icon

Musím nosiť okuliare s cylindrom -1 stále?

adkagg
5. nov 2025

Ahojte chcela som sa spýtať mám okuliare s cylindrom -1 ,driprije mám na jedno 0,25 a 0,50 .v optike mj povedali že by som ich mala nosiť stále keďže to je vysoký cilinder u očného som nebola . Kto má lepšie skúsenosti ? Musím okuliare Bosch nepretržite ? Ďakujem

anonym_980d52
5. nov 2025

@adkagg ty musis vediet ci v nich vidis lepsie
Doteraz ti to nevadilo. ?
Inak tak vysoky cylinder hned na poprve sa nezvykne davat velmi tazko si ludia zvykaju jedine ze ti vysiel este vyssi a dali ti tam tu -1 a to uz by som sla vysetrit na ocne

adkagg
autor
5. nov 2025
@anonym_980d52

@adkagg ty musis vediet ci v nich vidis lepsie
Doteraz ti to nevadilo. ?
Inak tak vysoky cylinder hned na poprve sa nezvykne davat velmi tazko si ludia zvykaju jedine ze ti vysiel este vyssi a dali ti tam tu -1 a to uz by som sla vysetrit na ocne

@anonym_980d52 vadilo ale odlozovala som to aj preto lebo okuliare nieje lacná záležitosť...myslím že som to začala tak viac vnímať dva roky dozadu cca na nete som čítala že sa zrak môže zhoršiť po pôrode syn mal teraz 3 roky ..jasné vydim v nch o dosť lepšie ostro. k očnému nemusím to mi povedali v optike

anonym_980d52
5. nov 2025
@adkagg

@anonym_980d52 vadilo ale odlozovala som to aj preto lebo okuliare nieje lacná záležitosť...myslím že som to začala tak viac vnímať dva roky dozadu cca na nete som čítala že sa zrak môže zhoršiť po pôrode syn mal teraz 3 roky ..jasné vydim v nch o dosť lepšie ostro. k očnému nemusím to mi povedali v optike

@adkagg to ti povedali riadny blud

viestta
5. nov 2025
@adkagg

@adkagg tak ked vidis lepsie, preco ich nechces nosit stale?

adkagg
autor
6. nov 2025
@viestta

@adkagg tak ked vidis lepsie, preco ich nechces nosit stale?

@viestta vidím lepšie ale nie som stym že mám nosiť okuliare stále stotožnená neviem si NATO zvyknúť

viestta
6. nov 2025
@adkagg

@viestta vidím lepšie ale nie som stym že mám nosiť okuliare stále stotožnená neviem si NATO zvyknúť

@adkagg zvyknes si, na co sa trapit tym, ze blbo vidis ked riesenie je take jednoduche

majka2959
6. nov 2025

@adkagg Zvykaj si pomaly. Ja mám dosť silné dioptrie aj cylindre, ale vždy, keď je to možné, okuliare odkladám, aby očné svaly nezleniveli. Vždy však ide na prvom mieste o bezpečnosť, aby si dobre videla, tam, kde je to nutné.

viestta
6. nov 2025
@majka2959

@adkagg Zvykaj si pomaly. Ja mám dosť silné dioptrie aj cylindre, ale vždy, keď je to možné, okuliare odkladám, aby očné svaly nezleniveli. Vždy však ide na prvom mieste o bezpečnosť, aby si dobre videla, tam, kde je to nutné.

@majka2959 to o zlevinenych ocnych svalov je pekny blud

adkagg
autor
6. nov 2025
@majka2959

@majka2959 nemám silné 1a na druhom mám 2 len hovorila že ten cylinder mám silný ja len kvôli tomu že keď náhodou tie okuliare nebudem nosiť aby sa mi to nezhoršilo tak preto
BY on to chcela vediet

majka2959
6. nov 2025
@viestta

@viestta Existujú aj očné cviky, ktoré majú pozitívny účinok.

majka2959
6. nov 2025
@adkagg

@majka2959 nemám silné 1a na druhom mám 2 len hovorila že ten cylinder mám silný ja len kvôli tomu že keď náhodou tie okuliare nebudem nosiť aby sa mi to nezhoršilo tak preto
BY on to chcela vediet

@adkagg Určite je dobré ich nosiť, keď s nimi vidíš lepšie a máš aj silný cylinder. To odkladanie som myslela tak, že napr. sedíš a počúvaš hudbu alebo čokoľvek iné, keď nepotrebuješ mať nasadené okuliare kvôli nejakej činnosti.

viestta
6. nov 2025
@majka2959

@viestta Existujú aj očné cviky, ktoré majú pozitívny účinok.

@majka2959 ocne cviky su jedna vec, zlenivene svaly od okuliarov druha

majka2959
6. nov 2025
@viestta

@viestta Napr. MUDr. Radovan Piovarči - Primár Očnej kliniky NeoVízia Bratislava hovorí, "že podľa toho, či nosíte plusové alebo mínusové dioptrie. Čím viac plusových dioptrií máte, tým väčšie nebezpečenstvo hrozí, že vaše oko zlenivie. Stáva sa, že keď si dáte dole okuliare, v prvom momente nevidíte. No po krátkej chvíli si oko dokáže do určitej úrovne akoby „doostriť“ videnie."

adkagg
autor
7. nov 2025
@majka2959

@viestta Napr. MUDr. Radovan Piovarči - Primár Očnej kliniky NeoVízia Bratislava hovorí, "že podľa toho, či nosíte plusové alebo mínusové dioptrie. Čím viac plusových dioptrií máte, tým väčšie nebezpečenstvo hrozí, že vaše oko zlenivie. Stáva sa, že keď si dáte dole okuliare, v prvom momente nevidíte. No po krátkej chvíli si oko dokáže do určitej úrovne akoby „doostriť“ videnie."

@majka2959 inak to je pravda ja mám akurát mínusky

vroni
7. nov 2025

Ja mám cylindre podobnej intenzity už 20 rokov. Nie som schopna v nich chodiť, krúti sa mi hlava a tackam sa ako po dvoch litroch ostrého. Nosím ich na šoférovanie a k počítaču, inak nikdy. Po 20 rokoch plus stále bezo zmeny.

viestta
7. nov 2025
@majka2959

@majka2959 a to, ze musi doostrovat zbytocne sa namaha

sharka174
7. nov 2025

@adkagg úplne ti rozumiem..pred rokom som začala aj ja nosiť okuliare s cylindrom a ťažko mi bolo.. točila sa mi hlava, nevedela som s nimi ani zísť dole schodmi 🙄 zvykneš si, len to chce čas

adkagg
autor
7. nov 2025
@vroni

Ja mám cylindre podobnej intenzity už 20 rokov. Nie som schopna v nich chodiť, krúti sa mi hlava a tackam sa ako po dvoch litroch ostrého. Nosím ich na šoférovanie a k počítaču, inak nikdy. Po 20 rokoch plus stále bezo zmeny.

@vroni mne sa netočí hlava Som stým úplne v pohode až prekvapivo ich znasam dobre možno tým že som v Dectve nosila okuliare možno 3 roky

adkagg
autor
7. nov 2025
@sharka174

@adkagg úplne ti rozumiem..pred rokom som začala aj ja nosiť okuliare s cylindrom a ťažko mi bolo.. točila sa mi hlava, nevedela som s nimi ani zísť dole schodmi 🙄 zvykneš si, len to chce čas

@sharka174 mne vôbec nerobia problém neviem čím to je možno tým že som v Dectve nosila okuliare

vroni
7. nov 2025
@adkagg

@vroni mne sa netočí hlava Som stým úplne v pohode až prekvapivo ich znasam dobre možno tým že som v Dectve nosila okuliare možno 3 roky

@adkagg, tak to je potom fajn, ono je ideálne, keď ich vieš nosiť čo najviac. Ja mám na výber, ci sa po ulici pohybujú machule alebo sa hýbe cely svet 🤕 Nezvykla som si nikdy. Ale teda, ani sa zrak mi kvôli tomu ďalej nezhorsuje...