icon

Môžem mať po 3 mesiacoch od Covidu bolesti svalov a hrdla?

emilllll
21. mar 2021

Ahojte som pomaly 3.mesiace od pozitívneho testu,ale stále má bolia kĺby a svaly.Hrdlo pomaly každý druhý týždeň.

tanika
19. jún 2021

@mimamik poprsím info ako si nato tým dýchaním , mne zachytili začínajúci zapal pluc na 10 deň povikende sa mi pohoršilo a hneď poobede mi vybavovali rtg pluc , crp 52 a hneď atb fromilid Uno a hneď prednison 20 mg ráno a po 8 dňoch znižujeme po kontrolnom rtg ale ja neviem viem že to je skoro ale som zadychana , plytké dychanie , ešte kašeľ , trocha cítim dutiny . Juj normálne savbojim ako bude .? @chrobacik41

mimamik
20. jún 2021

@tanika podobný priebeh ako ja... ak si doma a máš dobrú saturaciu dostaneš sa z toho, u mňa tá akútna fáza trvala cca 3 až 4 tyzdne je dobre ze máš tie kortikoidy prednison potláčajú zapal a zároveň tlmia neprimeranu imunitný reakciu..covid je na dlho a vracia sa vo vlnách...co ti môžem poradiť je vybavit si po prelieceni fyzioterapia, dychová rehabilitácia, vitamíny a pozitívne myslenie...hlavne to posledné je ťažké ale nesmieme sa tomu poddať...nečítal nič nehľadaj si info lebo si privodis aj postcovid....dostaneš sa z toho....drz sa.

tanika
20. jún 2021

@mimamik ďakujem tak to má ozaj potešilo 😘áno ako čítam je to nadlho . Dnes je to presne 20 dni od prvého príznaku a krátko predtým ako som dá nakazila dcéra zo školy pozitívna ale iná jej už nič nie je len nádcha to bola. Manžel to tiež ako tak dáva . A syn uplna pohoda ten áno nevyšiel PCR testom že je pozitivny . Veru každý ži má inak hlavne decká .

mimamik
20. jún 2021

@tanika u mňa deti 3. A 6. Ročne 1 deň bolesť bruška a bolo po...skôr mladší sa mi zdal ze mal nejakú dobu takú blbu farbu bol vtedy a spavy...dôležitá je veľmi veľmi psychika, ja som úzkostliva osoba a veľa si tým zhoršujem.... a ozaj vitamin C lipozomalny 2 x denne, možno kolostrum od Barnys na imunitu, vitamíny zo skupiny B taktiež....veľmi mi pomáhal B6 pyridoxin pár eurova záležitosť....

tanika
20. jún 2021

@mimamik a môžem Sa spýtať atb teda mne dali fromilid + prednison ak ste teda mali aj vy zabralo to ? Normálne mám obavu či sa z toho dostanem konečne veď koľky ani nevedeli že majú covid ľahký priebeh a ja už s tým bojujem 3 týždne si už to nie je take ako ten prvý týždeň ale zase dobrati atb mám pocit že cítim hrudník , ťažobu a vykasliavam , cítim opäť priedusnicu . No nie a nie sa toho zbaviť . Nič iné má zatiaľ netrápi a verím že sa mi to nezhorší . Zsjtra volám mudr. Či je to o.k

mimamik
20. jún 2021

@tanika možno treba dalsie atď ...ja som mala dexametazon nie prednison a atb azytromicin 3 balenia a 1 balenie suprax tie mi fakt pomohli. Tieto pocity co opisujes môžu pretrvávať dlho. Išla by som možno na najbližší covid urgent zoberú ti krv spravia crp a kontrolný rtg...môžno zmenia liečbu ťažko povedať.

tanika
20. jún 2021

@mimamik áno presne tak ďakujem moc za radu .

tanika
20. jún 2021

@tanika zajtra volám obvodnej a ak nič pôjdem do covid urgent ambulanciu .

merica123
20. jún 2021

@tina4931 prosím Ťa ty si prežila Covid?My sme bojovali o život,následky máme doteraz nie nie je to v hlave výsledky ukazujú následky, žiaľ prosím neodsudzuj následky Covid je peklo aspoň u nás 2 krát sme sa narodili nie sme tí ľudia,čo sme boli ale vybojovali sme život,takže všetko není v hlave.

merica123
20. jún 2021

@chrobacik41 veľa zdravia toto isté ja

merica123
20. jún 2021

@iveta7677 moja reč,ale všetci po Covide máme asi problém v hlave,kto nezažije neuveri

mimamik
20. jún 2021

@merica123 covid údajne postihuje tie centra v mozgu, ktoré sú zodpovedné za psychické zdravie, fungovanie nervovej sústavy....čiže tie následky môže byť okrem iného aj psychické ale určite nie len tie....veľa je toho ešte neprebadaneho, ostáva nám len veriť ze sa z toho raz všetci dostaneme

merica123
20. jún 2021

@mimamik veru,tak bojujeme ďalej je to ťažké ale verím,že raz sa vrátim do normálu.Mne fialovie telo bolesti už som sa s tým naučila žiť,ale tie bolesti sú hrozne plus ďalšie následky ani radšej nepíšem,lebo mi je do plaču.Ale prežila som s to je najdôležitejšie,že som dostala šancu potom pekle.

haanovajana
20. jún 2021

Ja to iste 5mesiacov má boli hlava a nohy,

marek2712
6. mar 2022

@emilllll ahoj chcem sa spýtať s tým hrdlom ti to potom prešlo?lebo ja mám dva mesiace po covide a problémy s hrdlom, ďakujem

emilllll
autor
6. mar 2022

@marek2712 ahoj no predstav si,že som sa tak trápila dlho aj také aj také kvapky a nakoniec som šla k mojej obvodnej a zobrala mi výter z úst a zistili mi chlamýdie dala mi antibiotika a prestalo.A od toho má bolelo celé telo ale hlavne to hrdlo to akoby mi v ňom oheň horel.

marek2712
6. mar 2022

@emilllll ďakujem za odpoveď,no mne zistila streptokok,ale po antibiotikách už nemám,už ma nebolí,len akoby mi na jednej strane niečo zavádzalo v hrdle ,aj taký suchý pocit

marek2712
6. mar 2022

@marek2712 musím sa spýtať na tie chlamýdie,aké antibiotiká si mala?

emilllll
autor
6. mar 2022

@marek2712 bola to troj kombinácia antibiotík.Ked sa ti nepotvrdia tak sa pýtaj na krčné. Mne sa pred pol rokom vrátilo to hrdlo,myslela som si že zase covid,ale nebol to poslala ma na krčné.Ale na krčné nevideli nič,že to bude reflux.Nikdy som si nemyslela,že to bude gastro a bolo zistili mi reflux.

marek2712
11. mar 2022

@emilllll ja už som zúfalý z toho hrdla,mňa už nebolí len mam počítač cudzieho telesa v hrdle na ľavej strane tam ma to predtým bolelo,teraz len taký pocit niečoho, také suché,mám aj veľa hlienov tak neviem, krčna ma poslala na gastro tak uvidím, môže to byť aj reflux podľa Teba?

emilllll
autor
11. mar 2022

@marek2712 áno môže byť aj reflux.Ja som si tiež myslela,že to blbosť reflux a teraz pomaly pred 40.Ano môže to byť ono treba ísť mne ako nasadili tablety tak sa mi uľavilo pomaly po roku.

marek2712
11. mar 2022

@emilllll ale ja to cítim iba na jednej strane,Tebe sa ako prejavil reflux?

emilllll
autor
11. mar 2022

@marek2712
@marek2712 hrozné ma palilo hrdlo.Ako keby mi horelo.

marek2712
11. mar 2022

@emilllll ďakujem za odpoveď 😊

svetlana16
11. mar 2022

@emilllll nerobili ste si CRP test, alebo na preventívnu prehliadku po kovide u obvodneho lekara (ci su zapalove hodnoty v poriadku? Celkovo krv ci je OK)??

emilllll
autor
12. mar 2022

@svetlana16 áno crp som mala stále v poriadku.Uz keď som k nej prišla a vravela,že ma boli hrdlo už len pozrela na mňa že zase.No nevymyslela som si to ta bolesť hrdla bola hrozna

svetlana16
12. mar 2022

@emilllll skuste N-acetylcystein.. Je to antioxidant, podporuje imunitu (my sme sa nim dopovali uz pocas kovidu, ked ma teraz niekedy začne boliet hrdlo tak si ho robim tiez + skuste nasit vitaminy, ci vam to nenastartuje inunitu...) P. S. cystein ma velky plyv aj na plodnosť tak aby nebola nehoda 😉

emilllll
autor
12. mar 2022

@svetlana16 ďakujem krásne za pomoc asi ta imunita musí byť oslabené aj dnes idem s pohotovosti z ničoho nič ma večer začalo bolieť hrdlo a už to išlo afty po jazyku.Uz nechápem všetko sa namna lepí a to už rok po covide antibiotika každý 3mesiac na hrdlo hneď mam zapálené

emilllll
autor
12. mar 2022

@svetlana16 môžem sa ešte opýtať z akej stránky ho objednavate