Môžu byť čierne fľaky a bolesť za očami príznakom nádoru?
Ahojte možno má vysmejete ale už dva mesiace mám denne pred očami čierne fľaky denne nemizne to. Bola som s tým u očnej vravela že sklovcove zákaly ale neviem myslíte že to vidieť dobre že nemôže to byť nádor. Okrem toho ja nie som alkoholik ale normálne som si vedela dať aj dva poháre vína občas teraz si dám pohár alebo včera dva len malé poháriky likéru baylis a mne sa tak brutálne točila hlava že to som ešte nezažila. Proste akoby sa mi razom znížila tolerancia na alkohol. Viem mávať aj tlak za očami ale očný tlak mám ok. Ale bolieva má tak hlava za očami razom taký tlak pár sekúnd potom to zas prestane a aj v aute mi býva zle od žalúdka a ja sa hrozne bojím nádoru občas sa aj zakokcem. Odkedy som sledovala na ig jednu Česku mladú čo umrela na nádor na mozgu mám z toho strea. Čo si myslíte mám dôvod na obavu? Bývam aj dosť unavená ale mám dve deti tak neviem
Tak navštív ďalšieho očného ako samoplatca. Budeš mat druhý názor.
Na začiatok ti postačí psychiater, nemusíš rovno psychológa. Všetko čo opisujes je v hlave, ale nie je to nádor. Je to panika.
Tak navštív ďalšieho očného ako samoplatca. Budeš mat druhý názor.
@martinka17 ja si nemyslím že to je panika
@janage táto očná je fajn spravila mi komplet vyšetrenie merala očný tlak pozerala mi tie oči aj mi ich rozkvapala a povedala že sklovcove zákaly
A co chceš čitat? Že máš rakovinu a ostava ti 6m života?
Nie, rakovinu s velkou pravdepodobnostou nemáš.
Prestan sledovat virtuálne životy cudzich ludi, zruš instagram a užívaj si života.
A co chceš čitat? Že máš rakovinu a ostava ti 6m života?
Nie, rakovinu s velkou pravdepodobnostou nemáš.
Prestan sledovat virtuálne životy cudzich ludi, zruš instagram a užívaj si života.
@barka1 no nie len som chcela vedieť či tieto príznaky čo mám sú vážne či si to nevšímať
Všetko čo opisujes sú príznaky stresu. Máš obrovský strach z nádoru a podvedome sleduješ všetky príznaky. Príliš sa sleduješ, preto by bolo vhodné zmierniť stres a poradiť sa s odborníkom na stres.
Moja mama mala nador na mozgu a z toho, co opisujes, nemala nic.
Ak sa tak bojíš nádoru v hlave, tak choď k neurológovi. Ten ťa môže poslať magnetickú rezonanciu a tam by videli všetko. Ale pochybujem, že tie tvoje príznaky ho naznačujú. Ja mám omnoho horšie bolesti hlavy a aj iné a nádor nemám. Z očami mám problém od narodenia
Na migrénu si vôbec nemyslela?
Migréna, treba ísť k neurologovi. Ja tak mávam migrény a mávam obrazové halucinácie pri nej. Niekto má auru. A presne taký tlak za očami.
nie si schopná vygúgliť,čo sú zákaly v sklovci?
Má to každý viac alebo menej.Ja mám toho teda dosť,pred 2 rokmi sa mi odtrhol kus sklovca a mala som ten zákal cez celé oko.
mna to tak ťaha toči s avšetko somnou ako keby som bola opýta ked mám ten tinitus to je poriadna pliaga.
Tie zakaly su uplne bezne
Čierne škvrnky, fliačky, mušky, ktoré poletujú v zornom poli prípadne ich vidno ako tiene v periférnom videní sú pravdepodobne skutočne zákalky v skolovci. Po 30 roku života ich máme všetci. Tí čo nosia okuliare do diaľky ich vnímaju intenzívnejšie. Bolesť za očami môže byť očná migréna. V každom prípade odporúčam návštevu neurológa. Pošle Vás ma mri mozgu a na VEP vyšetrenie očných nervov ( kvôli bolesti za očami).
Čierne škvrnky, fliačky, mušky, ktoré poletujú v zornom poli prípadne ich vidno ako tiene v periférnom videní sú pravdepodobne skutočne zákalky v skolovci. Po 30 roku života ich máme všetci. Tí čo nosia okuliare do diaľky ich vnímaju intenzívnejšie. Bolesť za očami môže byť očná migréna. V každom prípade odporúčam návštevu neurológa. Pošle Vás ma mri mozgu a na VEP vyšetrenie očných nervov ( kvôli bolesti za očami).
@dominikak4 ja k neurologické chodím skrz chrbticu už teraz ma poslala na mr hrudnej a driekovej chrbtice a to ma boli aj krcna keby jej poviem aj toto tak ma rovno odpíše ako hypochondra čo chce všetky vyšetrenia 🙈
To si ale nepísala, že máš problém s krčnou chrbticou. kombinacia výsledkov očného vyšetrenia a tej krčnej vysvetľuje všetky symptómy. Skôr sa dostaneš na dodatočné MRI nájdi si dobrého fyzioterapeuta a začni poriadne cvičiť cviky na celú chrbticu. Bez pravidelného každodenného cvičenia sa to celé bude iba zhoršovať.
Môže to byť nízky tlak, merala si si?
Podľa mňa by Vám to akurát vysvetlila a vylúčila Vaše obavy a ak by mala podozrenie sama Vás pošle kam treba.
Ja mám dokafranu krčnú chrbticu a mám očné migrény, ktoré sa prejavujú aj bolesťou očí plus výpadkami zraku. Aj 15 minút takmer nevidím🫣🤦. No a vidím aj záblesky - hlavne v tme. Oči sú ok. Bola som u troch očných. Potvrdil to až neurológ. Mušky a fliačky mi behajú pred očami tiež - to je zas sklovec.
Nevsimaj si to. Cierna flaky som mala v ociach roky, tolko, ze ocny lekar sa vyjadril, ze to vyzera ako nocna obloha. Nie je choroba, ani priznak choroby. Zmizli, ked mi kvoli sivemu zakalu vymenili sosvky a zacala som pouzivat kvapky na suche oci.
Vertigo (zavrat) suvisi s vestibularnym aparatom. Su na to lieky, moze predpisat odborny i vseobecny lekar, v druhom pripade zaplatis 5 EUR za balenie (ale ubudne starosti s objednavanim cakanie na termin).
Na nete som nasla radu, ze proti zavratu pomaha krutit ocami v tvare znaku nekonecno (ležata osmicka). Myslela som, ze je to blud, ale za vyskusanie nic nedas. A predstav si, funguje to. Pouzivam hlavne v noci, ked ma zobudi tlak na mocenie a len co sa posadim na posteli, toci sa so mnou cely svet. Pokruti zo pat razy ocami a mizem ist.
Drzim place, nech to zafunguje aj u teba.
Ak ti povedala doktorka, ze su to tie zakaly tak to tak je, ja som mala obcas ocne migreny, na jednom oku sa mi vlnil obraz, asi par minut a potom prisla neskutocna bolest hlavy, bolest okolo oci, tych kosti no neskutocne a trvalo mi to aj tyzden a prechadzalo mi to az do krcnej chrbtice.. ale to vsetko som mala pravdepodobne kvoli zapalenemu klbu na sanke, lebo sa mi to vsetko zacalo po prudkom otvoreni ust, kedy mi zachrapcalo v sanke a po mesiaci mi zacali tieto migreny. Uz je rok odvtedy chvalabohu uz sa mi to nerobi ale predtym tak 3x ano. Kazde 2mes a hlavne ked som pozrela do slnka alebo soferovala bez okuliarov. Nador to nebude a nesleduj sa tolko.
Ja to mám už veľa rokov, očná mi vravela že je to neškodné..niečo so sklovcom. Aj bolesť za očami mám..dávam si zvlhčujúice kvapky.. keď dlho pozerám do mobilu a tv sledujem tak to mám...A ináč môže to byť aj keď máš preťažené očné svaly..treba si urobiť masáž a pozri si očnú jogu...

Chod k psychiatrovi nech si v klude aj ty a aj cela tvoja rodina