icon

Musím prestať cvičiť ak mám pruh na bruchu?

vitacalcin
22. feb 2020

Ahojte baby, mám pruh na bruchu, čo som sa dozvedela až teraz, chodievam na pilates raz týždenne, doma cvičím plank každý deň a robím aj drepy každý deň. Potrebujem radu od Vás, mám seknúť s cvičením? Bojím sa, či cvičenie mi ešte viac neuškodí. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
olinaaaa
29. feb 2020

@jajka78 niekto si pruh pestuje aj 10 rokov.ako mi povedla doktorka.pokial neboli je fajn..ale uz ked boli a robi problemi treba snim ist..no kazdy mame toho vela..aj ja moja..no mlade sme a takto dodrbane😛☺

jajka78
29. feb 2020

Ja uz po 40 ale vsetko zacalo po porodoch 😆
Neva.zijeme 😋 v pondelok idem do práce po dv9lenke tak musím dajako už začať plánovať a šéfa pripraviť na výpadok
A vieš čo sa mi zdá že mám.asi aj diastazu.ja som chuť a ale to brucho.mi akosi trci

olinaaaa
29. feb 2020

@jajka78 diastazu???brucho trci?ano si nafuknuta s toho pruhu..nic nam neostava len ist pod noze..

nefertiti5843
29. feb 2020

@jajka78 Aj ja som si myslela, že to nič, že nejako to dám...ale keď to začalo rapídne rásť, šla som pod skalpel a odvtedy mám pokoj....Aj dvíham ťažké bremená v robote, ale zatiaľ je to teda stabilné, už 11 rokov.

jajka78
29. feb 2020

@nefertiti5843 a ako si mala dlho? Mala si slabinovy? Ako ti to operovali? Vďaka.

olinaaaa
29. feb 2020

@jajka78 u vas to urcite robia laporo..u nas rezu

olinaaaa
29. feb 2020

@nefertiti5843 A bolelo????

jajka78
29. feb 2020

hej.ale vraj je lepsie rezanie.a asi už mame aj veľký pruh na laparo.
Sietka tuším u chlapov je lepsia.
No a ja ma ten druhý tam dole.teda asi je to pruh čiže som zvedavá vo poriesia.
Dala som sa do skupiny abdominalna plastika brucha že či dačo o pruhu ale tam su všetko pupkove pruhy a tie robia sietkou .keby som vedela zistiť kde si dam spraviť tu operáciu
@olinaaaa

olinaaaa
29. feb 2020

@jajka78 tak ty uz mas dva..to davaju uz sietku..

jajka78
29. feb 2020

@olinaaaa to ako spominala.som.si myslela že môže byť len na bruchu ale.spravil.sa mi.asi ako je vonkajsie rodidlo? Mám také vydute akoby črevo.
Tym ze mávam problém s tvrdou stolicou ...Asi z toho mám aj pruhy. Mala som.i väčšie detí a brucha v tehotenstve tak asi aj to spravilo.svoje.

olinaaaa
29. feb 2020

@jajka78 presne tak moja...no nabrat odvahu a ist svtym..bola som operavana teraz s kolenom a pri mne lezala 93 rocna babka ...a vies co jej operovali??pruh.mala ho 13 rokov no zauzlil sa jej a sla a prezila...mi mlade to dame tiez☺☺☺

nefertiti5843
1. mar 2020

@jajka78 Mala som ho asi dva roky, pri pupku.

vitacalcin
autor
1. mar 2020

@nefertiti5843 a čo teraz už nemáš? Alebo si po operácii?

nefertiti5843
1. mar 2020

@vitacalcin Bola som na operácii pred 11 rokmi a odvtedy sa mi už znovu nič neurobilo.

vitacalcin
autor
1. mar 2020

@nefertiti5843 a cvicila si na brucho, alebo cvicis? Alebo je to zakázané?

nefertiti5843
1. mar 2020

@vitacalcin Necvičím, nemám na to čas, ani sa mi nechce. Ale v robote občas dvíham aj 20kg veci a už mi to nevyskočilo späť.

stanovelky
26. okt 2024

@vall1319 ahoj už si stim bola ??je to už stare

vall1319
26. okt 2024

@stanovelky ahoj, nie, stále som nebola 😉... Nebolí ma to (len sem-tam niečo zacítim), dokonca pracujem vo firme, kde sa naťahujem aj s 20-kilovými krabicami... Nebolí, neriešim... Klop-klop-klop

stanovelky
26. okt 2024

@vall1319 tá to máš už dosť dlho ale ti nevydno nic lebo ja mám nad pukom neboli ale tam sa asi skôr zvecuje. A brat má pupku ale tesne od neho a 1 CM sa to ťahá do boku aj ty to máš tak lebo neviem či má pruh jemu sa to nedá ani zatlačiť ani mu to nemizne keď leží ako mne

stanovelky
27. okt 2024

@vall1319 ešte chcem sa spytyt tebe sa to dá zatlačiť a potom ti to vynde vonka aké to máš velke ja asi vrchnák s malinovky ?! Ďakujem

stanovelky
4. aug 2025
@vall1319

@stanovelky ahoj, nie, stále som nebola 😉... Nebolí ma to (len sem-tam niečo zacítim), dokonca pracujem vo firme, kde sa naťahujem aj s 20-kilovými krabicami... Nebolí, neriešim... Klop-klop-klop

@vall1319 ahoj môžem sa opýtať ako stym pruhom bola si ?

vall1319
5. aug 2025
@stanovelky

@vall1319 ahoj môžem sa opýtať ako stym pruhom bola si ?

@stanovelky Ahoj, stále nie... Nebudem dráždiť, kým nebolí 😊

stanovelky
7. aug 2025
@vall1319

@stanovelky Ahoj, stále nie... Nebudem dráždiť, kým nebolí 😊

@vall1319 ďakujem ,ani na neboli ani neviem že to mám ,tak nech je to ako je ,nechcem sa ísť operovať zo strachu

slovakboy
7. aug 2025

@vitacalcin ja som pred 20 rokmi trénoval na cyklistické preteky a začal ma pobolievať pruh, ktiry mi diagnostikovali ešte keď som mal rok, alebo dva. Vtedy to neoperovali lebo sa ukludnil ale upozornili moju mamu, že sa môže vrátiť. Šiel som k chirurgovi, ten len pohmatom zistil že mám pruh a šiel som na operáciu. Len v lokálnej anestéze. O mesiac už som trénoval. Preto ja ti odporúčam chod k lekárovi chirurgovi a on ti povie či môžeš cvičiť. Ak nebudeš cvičiť pruh sa ukľudní ale ty budeš nespokojná že nemôžeš cvičiť. Ak budeš cvičiť môže sa pruh zhoršiť a operácia bude väčšia. Posilňovanie brušných svalov ale pomáha. No veľa cvikov zároveň zvyšujú vnútorný tlak a ten to zhoršuje.

Strana
z2