Musím prestať cvičiť ak mám pruh na bruchu?
Ahojte baby, mám pruh na bruchu, čo som sa dozvedela až teraz, chodievam na pilates raz týždenne, doma cvičím plank každý deň a robím aj drepy každý deň. Potrebujem radu od Vás, mám seknúť s cvičením? Bojím sa, či cvičenie mi ešte viac neuškodí. Ďakujem za odpovede.
Ja uz po 40 ale vsetko zacalo po porodoch 😆
Neva.zijeme 😋 v pondelok idem do práce po dv9lenke tak musím dajako už začať plánovať a šéfa pripraviť na výpadok
A vieš čo sa mi zdá že mám.asi aj diastazu.ja som chuť a ale to brucho.mi akosi trci
@jajka78 Aj ja som si myslela, že to nič, že nejako to dám...ale keď to začalo rapídne rásť, šla som pod skalpel a odvtedy mám pokoj....Aj dvíham ťažké bremená v robote, ale zatiaľ je to teda stabilné, už 11 rokov.
@nefertiti5843 a ako si mala dlho? Mala si slabinovy? Ako ti to operovali? Vďaka.
@nefertiti5843 A bolelo????
hej.ale vraj je lepsie rezanie.a asi už mame aj veľký pruh na laparo.
Sietka tuším u chlapov je lepsia.
No a ja ma ten druhý tam dole.teda asi je to pruh čiže som zvedavá vo poriesia.
Dala som sa do skupiny abdominalna plastika brucha že či dačo o pruhu ale tam su všetko pupkove pruhy a tie robia sietkou .keby som vedela zistiť kde si dam spraviť tu operáciu
@olinaaaa
@olinaaaa to ako spominala.som.si myslela že môže byť len na bruchu ale.spravil.sa mi.asi ako je vonkajsie rodidlo? Mám také vydute akoby črevo.
Tym ze mávam problém s tvrdou stolicou ...Asi z toho mám aj pruhy. Mala som.i väčšie detí a brucha v tehotenstve tak asi aj to spravilo.svoje.
@jajka78 Mala som ho asi dva roky, pri pupku.
@nefertiti5843 a čo teraz už nemáš? Alebo si po operácii?
@vitacalcin Bola som na operácii pred 11 rokmi a odvtedy sa mi už znovu nič neurobilo.
@nefertiti5843 a cvicila si na brucho, alebo cvicis? Alebo je to zakázané?
@vitacalcin Necvičím, nemám na to čas, ani sa mi nechce. Ale v robote občas dvíham aj 20kg veci a už mi to nevyskočilo späť.
@vall1319 ahoj už si stim bola ??je to už stare
@stanovelky ahoj, nie, stále som nebola 😉... Nebolí ma to (len sem-tam niečo zacítim), dokonca pracujem vo firme, kde sa naťahujem aj s 20-kilovými krabicami... Nebolí, neriešim... Klop-klop-klop
@vall1319 tá to máš už dosť dlho ale ti nevydno nic lebo ja mám nad pukom neboli ale tam sa asi skôr zvecuje. A brat má pupku ale tesne od neho a 1 CM sa to ťahá do boku aj ty to máš tak lebo neviem či má pruh jemu sa to nedá ani zatlačiť ani mu to nemizne keď leží ako mne
@vall1319 ešte chcem sa spytyt tebe sa to dá zatlačiť a potom ti to vynde vonka aké to máš velke ja asi vrchnák s malinovky ?! Ďakujem
@stanovelky ahoj, nie, stále som nebola 😉... Nebolí ma to (len sem-tam niečo zacítim), dokonca pracujem vo firme, kde sa naťahujem aj s 20-kilovými krabicami... Nebolí, neriešim... Klop-klop-klop
@vall1319 ahoj môžem sa opýtať ako stym pruhom bola si ?
@vall1319 ahoj môžem sa opýtať ako stym pruhom bola si ?
@stanovelky Ahoj, stále nie... Nebudem dráždiť, kým nebolí 😊
@stanovelky Ahoj, stále nie... Nebudem dráždiť, kým nebolí 😊
@vall1319 ďakujem ,ani na neboli ani neviem že to mám ,tak nech je to ako je ,nechcem sa ísť operovať zo strachu
@vitacalcin ja som pred 20 rokmi trénoval na cyklistické preteky a začal ma pobolievať pruh, ktiry mi diagnostikovali ešte keď som mal rok, alebo dva. Vtedy to neoperovali lebo sa ukludnil ale upozornili moju mamu, že sa môže vrátiť. Šiel som k chirurgovi, ten len pohmatom zistil že mám pruh a šiel som na operáciu. Len v lokálnej anestéze. O mesiac už som trénoval. Preto ja ti odporúčam chod k lekárovi chirurgovi a on ti povie či môžeš cvičiť. Ak nebudeš cvičiť pruh sa ukľudní ale ty budeš nespokojná že nemôžeš cvičiť. Ak budeš cvičiť môže sa pruh zhoršiť a operácia bude väčšia. Posilňovanie brušných svalov ale pomáha. No veľa cvikov zároveň zvyšujú vnútorný tlak a ten to zhoršuje.

@jajka78 niekto si pruh pestuje aj 10 rokov.ako mi povedla doktorka.pokial neboli je fajn..ale uz ked boli a robi problemi treba snim ist..no kazdy mame toho vela..aj ja moja..no mlade sme a takto dodrbane😛☺