Musím si dať opraviť zub a nemám na to financie
Ahojte, bol niekto v situácií, že si musel dať opraviť zub ale nemal ma to financie? Ako ste to riešili. Potrebujem 1 zub vpredu, asi by mi robili implantát keďže ostatné mám zdravé, lenže som na neplatenej RD (zdr.problémy). Muž zarába celkom dobre, ale nevedeli by sme teraz zaplatiť 1500€ za zub ☹️☹️ nechcem čakať lebo sa takto hanbím
Rodina ti nepožičia? Ty nemôžeš ísť na nejakú brigádu?
@tncka z tej sumy zdravotná poisťovňa nič nezaplatí?
ahoj, fúha 1500€ za 1 zub? Skús pohľadať iného zubára, ja som si dávala robiť predné 4 zuby a tie ma vyšli na 800€ a to bola súkromná ambulancia.
@tncka úver mi nedajú, tento rok som pracovala len 1 mesiac 🙁
A čo s ním máš? Sa ti zlomil? No v mladom veku si náhrady človek bohužiaľ musí platiť sám
@slawka2208 je to Trnavský kraj, ceny sú od 1100€ a vyššie, ešte som nebola na konzultácii
A čo máš s tým zubom sa Ti odlomil pri koreni?
Veľa zubárov dáva na splátky, skús sa opýtať toho svojho.
@slawka2208 ale implantát?
@oli18 to som nevedela, spýtam sa
@slawka2208 ale nedavala si si implantaty... 1000€ a viac je bezna cena za jeden zub
ved odloz z kazdej vyplaty 200, trochu sa uskromnite a za pol roka mas na zub.
A čo to máš vlastne so zubom?
@tosomja spadla som najprv sa mi veľmi zlomil, potom ma strašne bolel tak mi ho vytrhli
No, je to smutné, že na SK to funguje takto...drahé aj u zazmluvnených zubárov a to platíme do zdavotnej poisťovne aj zo mzdy, mame kadejaké naviac poistenia a i tak v konečnom dôsledku si to všetko preplatíme mnohonásobne...nehovoriac o kadejakých ročných poplatkoch za vôbec to, že vás aspoň raz ročne ošetria, pritom kvalita rovnaká, len cena vyššia...tento systém v zdravotníctve je nastavený zle a je to stále horšie...
Ja neviem ale implantát na počkanie určite nerobia, koreň mi vytrhli, rok som nosila medzerník (náhrada za zub) a až potom robili zub a aj to trvá cca mesiac. Najprv Ti navŕtajù do kostí vyrobia akoby koreň zubu ( je to malý chirurgický zákrok v lokálnej anestézie), to sa musí dobre zhojit a telo náhradu prijať a až potom robia korunku.
Takže iste naraz takú sumu nepotrebuješ.
Neviem odkiaľ si. Ale napríklad v KE v Demident (možno aj inde sú ..neviem, je za 650€
Opytaj sa lekára na dočasné riešenie z finančných dôvodov. Napr. Medzerník.
@adamadent ok, vdaka
Daj si spraviť medzerník, aby si nebola bez zuba. To je lacné. A začni sporiť na implantát alebo mostík, poraď sa so zubárom čo bude lepšia a cenovo výhodnejšia varianta. Kým našetríš, budeš nosiť ten medzerník, takže bez zuba nebudeš.
Choď k študentom si dat spraviť. Väčšinou to vyjde na pár euro a prácu majú dobrú, veď sú za to znamkovany a pod dohľadom
AK ti nevadi cestovat v Ruzomberku je jeden co to robi za polovicu, moji rodicia si pochvaluju
V tomto pripade sa oplati cestovat. Svk nie je velke. A ceny sa riadne lisia
Autorka, neviem, co znamena, ze teraz nemozete… sle taky impantat sa robi po castiach. Najskor sa ti to musi riadne zahojit, zavisi aj od toho aku mas pod tym zubom kost - ak nie je doststocna, tak ju dorobia, potom davaju do kosti ten čap ci co to je a az na to ide ten zub. A vsade musi byt isty odstup, neplatis vsetko naraz aspon teda u mojho zubara. A mozes zvazit aj mostik.
@madeline1 veru je to pravda. Ja nemam preventivku cez poistovnu od r 2012 a zubarka ma zrejme uz aj vyradila z evidencie. Chodim sukromne. Ale odkedy mam sukromneho zubara tak riesim naozaj dentalnu hygienu a raz za dva tri roky nejaky kaz. Obcas nieco vacsie, ale tak clovek si nevyberie, ci sa mu zub polame alebo nie. Cez poistovnu sa mi nepodarilo najst zubara ktory by bol zaroven dobry a zaroven ochotny ma vziat.
@katulienkax môžem vedieť meno?
Požičať si, alebo počkať a nasporiť si... Mojaa zubárka mi tak dôveruje ze keď som nemala peniaze, mi to dala na splátky bez akéhokoľvek papiera.
@dadka128 ja mám teraz novú zubárku lebo sme sa sťahovali
No tak treba sa jej na to spýtať, či sa dá možnosť to dat na splátky, alebo co by ti odporučila.

No vela moznosti nemas. Pozicat si od znamych alebo uver ak ho treba surne(zub)