icon

Môžu stres a úzkosť spôsobiť bolesť brucha?

14. nov 2024

ahojte
moze mat zo stresu boliet creva brucho?
tak zboku tela. zle sa mi dycha

mk1111111111
14. nov 2024

Ano. Casto sa stres takto prejavuje, k tomu sa moze pridat prehananie

moonlight1210
14. nov 2024

Mozu.
Ale ked sa ti od bolesti az zle dycha, skor to bude nieco naozaj. Byt tebou, porozmyslam nad pohotovostou.

autor
14. nov 2024

@mk1111111111 ale je tot aka zvlastna blest az do bokov tal krizov nemala somtoto nikdy ale prezuvame hrozy stres velmi zle spravy uz sma snad aj pecen boli pankreas vsetko je to taka bolest ako pri zastavene vetry

autor
14. nov 2024

@moonlight1210 ta bolest nie je tak silna skor akoby sa mi tazsie dychalo

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Stres môže mať rôzne podoby, možné to je. Záleží na tom ako dlho to trvá, kedy sa tá bolesť objavuje, čo na to pomáha ... Netreba to podceňovať, nemáš nič dôležitejšie ako zdravie

vanilkovazmrzka
14. nov 2024

Urcite ano

autor
14. nov 2024
euka210
14. nov 2024

Ano, prve co rraguje na stres je brucho a travaci system...zapcha/prehananie, bolest hlavy, velmi vekly stres moze byt aj bolest na hrudi, pocit, ze sa tazko dycha...kludne to noze byt zo stresu

autor
14. nov 2024

@euka210 a ja som si myslela ze srdce

dota6
14. nov 2024

Áno, môže. Ja som pri veľkom strese nedokázala ani jesť. Ani dať sústo do úst, ani prehltnúť. Trvalo to pár dní. Keď sa dostaneš opäť do pohody, tieto ťažkosti odznejú.

autor
14. nov 2024

@dota6 snazim sa jest ale to preto ze ked nejem som hladna a na grcanie

dota6
14. nov 2024

Určite jedz normálne. Dôležité je prežiť túto stresovú situáciu a potom aj tie bolesti brucha pôjdu preč.

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Aj psychické zdravie je dôležité, dlhodobý stres môže mať dlhodobé následky.
Nepoznám tvoju situáciu, ale predpokladám že je vážna. Ty musíš vedieť či si s tým poradíš sama alebo budeš potrebovať pomoc - niekoho komu dôveruješ, niekoho koho nepoznáš - možno aj anonymne online, prípadne odbornú. Je dôležité nedusiť pocity vo vnútri ale dať ich akýmkoľvek spôsobom navonok.

Verím že sa tvoja situácia ustáli a následne aj tvoje zdravie

autor
14. nov 2024

@tyrkysova_lentilka cakaju nas najtastie mesiace zivota, mam vazneho choru velmi blizku osobu stres uz mam par rokov toto je totalne ina situacia

leidin
14. nov 2024

U mna je bolest brucha vela jedla pocas velkeho vykonu.

tyrkysova_lentilka
14. nov 2024

Tomu rozumiem, pracovala som v zdravotníctve a prichádzala som do kontaktu s pacientmi aj ich rodinami. Pred cca dvoma rokmi mi tiež zomrela blízka osoba po dvojročnej liečbe.
Napriek tomu nemám pre teba radu ako to zvládnuť, ona asi neexistuje. Len byť na blízku tej osobe a akokoľvek ventilovať pocity aby ti to neublížilo ešte viac