icon

Môžem mať odbery krvi od rôznych lekárov v jeden mesiac?

1. feb 2023
viestta
1. feb 2023

Prečo by si nemohla?

24mima
1. feb 2023

Podľa mňa nemôžeš... Pred pol rokom som bola na vyšetreniach po lekároch... Obvodná mi brala krv na kompletné vyšetrenie a týždeň nato som išla k alergologicke a ta mi povedala ze mi krv moze zobrať až keď bude nový mesiac pretože som v danom mesiaci mala odber krvi.

vava_1994
1. feb 2023

Mne brali 2 krát u iných čiže asi áno🤷🏽‍♀️

autor
1. feb 2023

@viestta
@24mima v januári som mala hematologicky odber.
No dnes som mala na endokrinologii a mala by som ísť 7.teraz zas k obvodnej na odber.
Tak neviem či môžem.

viestta
1. feb 2023

Však to máš rôzne rozbory, kazdy doktor žiada iné vysetrenia

gejb
1. feb 2023

Mne sa podarilo v jednom mesiaci ísť na odber krvi 5x ku 3 rôznym lekárom...neviem z akého dôvodu by si nemohla. Kvoli poisťovní? Ci prečo? Je bežné, že jeden lekár berie v 1 mesiaci krv viac krát, nijak sa to nelíši či robia odber viacerí...

nina255
1. feb 2023

@gejb Tam ide skor o to ze zalezi od toho ake vysetrenie to je, ono je to obmedzene neviem ci pri vsetkom ale pri nejakych uecite, ze poistovna preplati odber na dany parameter napr max 1krat mesacne, ak by isla viac krat nepreplatia im to a musel by to platit lekar alebo laboratorium…takze si na to davaju pozor.. samozrejme nieje To tak pri vsetkom, niektorym pacientom beru krv na kontrolu aj kazdy den ak si napr v nemocnici atd.. tam sa to nejak rozlisuje

loginexistuje
1. feb 2023

nemozes u rocnakej specializacie a rovnake vysetrenia (lebo to nema velmi zmysel ) samozrejme su take co zmysel maju ale napr glykovany hemoglobin raz za tri mesiace vezmu

lilope
2. feb 2023

Ja som bola v jeden mesiac 3x. Gynekológ, hematológia a preventívna prehliadka u obvodného. Všade predsa vyšetrujú úplne iné markery.

katenka2
2. feb 2023

@24mima tak toto som ešte nikdy nepočula 🤷🏻