icon

Musím zubára informovať o predchádzajúcej návšteve?

20. jan 2025

Ahojte chcem sa spýtať lebo mi bolo povedané od známych že už sa to nikde nenahlasuje tak sa pre istotu pýtam. S deťmi som sa bola nahlásiť u zubarky ale teda s jej prístupom som spokojná nebola. Chcela som aby chodili tam kam ja len majú plno ale ak by ich náhodou zubár zobral musím mu povedať že už boli inde prípadne musím sa u tej predchádzajúcej odhlásiť? Lebo viacero ľudí mi vraví že to netreba už robiť. Ale teda ďalšia otázka keď im ona akože urobila prehliadku môžem nastúpiť k druhému na prehliadku až o pol roka keď majú ďalší nárok na prehliadku? Či si to môže aj on vykázať? Ak by som mu totiž povedala že už kdesi sme tak to má už určite nevezme

denisa_deniska
20. jan 2025

Ide o to, či sa jedná o súkromného zubára, ktorý nemá alebo má zmulu s poisťovňou

lenuska9999
20. jan 2025

Zubár ma tvoju kartu, ako obvodný lekár. Ak chceš prejsť k inému, nový ti výpise papierik pre starého zubára a ten musí na základe toho poslať tvoju kartu novému a vykázať ťa. Ale zubára môžeš zmeniť kedykoľvek pokiaľ viem.

autor
20. jan 2025

@lenuska9999 aha ďakujem mne to bolo čudné lebo každý mi vraví že to už sa teraz žiadna karta nedáva

unicornlady
20. jan 2025

Ja som síce menila zubára pred pár rokmi, ale dal mi papier, s ktorým som išla starému zubárovi, aby ma odhlásil. Ale nevypisoval mi žiadnu kartu, záznamy z vyšetrení.
Nový mi preventívnu prehliadku robil (súkromník, ale má zmluvu s poisťovňou), ono u zubára to nemusí byť až po 12 mesiacoch, tá prehliadka. ale aby to bolo v novom roku.
Predpokladám, že teraz v roku 2025 si nebola na preventívke. Takže je to v pohode.

Keď som menila gynekológa, tak ten sám poslal nejaký papier predošlému dr., aby ma odhlásil.

autor
20. jan 2025

@unicornlady práveže boli teraz v januári ale sú to deti oni by mali dvakrát do roka ak sa nemylim

viestta
20. jan 2025

Zubar nie je lekar prveho kontaktu, aj ked ma zmluvu s poistovnou nedostava za pacientov kapitacie. Zmenit ho mozes hocikedy, Novy zubar si zalozi novu kartu, moze poziadat o kartu od predchadzajuceho, ten mu moze poskytnut len vypis z karty, nemusi postupit kartu.
Aj ked zmenis zubara, tak poistovna pre deti preplati len jednu preventivku raz za pol roka. Ci budes platit alebo to novy zubar vezme ako vstupnu prehliadku, to uz je na nom.

taktotedanie
20. jan 2025

Zub ma svoju kartu, robi vypis aj odkedy ta odhlasil
Musis mu to nahlasit neoplati sa ti klamat

13uzivatelka11
20. jan 2025

Ja som prechádzala minulý rok k novej zubarke a sama som jej dala len rontgen, keďže tam mam dáke zuby na opravu, ale žiadnu kartu nepotrebovala...ved pozrie a vidí.. Prestupovala som niekoľkokrát za život k zubarom a ani jeden nepýtal kartu... Nemali zmluvy s poisťovňami..

ronie338
20. jan 2025

Deti majú 2x do roka nárok, najskôr 4 mesiace po jednej sa dá spatvit. Ak ideš od zmluvného ku zmluvnými, musí ta prvý vyradiť aby si ta druhý vedel dat do evidencie. Sú to deti, predpokladám ze sa nič nerobilo, max nejaká vypln na zube a to vidí zubar aj sam. U dospelého sa dava výpis z karty. Alebo iba vyradenie z evidencie. Aby vedel nový zubar od kedy je vyradený a kedy bola posledná prehliadka

beata_k
20. jan 2025

Karty sa uz davno neposielaju. No odhlasenie/prihlasenie urobit musis.

rozculena
21. jan 2025

pred mesiacom som si brala kartu od zubárky a prešla k inému.