oskvarka
7. mar 2024

možes

scila
7. mar 2024

@kiki68 neprenáša sa cez mlieko len encefalitída?
@autor v oblastiach s vyšším výskytom boreliózy ju prenášajú aj komáre, známych bábo tak dostalo keď boli niekde pri Trenčíne.

hyta
7. mar 2024

Môj bratranec má veľké zdravotné problémy a tvrdí, že kliešťa nemal. Lekárka mu povedala, že túto pliagu mohol preniesť i komár.

autor
7. mar 2024

@hyta aké má problémy ak sa môžem opýtať?

hyta
7. mar 2024

Veľká únava, bolesti hlavy a bolesti všetkých svalov, občas zvýšená teplota.

docq
7. mar 2024

Ako som sa už dnes vyjadril neriešte následok ale príčinu.

diewcatqoo
7. mar 2024

Ano, mozes. V mojom blizkom okoli su 4 taki, co kliesta nemali a s tou pliagou bojuju.

luliu
7. mar 2024

Môžeš, dcéra mala z mušky

angelinja
7. mar 2024

ano z muchnicky, som dokaz, ale tym amaterom lekarom mozes rozpravat,...neber do uvahy keby im verim tak ....a to iste aj moj otec keby da na nich uz je pod drnom ako on rad hovori....never lekarom pre mna su to amateri po tolkych skusenostiach co mam sama so sebou a ze som nakonec mala pravdu a to iste aj o malom nevedia rozlisit ani len bakteriu od alergie...sama som zadovazila pamykon a o tri dni bez sopla atd atd atd mohla by som hovorit ano mozes mat borelku aj bez kliesta.ale nasi amateri to budu tvrdit ze nie lebo este to necitali v knihach ..

1mina
7. mar 2024

mne sa zda ze mozu byt aj z komarov ci ?

autor
7. mar 2024

@angelinja tak toto velky suhlas👏 , ze amateri👌 😂 este aj borelku zvalia na psychiku

lulu2014
7. mar 2024

Aj ja som mala z muchnicky

lulu8686
8. mar 2024

Mamina má boleriózu a nikdy kliešťa nemala. Ale dr. na infekčnom povedala, že kľudne ju môže prenášať aj ovad, alebo komár. Dokonca nemala ani len opuch a fľak. Prišla na to len tak, že bola strašne unavená a boleli ju kĺby. Dr. len pre istotu dala urobiť testy a vyšli pozitívne. A to ju už mala v dosť pokročilom štádiu, podľa hodnôt. Kľudne aj pár rokov s tým mohla fungovať. Čím skôr sa zachytí, tým je lepšia šanca na vyliečenie. Mama sa jej už asi nezbaví nikdy, len má utlmené príznaky.