Môžu spazmy spôsobovať dlhodobé bolesti chrbtice?
Dobrý deň,
môžu spazmy a stuhnuté svalstvo chrbta spôsobovať dlhodobé bolesti v oblasti celej chrbtice (krku, chrbta, brucha, bokov, rebier)? RTG a MRI bez závažného nálezu.
Má niekto skúsenosti s takýmto problémom? Ďakujem
@pharmdrludka áno, začalo mi to pred rokom a pol keď sme mali 3 úmrtia v rodine behom 4 mesiacov. Odvtedy sa z toho neviem dostať. Dovtedy mi nikdy nič nebolo.
Napíšte mi správu 🙂
Za mňa môžu. Pomohla mi dobrá fyzioterapeutka
jasnacka ze mozu, ved prave spazmy sposobuju stuhnutie svalstva chrbtice a bolesti, treba cvicit a spravnu polohu tela pri sedeni, pisani, citani a hlavne hrani sa na telefone drzim palceky
@kacena4 ďakujem. Len to mi je zvláštne, že ma to boli až vpredu v bruchu celé. To má vždy tak vystraší. Ale vyšetrenia v tomto smere boli v poriadku.
Tiež som začínala cez masáže. Boleli a pomohli, ale vždy len na chvíľu. Fyzioterapeutka ma komplexne pozrela, pouvolnovala čo bolo treba, aj nejaké prístroje na mne sem tam používala a cca polku času sme vždy cvičili špeciálne cviky určené na nápravu stavu. Cviky som potom mala robiť aj doma (to sa mi až tak často nepodarilo ale aj tak bolo dobre). Chodila som každý týždeň, dlhodobejsie. Odvtedy je dobre, ani cvičiť nemusím
@nikolani ja teraz mám mať raz týždenne masáž, tak uvidíme. V utorok idem ešte len druhýkrát. A snažím sa cvičiť každý deň. Tak dúfam, že to pomôže.
Držím palce 🙂
Môžem sa spýtať ci máte stále tie bolesti ? Pomáhajú masáže ? Mám niečo podobne, stuhnuté svalstvo ale najviac ma trápi mesiac bolesť v pravom boku aj rebro na dotyk a kríže 😞 už som zúfalá s toho
Kup si domacu elektroliecbu. Aj Lidl to predaval volakedy. Velmi to pomaha.
@stanulienkat ďakujem. Skúsim.
@iwka06 ja to mám tak isto a už to mám druhý rok asi. Tiež bolesť raz v ľavom a inokedy v pravom boku.
Môžem sa spýtať ci máte stále tie bolesti ? Pomáhajú masáže ? Mám niečo podobne, stuhnuté svalstvo ale najviac ma trápi mesiac bolesť v pravom boku aj rebro na dotyk a kríže 😞 už som zúfalá s toho
@iwka06 bola som 12x na masáž už, chodím raz do týždňa, ale stále mám problémy. Občas mám pár dní dobrých, ale až takú veľkú zmenu zatiaľ nepociťujem. Masérka vravela že mám stále veľmi tuhý chrbát
Nemáte za sebou náročnejšie obdobie čo sa stresu týka?
@pharmdrludka Dobrý deň, viete na to niečo doporučiť? Mám to isté, stresové obdobie posledný rok, strašné spazmy, ráno stuhnutá chrbtica kým ju rozhýbem, snažím sa cvičiť tak 5x do týždňa jógu, po druhom odnosenom dieťati má chrbát bolieva pravidelne aj cez deň, takéto to zlé držanie tela tzv. maminovské kedy hornú časť chrbta zakláňam dozadu akoby som držala dieťa na rukách mi ostalo, občas ešte menšieho 3ročného syna musím zdvihnúť.
@pharmdrludka Dobrý deň, viete na to niečo doporučiť? Mám to isté, stresové obdobie posledný rok, strašné spazmy, ráno stuhnutá chrbtica kým ju rozhýbem, snažím sa cvičiť tak 5x do týždňa jógu, po druhom odnosenom dieťati má chrbát bolieva pravidelne aj cez deň, takéto to zlé držanie tela tzv. maminovské kedy hornú časť chrbta zakláňam dozadu akoby som držala dieťa na rukách mi ostalo, občas ešte menšieho 3ročného syna musím zdvihnúť.
@miruskamy rozmasirovat cvičenie je dobre, ale tie hrce treba rozmasirovat

Nemáte za sebou náročnejšie obdobie čo sa stresu týka?