icon

Môžu sa znovu objaviť kamene po operácii žlčníka?

denisa1f
24. apr 2025

Dobrý deň, keď mám vybratý žĺčnik, môžem mať znovu kamene?

gaaaa
24. apr 2025

Ja som mala piesok v žlčových cestách pár rokov po operácii.

lubkavargova1
24. apr 2025

Ano, mozes a aj blato. Aj bez žlčníka sa môžu tvoriť tzv. "kamene v žlčových cestách" (lekársky: choledocholitiáza).
To sú zvyšky alebo nové kamienky, ktoré sa tvoria v žlčovodoch (trubičky, ktoré vedú žlč z pečene do čriev).
Keď ti odstránili celý žlčník, nemôžeš mať kamene v žlčníku – lebo ten už tam jednoducho nie je, ale v zlčovodoch áno.

lubkavargova1
24. apr 2025

Samozrejme, ta bolest je ina a prejavuje sa to inak, ale mozu sa tvorit preto je fajn ist tak raz alebo za dva roky na sono preventivne...to mi lekar vravel a ostala som prekvapena...este aj zachvat mozem mat akoby som mala zlcnik normalne...skoro som spadla zo stolicky...vsetko je o zlcnikovej diete, strave a jednoducho skusat a skusat a skusat co uz mozes alebo nemozes jest....ja som mesiac po vybere zlcnika a toto mi krasne vysvetlil pan prof. Sedlak a aj primar chirurgie co ma operoval...takze vyhrali sme tak na 99,99% 🙂

katulienkax
24. apr 2025

Ano mozu, moja teta mala pred mesiacom operaciu , vybratie zlcnika a vvpondelok skoncila na dalsom zakroku, kamene v zlcovych cestach, ktore vtedy vraj nevideli. Cela ozltla a mohla skoncit velmi zle. To vobec nebolo o diete. Tie kamene jej tam ostali a mevideli vraj ze ma aj v zlcovych cestach

danussskah
4. júl 2025

môžu,akurat to riesim,novych 5 kamienkov 😑