icon

Môžem si vypláchnuť ústa pred PCR testom?

7. mar 2021

Ahojte
Viem ze je tu tejto témy veľa ale nejak som nenašla odpoveď na to co chcem vedieť.
Zajtra idem na PCR test. Ano viem, nemám jest-fajčiť-a ani zuby si umývať.
Chcem sa spýtať, môžem sa umyť a aspoň s vodou si výplachnut ústa (lebo keď otvorím ústa z noci zo spánku, nikomu fialky tam nerastú 🤣) alebo môžem si dat aspoň cukrík ci žuvačku?
Áno zabudla som sa spýtať na ruzv...
A ešte otazka. Sme v karantene celá rodina od 1.3. do 14teho.
Ak náhodou ja ostánem pozitívna (coverimze som) zas sa ráta karantena 14 dní pre všetkých alebo oni si iba skončía a po strnastom môžu ísť do práce, školy...?

hettinka
7. mar 2021

Jest a piť sa nemá 2 hodiny pred testom. Takze podľa toho, o kolkej tam ideš. Ja som mala test na 11:00 a normálne som sa ráno aj najedla, aj kávu. A od 9:00 už nič.

K druhej otázke, ak budeš pozitívna, 14 dni karanténa všetci, aj ti negatívni.

janai1
7. mar 2021

14 od pozitívneho testu sa ráta len tebe... Tí čo už maju pozitivni výsledok dokončia iba svojich 14 dní

adula12
7. mar 2021

kludne mozes pit jest aj si umyt zuby. staci 2 hodiny pred tym tieto veci nerobit. 😉
nepises ci v karantene ste negativny alebo pozitivny. ak budes ty pozitivna, ostavas od toho dna v karantene 14dni, plus tie osoby co su negativne. ak v karantene je uz pozitivna osoba, ta s tebou neostava v karantene, po svojich14 dnoch funguje dalej.

autor
7. mar 2021

Ďakujem
Na test idem o 9:30 🤔 takže asi ani káva a ani cukrík.. Cestovať budem do BA na test asi 45minut... No nič ľutujem ich, keď otvorím ústa a zasiahne ich dračí dych 🤣🤣

simca06022011
7. mar 2021

tak oni maju masky a vsetko, cize ten tvoj draci dych neucitia :D neboj.
Ale kavu si mozes dat.. o 7mej :D aj zuby si mozes o 7mej umyt... ;)

babls5
Autor odpoveď zmazal
janai1
8. mar 2021

@babls5 nie 🙂 iba svojich 14 ak si pozitívna už... Rodinný príslušník ktorému vyjde na 7-8 deň PCR pozitívne ten ide + 14 dní od testu...
Ja a priateľ (bývame spolu) sme boli 18. 2. na antigene - ja pozitívna, priateľ negatívny.... Priateľ šiel 24. na PCR a bol pozitívny... Ja som nemala príznaky už karanténa a PN mi skončila 3.3. priateľ je v karanténe do 10.3.... Detto rodičia mama pozitívna, otec na PCR po 7 dňoch, rovnaké termíny ako ja a priateľ.... Info od lekárov a ruvz

babls5
8. mar 2021

@janai1 chcem sa opýtať... Ak zajtra budem pozitívna.... Manžel má od nedele príznaky.. Môžem ho objednať ak budem mat pozitívny výsledok.. Aby mal čím skôr výsledok lebo takto bude veľmi dlho z prace doma kým budeme čakať na test na 8my deň po mne

janai1
8. mar 2021

@babls5 no, termín vám dajú oni na PCR tak to asi neovplyvnite... Ale nemôžte ísť zajtra obaja na test? Ci vy ste na PCR objednana?

babls5
9. mar 2021

@janai1 som objednaná iba ja manžel chodí do práce.., on je názoru ze to je iba chrípka a ja robím stresy.... Keby som objednala aj jeho musel by do testu byť doma... Tak po výsledku mojom ho viem hneď objednať a nemusím čakať kým zavolajú oni lebo to trvá....

janai1
9. mar 2021

@babls5 neviem, no urobte ako uznáte za vhodné, ale keď vám vyjde pozitívny test, manžel musí ostať v karanténe a treba sa objednať cez korona.gov na PCR a tam po zadaní údajov že ste boli v kontakte s pozitívnym pošlu oni čas a dátum testu na ten 7-8 deň cca

babls5
10. mar 2021

@janai1 vyšlo negatívne. Ako fakt dobra chrípka to musí byť potom

janai1
10. mar 2021

@babls5 tak super... Sranda.. Ale tak hlavne nech to rýchlo prejde