Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?
Ahojte! Takáto čiara sa mi spravila na ruke. Kde vidíte na pravej strane tu bodku to je znamienko. Hore vyššie mám štipanec. Komár ma poštipol alebo čo. Osa alebo včela nemyslím si to by som cítil. Mám na nohe drobné rany, škrabance. Toto keď prejdem rukou tu čiaru tak ma bolí. Možno som sa poškriabal niečím. Ale strašne som v panike teraz, že ste písali niektoré, že to môže byť sepsa. Sepsa z čoho? Z poštipnutia? Teraz som dobral atb na zápal.
Mám ísť na pohotovosť?
Alebo čo mám robiť? Nechcem umrieť 😢😢😢
Mám strašný strach 😢😢😢

@nikaeli presne,môj chlap nemá asi kosť,čo nemal zlomenú a toto je už na sepsu 😁
Daj si facku, zapni fussbal a pivo do ruky chlapče
tak chod na pohotovost a mas vybavene.. 🙂 vyzera to ako poskriabane.. to uz ty musis vediet, co si robil..
Pories si hlavne psychiku, prosim ta…
Veď to máš poškriabané aj pri lakti. Máš tam 2 škrabance
@mamasrnka1984 pracujem v robote s kartonmi možno som sa poskriabal len som si to neuvedomil
Koľko máš rokov?
@tim23 hej aj pri lakti ale toto je väčšie
Je to obycajny skrabanec
Ale mam rany na nohách a keď som sa poranil som to iba umyl vodou a to bolo všetko
Zajtra kožné a pri sepse by si cítil všetko,celého človeka. Horúčka atď,ale po dobe,nie dnes,keď si to objavil 😉. Sepsa je OTRAVA KRVI,, ktorá sa neprejaví zo dňa na deň!
@zuzanita1609 aké má ešte príznaky sepsa? Tú čiaru som všimol len dnes
Vyzera to ako obycajny skrabanec. Dookola tu pises, ze sa bojis sepsy a akoze odkial by si ju mal prosim ta ? Mas aj ine príznaky? Okrem strachu ? Hlavne sa ukludni. Je to poskrabane. Sam.pises, ze robis s kartonmi. Poskrabal si sa a ani nevies ako. To, ze niekomu hrozila sepsa neznameza ze hrozi aj tebe. Tak klud.
Panebože ty si ako decko žil v bubline ci co? Ja nechápem ako sa môže dospelý človek takto správať ... Zavri sa v izbe 2x2 metre a nevychádzaj z nej pre istotu
sepsa je infekcia rozsirena v krvnom systeme.
keby mas sepsu, tka mas tazky stav s vyskymi horuckami a nevladzes pisat na kona.
sespa nie nie je chripka,a ni udrete koleno.
toto je obycajny skrabanec, ktora makazdy jeden clovek milionkrat za zivot.
videla som ovela hlbsie rany, videla som prelezaniny, ktore siahali ku kostiam a vies co? ani taky ludia nemali sepsu. a ty tu riesis taku banalitu, ktoru ma bezne uplne kazdy.
dnes od nas zo zariadneia boli na centralnom prijme 3 klineti - leziaci stari v zhorsenom zdravotnom stave, museli ist s nimi kolegyne, ktore nam v praci chybali, zdrzali sa tam ( vratane cesty ) 7hod. a to preto, ze tam chodia ludia, ktori tam nemaju co hladat.
Ježkovi oči, sepsu dostávajú starí ľudia po velkých operačných ranách, toto je však úplne mini ranka, navyše si mladý takže máš normálnu imunitu. Aj kebyže si dáš zhnité maso po celej dlžke rany, sepsu nedostaneš, lebo rana je strašne malá a máš normálnu imunitu.
Prosím, nepíšte príznaky 🙏🤭
Do večera ich bude mať,och 🙄🤭
Dobre ti tak. Nemáš písať na koňa. Tu dostaneš vždy najlepšie rady a informácie 😂 doskriabany si. Presne ako som písala. Nerob drámy. Ak sa bojíš chyť dezinfekciu a vyčistí. Ak budeš mat bolesti. Teplotu. Skoč si k Dr..
@ns994 a ako jej mohol hroziť sepsa z štipanca?
@majamat a zo sepsy sa dá vyliečiť?
Dalsi hypochondricky chlap na MK. Vy ste si tu dali stretavku, ci co?
Naozaj jeden dospely chlap riesi skrabanec a vidi sa pritom na smrtelnej posteli? 🤦
@taynee 😀😀😀😀
@viestta už len teba som čakal ze napíšeš svoj názor 😃
@crazy_cat_lady keby si videla co písali tak sa čuduj že sa bojím
Ale hybaj. Čo blázniš? Takéto škrabance mám každú chvíľu. A denne aj od nechtíkov mojich osmákov degu. Alebo od kríkov a malinčia, keď sa motám niekde po hore. A som tu. Nepanikár pre blbosti.

@zuzanita1609 ja sa bojím že dostanem sepsu