Môžem prestať brať lieky na srdce?
Čaute prosím Vás beriem betac na srdce a začala som ho brať lebo som mala stresy a pod. a mávala som vysoký tlak ale teraz mávam tlak tak že 95-55 a 75 väčšinou ale namerala som si aj nižšie síce mi nič neni som v pohode ale chcela by som lieky prestať brať môžem ich prestáť brať aj zo dňa na deň ? Lebo lekár ma vždy aj na rok plné . Bojím sa aj keď viem že asi to je lepšie ako vysoký tlak a keď mi nič nie je je to asi v pohode ale bojím sa že sa mi niečo aj tak stane. Máte niektorá podobne ? Aký mávate tlak ?
Dr treba zavolať, a netrepqt blbosti, ze ta nevezme na kontrolu.. a kieky by som urcite neprestala brat zo dna na den
Žiadne lieky, ktoré sa berú dlhodobo, sa nemajú len tak vysadiť z dňa na deň. Veď normálne zavolaj tam, ale povedz sestričke, o co ide, a uvidíš, co ti poradia.
Lieky nevysadzaj. Kvoli niecomu si ich dostala. Pi dostatok tekutin a mozes si dat polovicnu davku liekov. Ked znizis davku na polovicu, kontroluj si tlak. Zmenu uvidis o take 3 dni. Vacsinou to staci. Ak by nizky tlak pretrvaval aj o take 3 tyzdne, tak chod k PL , ten je kompetentny ti menit, alebo zrusit liecbu.
Ak zacnes raz brat lieky na tlak, je to uz do konca zivota, bouzial. Moja suseda presne takto vysadila lieky, ze uz ma dobry tlak, ze netreba, Za 2 dni ju brala zachranka a rovno do nemocnice, dost dlho ju davali dokopy.
Hovoríš, že sa cítiš dobre. No zrejme to je preto, že užívaš tieto lieky. Preto ich predsa berieš. A podľa všetkého ti aj pomáhajú. Lekár vie prečo ti ich predpísal. Keď ich prestaneš brat, tvoj stav sa zase zhorší. Nevymyslaj.

Určite by som svojvoľne lieky na srdce brat neprestala. Mi nehovor, že sa tok nedostaneš k dr. na kontrolu. To ti fakt neverím.