icon

Môžem mať druhýkrát pásový opar?

helkka16
6. nov 2020

Ahojte. Chcela by som sa opýať, či môžem mať pasový opar dva krát? Naposledy som ho mala cca pred 4 mesiacmi a teraz mam pocit, že je tu opäť. Dnes som volala kožnej a tá mi povedala, že pasový opar môžem mať len raz. Ma niekto skúsenosť?

Strana
z2
miro1969
10. nov 2025
@majkalabka

@miro1969 Dobrý deň, prosím Vás,čo Vám povedala dr?Mam rovnaký problém s pásovym oparom...aké lieky beriete? Mne to spustila chrípka a po nej som mala silný zápal priedušiek,odvtedy mi to prepukne po hocijakom infekte ( plus dlhodobý stres,mám syna ZŤP).... ďakujem za odpoveď

@majkalabka momentálne to rieši dermatologička, nakoľko alergologička čo ma liečila je už v dôchodku, ale ešte 1 deň v týždni ordinuje. Už som sa u nej objednal. Dermatologička ma zásobila liekom Omarit ktorý na cca 3 hodiny zaberá dobre, ale mám ho brať 2x denne a potom mám liek prednison ktorý zaberie do cca 20 minút ale môžem ho brať max. 2x týždenne lebo nerozumel som dobre že má nepriaznivé účinky alebo je návykový (toto som nerozumel). Čakám pokiaľ prídem na radu k tej alergologičke. Tá mi pichala každé dva či tri týždne nejaké injekcie, tuším 4x a potom všetko zmizlo a mal som pokoj ,ale názov netuším. Môžem sa skúsiť opýtať v lekárni kde som ich vyberal, či si nespomenú.

Strana
z2