icon

MTHFR genetická mutácia - skúsenosti a liečba

sanem86
Včera o 16:09

Ahojte zienky mala niektora z vas MTHFR geneticku mutaciu?ak ano ake lieky ste brali? napiste mi prosim vasu skusenost

marianarem
Včera o 16:34

@sanem86 Ja mam, lieky neberiem ziadne, jedine sa snazim jest stravu bohatu na folat a v zatazovych obdobiach doplnam aktivny folat.

sanem86
autor
Včera o 16:50
@marianarem

@sanem86 Ja mam, lieky neberiem ziadne, jedine sa snazim jest stravu bohatu na folat a v zatazovych obdobiach doplnam aktivny folat.

@marianarem a planujete tehotenstvo? ja ano

mimicka2013
Včera o 17:14
@sanem86

@sanem86 to uz ziaden gynekolog neriesi. Riesilo sa to tak pred 15 rokmi. Teraz ti povedia ze to ma pomaly kazdy druhy clovek

sanem86
autor
Včera o 17:23
@mimicka2013

@sanem86 to uz ziaden gynekolog neriesi. Riesilo sa to tak pred 15 rokmi. Teraz ti povedia ze to ma pomaly kazdy druhy clovek

@mimicka2013 mne predpisala hematologicka vit.D a anopyrin 30 este cakam vysledky z imuno.a genet.endo.tak uvidim a mate deti ak sa smiem opytat? ja mam zdravu dceru a 2 potraty jeden sa prestal vyvyjat a druhy daw.syndrom.

marianarem
Včera o 17:47
@sanem86

@sanem86 Ja uz mam dieta. Pred otehotnenim som bola na kontrole u hematologicky, ta nenasla ziadny problem. Pocas tehotenstva treba brat ten aktivny folat, nie synteticku kyselinu listovu B9, lebo s tou ma prave telo pri MTHFR problem.
Dieta ma tuto mutaciu po mne a jednu inu po manzelovi, tak dbam na obsah folatu v strave aj unho.

sanem86
autor
Včera o 17:55
@marianarem

@sanem86 Ja uz mam dieta. Pred otehotnenim som bola na kontrole u hematologicky, ta nenasla ziadny problem. Pocas tehotenstva treba brat ten aktivny folat, nie synteticku kyselinu listovu B9, lebo s tou ma prave telo pri MTHFR problem.
Dieta ma tuto mutaciu po mne a jednu inu po manzelovi, tak dbam na obsah folatu v strave aj unho.

@marianarem a este otazocka som v strese nevyznam sa v tom dietatko sa narodilo zdrave? a aky folat si mam kupit?

marianarem
Včera o 18:13
@sanem86

@marianarem a este otazocka som v strese nevyznam sa v tom dietatko sa narodilo zdrave? a aky folat si mam kupit?

@sanem86 Ano maly je uplne v pohode. Ja som si davala Active Folic od Generica.

anonym_48a409
Včera o 20:34

@sanem86 nic neberie
Nebrala som ani nic v tehotenstve

anonym_a03070
Včera o 20:47

Beriem anopyrin, počas tehotenstva som si k tomu pichala fraxiparin až do konca šestonedelia.