Mozgová hmla

karrynka
29. apr 2024

Ahojte, máte niketo skúsenosť s tzv.mozgovou hmlou? Ja mám už tak pol, trištvrte roka pocit, že žijem akoby v hmle, som permanentne unavená, nespávam, neviem sa sústrediť, zabúdam, som depresívna a tiež som v období menopauzy. Vyslovene trpím, ráno ledva vstanem do práce a teším sa len na jediné, keď si večer lahnem do postele. Prežíva niekto tu podobné pocity, stavy? Viete mi niečo poradiť, ako sa z tej "hmly" dostať? Užívam bylinkové tinktúry na pamäť, magnéziu, vitamíny. Nič nepomáha :( Ďakujem za každý príspevok.

tinus139
29. apr 2024

@karrynka ahoj napíš mi správu mne nejde ti napísať 🙂

tanyan
29. apr 2024

Preventívna prehliadka u obvodného lekára - odbery základné aj rozšírené, aby sa identifikovali prípadné odchýlky. Aj hormonálny profil u gynekológa by ti mohol naznačiť príčinu.
Ak napríklad chýba železo, tak to voľnopredajné doplnky asi nevyriešia.

ajja1
29. apr 2024

Urcite treba urobit vysetrenia u lekara. Ja som mala to iste, zistili mi vyrazny nedostatok zeleza, hormonalny profil uz tiez potvrdil zacinajucu menopauzu a navyse mi zistili boleriozu. Cize naozaj, hmla moze nastat z roznych dovodou. Ja mam napriklad aj vyoperovanu stitnu zlazu....co moze byt tiez pricina.

gejb
29. apr 2024

@karrynka áno, nič príjemné. Našťastie mi zistili problém so štítnou žľazou, nastavili liečbu a som nový človek.
Na tvojom mieste by som to riešila u lekára...zlepší sa ti kvalita života.

rock7
1. máj 2024

@ajja1 Čo užívaš na tieto problemy? Ja mam železo v poriadku. Štítku mam vyoperovanu beriem tirosint 75mg. Vysledky vždy mam v poriadku. Ja si stale myslim ze je to prave z tej štítky ze tie vysledky nie su z labáku spravne. Je to čudne že už 9 rokov nemam štītku a stale mi stačí 75 mg.

ajja1
1. máj 2024

@rock7 tiez mam podozrenie na stitku, ja beriem Euthyrox118, uz 8 rokov, pribrala som za tu dobu 15 kg a podla vysledkov mi stale staci ta davka....od zaciatku ak mi ju nastavili sa nemenila....vlasy mi padaju ako dive. Tiez si myslim, ze z Euthyroxu. Lekarka mi ale nijaky iny liek neponukla, ani som nevedela, ze je nejaky Tirosint. Myslela som, ze automaticky predpisuju len Euthyrox