Možnosti riešenia nafúknutia a čistenia čriev
Po každom jedle som nafúknutá už neveim čo robiť. Jem aj probiotiká no nepomáha.
@anonym_autor 1. zmena stravy 2. Pridať pohyb 3. Zistiť, či probiotiká, ktoré užívaš sú vhodné pri tvojom probléme 4. Ísť na vyšetrenie k Dr, môže ísť o rôzne intolerancie.
@anonym_autor v prvom rade k lekárovi, na gastro. Príčinou môže byť nejaká intolerancia alebo alergia na potraviny.
@anonym_autor v prvom rade k lekárovi, na gastro. Príčinou môže byť nejaká intolerancia alebo alergia na potraviny.
@sissy27 na gastro povedali že som ok
@anonym_autor 1. zmena stravy 2. Pridať pohyb 3. Zistiť, či probiotiká, ktoré užívaš sú vhodné pri tvojom probléme 4. Ísť na vyšetrenie k Dr, môže ísť o rôzne intolerancie.
@anonym_971e1d 1. Stravu mám zdravú. 2.cvicim 4x do týždňa 3. Používam biopron 4. Za tie testy na intolerancie sa platí nie?
@anonym_971e1d 1. Stravu mám zdravú. 2.cvicim 4x do týždňa 3. Používam biopron 4. Za tie testy na intolerancie sa platí nie?
@anonym_autor prečo by sa malo za to platiť? Však ideš s problémom k obvodnému dr, nie sa dať testovať priamo do labáku, kde si to platíš ako samoplatca.
@anonym_autor prečo by sa malo za to platiť? Však ideš s problémom k obvodnému dr, nie sa dať testovať priamo do labáku, kde si to platíš ako samoplatca.
@anonym_971e1d Plati sa, tak tam nepojde. Radsej bude chodit nafuknuta😏
@anonym_971e1d Plati sa, tak tam nepojde. Radsej bude chodit nafuknuta😏
@anonym_85afd0 keď ti obvodný dr vyšetruje intolerancie, resp.pošle ťa na imunoalergo, tak sa neplatí. Ale máš pravdu, veľa ľudí minie stovky eur na fitko, oblečenie, kávičky, estetickú medicínu a 20-50€ za vyšetrenie u dr je veľa.
Možno kombinácie jedál ťa nafukuju. Alebo niektoré potraviny ktoré sa nezdajú ale nafukuju napr paprika, hrušky.....
@anonym_autor definuj zdravú stravu. ak ťa z nej nafukuje pre teba zdravá nie je 🙄
Moja svokra mi hovori, ze mi pride vycistit creva. Dam ti kontakt?
@anonym_autor Mozno máš v črevách hrubú vrstvu tzv. biofilmu. Ja som si teraz kúpila doplnok na detox čreva na 6 dni.
@anonym_autor Mozno máš v črevách hrubú vrstvu tzv. biofilmu. Ja som si teraz kúpila doplnok na detox čreva na 6 dni.
@anonym_c59031 vieš mi prosím poslať názov
@anonym_autor definuj zdravú stravu. ak ťa z nej nafukuje pre teba zdravá nie je 🙄
@biba_18 vyvážene bielkoviny, sacharidy zdravé tuky, vláknina
no. teória pekná. ešte prax - vybrať potraviny ktoré budú zdravé pre teba, že ...
no. teória pekná. ešte prax - vybrať potraviny ktoré budú zdravé pre teba, že ...
@biba_18 takže ovocie a zelenina, mäso nieje zdravé pre všetkých? 😀
@anonym_c59031 vieš mi prosím poslať názov
@anonym_autor Darm detox Uwe Karstädt
tak ja neviem. píšem s retardom alebo je to vymyslená téma?
nie, každé ovocie a každá zelenina a každé maso nie je zdravé pre všetkých
Nie každý môže všetkú zeleninu a ovocie.
@anonym_autor Darm detox Uwe Karstädt
@anonym_c59031 ďakujem skúsim
Nie každý môže všetkú zeleninu a ovocie.
@thereisabear ja ani nejem každú zeleninu a ovocie 😀 tak uhorka, paradajky, avokado, cibuľa, cesnak, jahody, čučoriedky, banány maximálne to jem
tak ja neviem. píšem s retardom alebo je to vymyslená téma?
nie, každé ovocie a každá zelenina a každé maso nie je zdravé pre všetkých
@biba_18 retard si akurát tak ty, keď ideš označovať takto iných
@anonym_autor keď ti je raz zle z jedla, tak nie je pre teba vhodné. to nechápe iba retard, sorry ...
@anonym_autor keď ti je raz zle z jedla, tak nie je pre teba vhodné. to nechápe iba retard, sorry ...
@biba_18 mne je zle z každého jedného jedla čo zjem, čo už doma ale o aj vonku
pokiaľ neodstrániš tie jedlá ktoré ti robia zle, budú ti robiť zle aj ostatné. takže riešiť alergie, intolerancie, daj si vyšetriť enzymy. môže to byť všeličo. od intolerancie laktozy či lepku, histaminová intolerancia, iné špecifické enzymatické poruchy... tak či tak to povedie k tomu čo som napísala v prvom príspevku - k zmene stravy. žiadne detoxy, debiliny, najprv treba zistiť kde je problém.
ak nemáš kapacitu na to chodiť po doktoroch - čas, nervy, možnosti - môžeš to urobiť tak ako sa to robí u zvierat - hypoalergénna strava - a postupne pridávať PO JEDNOM suroviny ... takže dá sa to dvoma spôsobmi ...
No kup si ten detox, ale na tie testy nechod, lebo to stoji peniaze🤦♀️
Napríklad cibuľa, cesnak aj paradajky vedia nafukovať aj zdravého človeka. Choď na vyšetrenia aby si vedela odstrániť všetky škodlivé potraviny.
To naozaj s každým prdom treba chodiť k alergológovi ? Pacienti, ktorý to naozaj potrebujú musia čakať aj pol roka na vyšetrenie.
Ľudia sa s prepáčením " prežierajú " potom prdia.. a lekár to má riešiť ??
Autorka nemá ani poňatie čo je to zdravá strava, stačí si dať do google jedlá ktoré nafukujú a vyhýbať sa im. Normálny človek si vie odsledovať čo ho nafukuje, ale keď doslova žerie jedno cez druhé tak to nezistí. Treba si dať pitný deň na prečistenie aspoň raz v týždni, vylúčiť na pár dní alergény lepok, laktózu... a uvidí, ak to nepomôže potom treba ísť k lekárovi.
@anonym_ead64e pekný názor. ale áno, ale aj toto neriešenie alergií má celkom pekný nábeh na vážne choroby ... tvoja alergia nie je významnejšia alergia ako alergia kohokoľvek iného ...
btw - príspevky tu neberiem ako návod iba pre autorku - ale aj pre iných čo si to prečítajú - a tí môžu mať na rozdiel od autorky toto všetko čo píšeš za sebou ...

zmeniť stravu