icon

Možný nádor na mozgu

simone14376
20. apr 2022

Dobrz den, mam velmi zavazny problem, pred cca 5 rokmi som podstupila otvorenu operaciu mozgu pre toxicky edem po oziaroch ciev gamma nozom v Prahe vo vyske 70 Gy. Zijem v KE, strasne ma bolela hlava robili mi kontrolnu MRI ktora bola plánovana a zistili chronicke prekrvacanie mozgu a eypanzivny cysticky utvar a obrovsky opuch mozgu. Napriek tomu ma pustili domov , ze si mam prist po vysledky o tri dni aj ked k vysetreniu bol privolany lekar. Az potom ma hospitaôizovali na naliehanie mojej neurologicky, inak ma nechali si to riesit s Prahou. Nebola som ani na ARE ani na JIS, prednostka neurologie ma na deviaty den na velkej vizite prepustila domov, neurochirurgia to nevedela riesit, velmi som prosila o prevoz do BA alebo Prahy, pretoze som oslepla na jedno oko. Povedali, ze nech sa do toho nestaram, ze to vsetko vybavia oni ked bude vyjadrenie z Prahy. Na tazkych kortikoidoch ma poslali domov, po 5 mesiacoch sme BA vybavoali sam, bolo povedane ze ta ani tam nedokazu spravit a nech si operaciu zapaltim ako samoplatca 8 tis. eur. Povedala som, ze nemam som sama z dietatom a na ID 190 eur. Po piatich mesiacoch ma svagor niesol do BA kde mi zachranovali zivot, v KE o akutnom život ohrozujucom stave nepadlo ani slovo. Po kortikoidoch som dostala masivnu plucnu emboliu, zapal hrubeho creva, ktory neriesili 7 mesiacov, schudla som 40 kil, povedali ze zo psychiky, az CT ukazalo zapal hrubeho creva, v priebehu 9 mesiacov mi bolo robenych 9 CT a gamagrafia kosti, boleli ma po kortikoidoch, vysetrenie nuklearnou medicinou som odmietla, ale musela som podpisat suhlas, ze ak nepojdem nebudu ma dalej riesit. Prosila som o MRI brucha a panvy primara cirugie, ze uz som mala strasne vela CT , ten trval na CT, ze jedno hore dole. Podotykam, ze po oziare kosti mi bolo povedane, ze vysetrenie bolo zbytocne, ale ze dali. Vyvolali mi akutni chorobu z oziarenia, odumieraju mi z toho kost, poslednych 10 dni ma v kuse boli hlava v pravom temennom laloku, nemozem sa predklonit, strasne to boli pri zakaslani aj kychnuti, lieky nezaberaju, cey sviatky som bola na urgente, kde to odbili chrbticou a hotovo. Chrbtica neboli, je to silna neustala, bodava bolest, nie v mieste operacie, ale na druhej strane, mam obavy ci to nie je nador vyvolany ziarenim, ak zavolam 112 zasa skoncim v tej istej nemocnici a CT uz nemozu robit len MRI a neviem kolko na to budem cakat, poradte prosim co mam robit , pochybenie uznal aj Urad pre dohlad nad ZS v najtvrdsom paragrafe ze sa nepokusili o zachranu zivot ohrozujuceho stavu co bolo pred 5 rokmi a zasa mam ist do ruk tych zrud?

ladybug138
20. apr 2022

@simone14376 coze 🤔 to vsade si narazila na takych debilov? Ja som mala rakovinu, ale kazdy sa ku mne spraval velmi milo, neviem, ci to bolo tym, ze som skoro zomrela, ale nikdy som sa u nikoho nestretla s takymto pristupom ako popisujes...to ako mozu takto robit

derdia
20. apr 2022

@simone14376 jaj boze je mi nesmierne luto, ze obycajny clovek toto zaziva... Drzim palce😣😣😣😣🙏🙏🙏

simone14376
autor
20. apr 2022

Mna aj kvoli tomu, ze som ich udala na Urad pre dohlad a uznali ich pochybenie vela krat ani nevzali na vysetrenie v tej nemocnici, ked som krvacala z creva bola som 5 krat na urgente a lekar mi ukazal zaznamy z predchadzajucich navstev, zaznamenanz den, meno aleziadna diagnoza, ziaden popis stavu, prazdne strany, takze nemal sa coho chytit a poslal ma domov tiez. Ale teraz ide o hlavu, boja sa do toho ist asi s takou reputaciou, ja neviem tu v KE nemam moznost ist do inej nemocnice len do tejto zase.

barborachors
20. apr 2022

Zaujimala by som sa o vyšetrenia v inej krajine. Nemecko, Rakúsko. Bud cez poisťovňu, internet, cez ligu proti rakovine a podobne inštitúcie... Nemas ist do tych istých rúk, ale inde.

lasoli
20. apr 2022

@simone14376 nador by ti ziatili na magnetickej rezonacii,moja mama na mozgu ziatil sa magnetickou rezonaciou?bolievala ju hlava.Kebyze to je nador asi by ti ho zistili,ct to nemusi odhalit ale mr by mala

viestta
Odpoveď bola odstránená
kiki68
20. apr 2022

Mna este napadlo Ustav sv alzbety v Bratislave, moja skusenost tam bola vyborna. Velmi mily personal.