Môžem si vybrať dialyzačné pracovisko v meste, v ktorom nežijem?
Dobrý deň mám právo si vybrať dialyzacné stredisko napríklad aj v inom meste kde nežijem? Tam kde chodím mi to je nepríjemné.
Dopravu si viem zabezpečiť vlastným autom.
@joesvk chcem chodiť dlhodobo do iného strediska, ktoré je vzdialené 40 kilometrov od môjho mesta nie len krátkodobo
Vlastné auto plánuješ sama šoférovať? To vôbec nebude bezpečné.o financiách nevraviac .Radsej odstran tu nepríjemnosť tam kde chodiš.mozno existuje len v tvojej hlave.
@janinah prosím odpoveď na moju otázku. Financie nie sú problém a ani so šoférovaním nemám. Ďakujem
Najlepšie ti asi odpovedia v zdravotnej poisťovni ,alebo na tom pracovisku kde by si chcela dochádzať,skús priamo im zavolať a informovať sa.Len prosim ťa dobre zváž či zvládneš šoferovať,poznám mladého chalana,ktorý dochádza na dialýzu 19 km a PO dialýze je veľmi unavený.Držím palce nech vybavíš k tvojej spokojnosti.
@darinka60 ja tento problém nemám, nie som unavená. Cítim sa fajn.
@darinka60 a ďakujem ❤️
Nie je to problém .Nemusíš to riešiť s poisťovňou.
Po dialýze ej oslabený organizmus a TY chceš toľko km šoférovať sama.
Móžeš ale aj nemusíš šoférovať sama. Máš právo na sanitku aj keď si vyberieš 40.km vzdialenú dialýzu.
@joesvk ďakujem za informácie. Pomohlo mi to
Inak je to pochopiteľné a aj bežné. Veď keď tam človek trávi toľko svojho času, chce mať čo najlepšie podmienky.

Áno
A v čase ,kedy by si napríklad bola na druhom konci Slovenska,môžeš chodiť počas toho obdobia tam.Len to treba oznámiť tej dialýze ,kam sa chystáš.