Musím si po zarezaní do prsta dať tetanovku?
Ahojte teraz som si riadne zarezala do prsta kuchynským zubkovym nožíkom umyla som si to a zalepila len sa chcem uistiť v apríli mám 30 a čaká na očkovanie tetanovka nemôže sa mi teraz z košíka nič stať však to asi skôr konzervy alebo nejaké znečistené predmety nie? Ja som krajská rožky
Ale coby sa ti stalo, si to vydenzifikuj a zalep
Nie nestane sa ti nic
to by tu nebol populacny boom, keby uz aj taka prkotina ako porezanie sa v kuchyni bolo vazne riziko
Nic sa ti nestane. Ja očkovanie proti tetanu už neplánujem do konca života.
Neboj …kazdy den sa dofakli 100 ludi v kuchyni vlastnym nozom … nic sa Ti nestane. To by sme uz vymreli ako dinosauri, keby porezanie v domacnosti bolo zivotu nebezpecne. Vycisti a zalep …
Myslis, ze by sme tu nemali tetanus na dennom poriadku, keby sa dalo nakazit tak lahko? Ze pri krajani rozkov? 🤦♀️ Rozmyslaj trochu.
V kuchyni urcite nemas bakteriu sposobujucu tetanus 😉
Keby som mala takto stresovat zakazdym, ked sa porezem, tak sa nedozijem ani 30tky kvoli stresu 🙂
dnes su už na liečbu antibiotika
nestresuj pre očkovanie, napr v zahraniči ak je podozrenie - ale nie kuchynskym nožom - tak zoberu do labaku vzorku a až potom ak tak riešia liečbu
očkovanie je prevencia, však si sa neporezala na poli kde orali konom
ja som sa raz hnusne porezala mokvalo mi to , šla som na chirurgiu a ano hned tetanovka, odmietla som lebo u mudr som bola na 14 den a doba u tetanusu je 5-8 dni, čiže už by som ho dávno mala
na sk je to proste len zvyk hned strkat tetanovku

A skôr to očkovanie nestíham už teraz neviem ako to urobím zubár s malým očkovanie a do roboty