Mrle - liečba
Ahojte, viem že táto téma sa tu riešila niekoľko krát ale chcem sa preistotu spýtať. Som 19 ročná baba a myslím že mám mrle, podľa príznakov to sedí a teraz neviem co mam robiť, musím ísť k doktorovi? Nedajú sa lieky kúpiť aj bez predpisu? Je aj nejaká “domáca” liečba? Za odpoveď vopred ďakujem.
ak pojdes k dr asi bude chciet vzorku stolice. od nas chcela aj take nalepovacie papieriky. a ked sa potvrdilo dala tabletku.
vacsinou predpisuju vermox ale zentel je lepsi. tam staci jedna tabletka. a okrem ineho bude treba oprat vsetku postelnu bielizen a aj spodne pradlo na vysokych stupnoch plus ozehlit aj osusky nam kazala tri dni prat a zehlit a teda mali sme preventivne uzit tabletku vsetci clenovia domacnosti
@spevacka9 tak ako píšu baby vyššie a ja len dodám ze z domácej liečby je dobrý cesnak a kyslá kapusta
@spevacka9 taká prvá pomoc domáca je cesnak
Ak mas mrle, tak ti ziadna prva pomoc a babske rady nepomozu. Chod k tomu doktorovi, nie si prva ani posledna. Ak si si ich videla v stolici, tak ti rovno predpise lieky a povie davkovanie. Ano mrle nemaju rady cesnak a maju rady cukor ale to takmer nikdy nestaci. A nie je odveci preliecit cele osadenstvo domacnosti. Ked ich mala dcerka, tak sme preventivne brali vsetci.
Ak ich mas nic z babskych rad ti nepomoze len lekar a predpis liekov, nestracaj cas cesnakom a dalsimi bludmi
Ako ti radia baby vyssie. Kasli na domace rady, ak mas mrle, nezaberie ti nic, a zbytocne stratis cas skusanim. Ja som mala mrle ked som mala cca 30. Najskor som sa trapila sama kadejakymi receptami-cesnak,stava z kyslej kapusty, caj z paliny, jablcny ocot, mak a neviem co. Potom som isla k dr. so vzorkou stolice, aj nalepovaci papierik... Vsetko vyslo negativne. Do placu mi bolo, lebo ma svrbelo vsetko, aj boli viditelne, aj na nohavickach, vo wcku..pozadovala som 2.test.. uz vysli pozitivne.. lenze kedze medzitym som zistila ze som tehotna. Liecbu nemohla nasadit nijaku ☹️.. to bolo dlheee trapenie.. cize nespekuluj, neskusaj doma nic a sup k Dr
Slivkový lekvár domáci
Slivkový lekvár domáci
@monika988 tak slivkovy lekvar urcite nie. Mrle maju rady cukor. Sladka strava a vela cukru ich podporuje v mnozeni sa, takze lekvar, nech by bol akokolvek kysly, urcite nie. Je kopec prirodnych pripravkov, napr si pozri zlozenie pre Parazitex. Ale za mna radsej predpisat liek ako robit experimenty.

Môžeš si aj len zavolať, skus. Ale áno lieky sú na predpis