Môžem mať po 3 mesiacoch od Covidu bolesti svalov a hrdla?
Ahojte som pomaly 3.mesiace od pozitívneho testu,ale stále má bolia kĺby a svaly.Hrdlo pomaly každý druhý týždeň.
@chrobacik41 a vrátil sa vám čuch a chuť?
Ja ale nechápem prečo sa už každý jeden zdravotný problém pripisuje covidu. Ja by som povedala, že mnohí majú problém už v hlave.
@kocurikpupcek áno vrátil, ale zboznovala som čokoládu a od augusta sa nemôžem na ňu ani pozrieť. Proste ju už nejem. 🙈
@tina4931 ale veľa ludi ma problémy práve po prekonani covidu. Moja mama by vám vedela o tom porozprávať nakoľko pracuje na covid oddelení a striedajú sa bud tam alebo na internom. A nie je to len tak. Samozrejme nie všetko je len koli covidu, ale tí ktorí mali ťažší priebeh majú problémy . Nie je to vymysel je to fakt!!! Ja mam teraz už 2 mesiac také problémy ze to neprajem ani jednej zene , moja suseda tiež už 3 mesiac je pn co sa nevie dostať z choroby.
@chrobacik41 však práve to keď som bola plne funkčná žena pred pozitivitou a teraz proste nič nevládzem hrdlo ma stále boli a už si potom zamýšľam ale tie svaly má bolia strašne len si ich natieram alpou ale je to čudné po karanténe som sa cítila ok.A cca po mesiaci má začalo všetko bolieť no nechápem.
@emilllll mne nie. Už 4 ty mesiac čakám, že to príde. Necítim absolutne nič. Ani zápach ani vôňu 😐
@chrobacik41 po covide su aj neurologicke problemy. Ved viete kto to neprezil nepochopi.
@chrobacik41 presne tak normálne mám také dni,že koniec.Nic len prelezim zato sa pýtam a u lekára ste neboli.Pytam sa či sa mi tam oplatí ísť
@chrobacik41 Ale ja sa nehádam. Samozrejme, že majú problémy. Ale nie každý zdravotný problém s tým súvisí, lebo mi príde, že sa to tak už všeobecne prezentuje - akoby ľudia doteraz žiadne zdravotné problémy nikdy nemali a ak je niekto pozit., alebo prekonal, tak akýkoľvek príznak sa bude neviem koľko mesiacov ešte dávať do súvisu s cov.???? Pritom môže ísť o úplne iné ochorenie, príčiny, problémy....Ale nieeeee, ľudia si to uričte ako prvé dajú do súvisu s covidom. A to je choré podľa mňa, lebo mozog majú už tak nastavený a je to prvá vec, čo ich napadne. Z psychologického hľadiska nie veľmi vhodné.
@chrobacik41 minule som nevypla na sporáku plyn. Nič som necítila. Ešteže došiel manžel, že cíti plyn...
@tina4931 tak ked sa konkretne tazkosti zacali covidom, tak asi su sposobene covidom. Neviem preco je nutne mudrovat tam, kde to vobec netreba. Autorka asi vie, kedy jej tazkosti zacali. Alebo mas pocit, ze ty to vies lepsie ?
Nikto tu nepise, ze za vsetky problemy moze covid. Ale za mnohe dlhodobe moze prave covid.
@chrobacik41 ja som po covide už skoro 3 mesiac,stále má celé telo boli aj hlava stále.
@kayyaa Nemyslím si, veď môžeš mať jedno ochorenie a to nevylučuje nástup iného v čase po. Napr. aj neurologické ochorenia aj pohybové teraz rapídne stúpli aj u tých, ktorý cov. nemali. Môže byť, nemusí byť. Ale psychika všetkých utvrdí v tom, že ešte aj po roku si budú dávať do súvisu. A pritom môžu mať xy rôznych príčin. Strach, pozorovanie sa robí svoje.
@emilllll môžeš...aj ja sa necítim fit, ale tak čo už ..možno by si mala ísť na výter môžeš mať nejakého stretokoka či niečo iné.Aj tie zmeny počasia ľudia sa ľahko oblečú...mám pocit, že aj tí čo ho ľahko prekonali ešte z nich polka budú chronickí pacienti.U nás jeden záznam, že si pozitívna a koniec.Ja dom bola u kardiologicky a veľa ľudí má problémy so srdcom zápal svalu, búšenie...
@emilllll áno teraz chodím každý týždeň k lekárke a bohužiaľ musím chodiť aj gynekologicke , pretoze mam ženské problémy, a potvrdila mi to aj moja gynekologicka ze nie som sama co mam takéto problémy práve po prekonaní covidu. Preto som napisala neprajem to ani jednej zene aby uz dnes sú tomu 2 mesiace co stále krvacam , som po kyrete, výsledky z krvi sú v poriadku, aj hormóny všetko ok. Aj na Sone všetko ok, asi ma posle ešte na ct lebo nevidí dôvod aby som išla z novu na čistenie aj nalez z histologie je ok. A ako som písala nie som sama co má presne toto isté ako .A neprajem nikomu tie bolesti co zažívam uz druhý mesiac. 😔
@emilllll ano, postcovidovy syndrom, long covid = dlhy covid. Vela ludi ho ma, hladajte info na nete. Kopirujem cast clanku: Jedným z najčastejších príznakov, ktoré sa pri dlhom COVID-e vyskytujú, je slabosť. Patrí k nej aj kašeľ, dýchavičnosť, bolesť svalov a končatín a tlak na hrudi. V niektorých prípadoch pretrváva vyrážka, búšenie srdca, horúčka, bolesť hlavy, hnačka a mravčenie.
„Veľmi často dochádza k recidíve príznakov, keď sa zdá, že ste sa už vyliečili, no príznaky sa opäť vrátia,“ uzavrela Alwanová na panelovej diskusii o príznakoch, prognóze a stratégiách pri boji proti dlhému COVID-u. https://www.info.sk/sprava/177124/5-priznakov-c...
https://www.ta3.com/clanok/1205337/tazkosti-po-... https://radiozurnal.rozhlas.cz/postcovidovy-syn... https://www.prazskypatriot.cz/co-je-postcovidov...
No ja mam po covide problém s dasnami... Zubami... Všetko zapálené... Doktori sa zhodli, že post covid +pretrváva bolesť žalúdka, nemôžem ani jest.... Na nervy...
Mna každé ráno aj každý večer boli hrdlo... červene ho mám cely deň a to som zachvíľku 2 mesiace po covide...
Keď som prišla mesiac po covide s tým k lekárke, tak mi povedala že to je skoro aby mi to prešlo 😁 nič mi na to nezaberá...
No je to lepšie ako bolo, počas covidu som ho mala až fialove pomaly
@emilllll zdravotníctvo na Slovensku nebudem ani komentovať... mne robili CRP z krvi či nemám zápal nejaky, vyšiel negatívny a doktorka že no stačí keď budem kloktat slanu vodu a mám si dať nejaké cukriky cucacie na hrdlo... to je všetko...
myslím keby tam prídem zas, povie to iste 😁 možno keď budem mat čas tento týždeň, skocim sa k nej pozrieť že halo 2 mesiace mám hrdlo take aké mám 🤷🏻♀️ Hádam mi nepovie že ved to je skoro od korony 🤷🏻♀️ No fakt každé ráno a každý večer mám bolesť hrdla plus hrudník uboleny... ak ti niečo pomôže, daj vedieť
@chrobacik41 aké sú tvoje problémy s dýchaním prosím?ja som 5 tyzdnov po covide a mam pocit plytkeho dýchania a najnovšie sa už aj zadychavam....kašeľ vôbec nemam...predtým som mala aj bolesti na hrudniku

@emilllll ja som 7 mesiacov po covide mam stále problém s dýchaním aj kašľom a ešte k tomu zenske problémy a j svaly ma bolievaju niekedy si myslím keď kráčam ze nohy ani nie sú moje, ze stojím na mieste. 😒😶