Muž nie je Slovák a nechceli ho nikde ošetriť
Zdravim,
moj muz nie je slovak, ma problem s okom, cervene, pali ho, skriabe, pocit cudzieho telesa.
Obvolala som 3 ambulancie! Ci nas zoberu, kazdy, ze ma plno nech skusim inde. Ina ambulancia nas odkazala na nemocnicu. Tak sme isli do nemocnice na ocne, tam nam povedali, ze sa musia najprv opytat lekara a ked aj nas zoberie musime cakat minimalne do 2hej (bolo 10hodin) kym sa dostane na rad. Tak sestricka v ambulancii povedala, ze mame prist o 3tej na urgent - uz sme na ceste.
Taky isty problem sme mali uz pred rokom, kde nas z urgentu vyhodili so slovami, nie je to zivot ohrozujuce, ci vieme co znamena urgent a mame ist do ambulancie. Ani sa s nim dalej nebavili.
Moj muz je sokovany z tohto zdravotnictva.
Opytal sa ma, keby som ja mala taky isty problem co by som robila.
A ja som nevedela odpovedat, lebo fakt netusim co robit v takomto pripade. Asi ist na pohotovost?
Treba im povedat, ze platite hned a oni si miesto najdu. Najlepsie treba ist na sukromnu kliniku.
Ambulancie v nemocnici maju svojich objednanych pacientov, tazke stavy od obvodnych ocnych z okolia + ak pride nahle vazny uraz, strata zraku...cervene oko, ktore pali sa treba pokusit najskor riesit v beznej ocnej ambulancii v rannych hodinach, ak vas nevybavia, tak poobede ocna pohotovost v nemocnici
@anonym_autor na pohotovost sa chodi so zivot ohrozujucim stavom, alebo tam budete podla pridelenia akutnosti cakat 10 hodin... manzel nema tu poistenie? v tom pripade sa objednajte na cash a je to
Treba zavolat do sukr.ambulancie, vezmu hned, platite vysetrenie
@anonym_autor zatiaľ s očami sme mali len zápal spojiviek, z lekárne kvapky, ak nepomohlo tak pohotovosť. Ušné to isté, zápal stredného ucha a nikde nás nevzali, opäť len pohotovosť..
mate cestovne poistenie? je to urgent? chodim na sk ako samoplatca po dr a nemala som nikdy problem aby ma neosetrili-samozrejme si vsetko hradim .. co by si robila v zahranici? to iste co on na sk... nasiela sukromnika alebo odsedela hodiny na pohotovosti ...
Pred rokom ste mali rovnaký problém a stále nemá poistenie? Alebo má len nemá lekára?
@anonym_autor na Sk všetko riešiť súkromne.
Keď som mala takýto problém s okom, najskôr som poriešila sama lekáreň, kvapky a keď neprešlo, ďalší deň som volala na súkromnú očnú kliniku a ešte v ten deň ma vybavili. Keby som nechcela platiť, tie 4 hodinky by som si odsedela, čo už, keď je veľa ľudí. Na pohotovosť by mi ani nenapadlo s tým ísť.
Pred rokom ste mali rovnaký problém a stále nemá poistenie? Alebo má len nemá lekára?
@januska12323 nema kedze tu nebyva
mate cestovne poistenie? je to urgent? chodim na sk ako samoplatca po dr a nemala som nikdy problem aby ma neosetrili-samozrejme si vsetko hradim .. co by si robila v zahranici? to iste co on na sk... nasiela sukromnika alebo odsedela hodiny na pohotovosti ...
@ukgirls myslel to tak co by som robila na sk, kedze ja tu mam lekarov a vobec som nevedela odpovedat.
Keď som mala takýto problém s okom, najskôr som poriešila sama lekáreň, kvapky a keď neprešlo, ďalší deň som volala na súkromnú očnú kliniku a ešte v ten deň ma vybavili. Keby som nechcela platiť, tie 4 hodinky by som si odsedela, čo už, keď je veľa ľudí. Na pohotovosť by mi ani nenapadlo s tým ísť.
@anonym_f2d277 mame kvapky z lekarne povedal ze uz nevydrzi ani o den dlhsie. Na pohotovost nas odporucila sestricka z ocnej ambulancie v nemocnici. 🤦♀️
@anonym_autor na pohotovost sa chodi so zivot ohrozujucim stavom, alebo tam budete podla pridelenia akutnosti cakat 10 hodin... manzel nema tu poistenie? v tom pripade sa objednajte na cash a je to
@krasneleto na pohotovosť sa nechodi s život ohrozujúcim stavom, na to je urgent.Su to dve rozdielne veci LSPP a Urgent
@krasneleto so život ohrozujúcim stavom sa chodí na urgent, nie na pohotovosť
Pardon ja som sa zle vyjadrila, v obidvoch pripadoch ide o ocnu pohovotost.
Ja vzdy zavolam alebo napisem email mojej obvodnej, predpise ti atb kvapky alebo mast do oka na tvoje meno
@anonym_autor
Bez preukazu poistenca ho osetria ako samoplatcu.Ved za takeho pacienta by mali byt radi.Nemusia riesit papierovacky s poistovnou ale priama platba a hotovo.Take ocne vysetrenie +predpis kvapiek nestoji miliony ale zopar desiatok eur.Rovno by si mala do telefonu povedat ze zaplati ako samoplatca a neverim ze nenajdes takeho ociara.Ci zoberu peniaze z jeho ruk alebo cakaju na poistovnu je predsa jedno-bude to zaplatene a hotovo.
Mohli ste zavolať k súkromnému očnému na priamu platbu a termín by ste dostali, ešte ani raz sa mi nestalo žeby ms lekár nejaký odmietol
@krasneleto so život ohrozujúcim stavom sa chodí na urgent, nie na pohotovosť
@aliziana ospravedlnujem sa za zle zvolene slova...
@anonym_autor
Bez preukazu poistenca ho osetria ako samoplatcu.Ved za takeho pacienta by mali byt radi.Nemusia riesit papierovacky s poistovnou ale priama platba a hotovo.Take ocne vysetrenie +predpis kvapiek nestoji miliony ale zopar desiatok eur.Rovno by si mala do telefonu povedat ze zaplati ako samoplatca a neverim ze nenajdes takeho ociara.Ci zoberu peniaze z jeho ruk alebo cakaju na poistovnu je predsa jedno-bude to zaplatene a hotovo.
@ketrin1984 ma europsky preukaz
@anonym_f2d277 mame kvapky z lekarne povedal ze uz nevydrzi ani o den dlhsie. Na pohotovost nas odporucila sestricka z ocnej ambulancie v nemocnici. 🤦♀️
@anonym_autor veď ja iba odpovedám, že čo som ja v takej situácii robila. Moja prvá voľba bola súkromná ambulancia a neľutujem, neviem do akých si volala. Ak to je už nevydržateľné, očná pohotovosť, nie urgent, ako si upresnila, dáva zmysel. Držím prsty, nech to dobre dopadne. Ja som sa dávala dokopy asi 3 dni aj s ATB.
@ketrin1984 ma europsky preukaz
@anonym_autor
O to lepsie,nebude nic platit akurat si niektori uctuju 5-10€ za europsky preukaz poistencia-je tam viac papierovaciek.Skus cez svojho obvodaka ci ti neda vymenny listok na ocne.
Ja neviem autorka co sa cudujes.Lekari su pretazení na vysetrenia cakas mesiace.Mas volat na sukromnu ambulanciu na priamu platbu.Dcera mala zapal mocoveho mechura termin o tri tyzdne(4rocna)ked platis hotovostou mas termin hned.Zial,tiez nas to netesi ale nic s tym nevieme urobit.Na Slovensku je to tak.Kto plati ma termin hned.
@anonym_autor
O to lepsie,nebude nic platit akurat si niektori uctuju 5-10€ za europsky preukaz poistencia-je tam viac papierovaciek.Skus cez svojho obvodaka ci ti neda vymenny listok na ocne.
Z ktoreho okresu ste?Skor ti tu poradime s konkretnymi ambulanciami.
Pardon ja som sa zle vyjadrila, v obidvoch pripadoch ide o ocnu pohovotost.
@anonym_autor no ved presne na očnú pohotovosť nech ide.10eur sa tusim plati, to je nic, ale ošetria ho
Prečo mám pocit, že si nenapísala všetko? ak má preukaz poistenca, nevidím dôvod, aby ho neošetrili na pohotovosti. Ja som očný pacient a bežne čakám na termín 2-3 mesiace u môjho lekára. Obvodného má? pokiaľ sa nemýlim, na očné mu treba aj výmenný lístok. Ak ho nemá a je to na nevydržanie, nech ide priamo na očnú pohotovosť. Nie na urgent, ani na 'obyčajnú' pohotovosť.
@anonym_autor takyto problem mame aj bezny pacienti, to nema nic s tym, ze je cudzinec. Tiez ma hocikde s urgentnym pripadom na ocne nevezmu, riesi sa to cez urgent. A ak si volala do ambulancii = tak to iste neboli pohotovosti doobeda... pohotovost ocnu maju jedine nemocnice riadne, pokial viem.
Prečo mám pocit, že si nenapísala všetko? ak má preukaz poistenca, nevidím dôvod, aby ho neošetrili na pohotovosti. Ja som očný pacient a bežne čakám na termín 2-3 mesiace u môjho lekára. Obvodného má? pokiaľ sa nemýlim, na očné mu treba aj výmenný lístok. Ak ho nemá a je to na nevydržanie, nech ide priamo na očnú pohotovosť. Nie na urgent, ani na 'obyčajnú' pohotovosť.
@anonym_e26c40 napisala aom vsetko, akurat ze som zabudla napisat ze sme v nemocnici boli s 2 rocnym dietatom, preto sa asi pani sestricka rozhodla zeby sme mali ist domov a prist rovno na pohotovost.
Pred rokom nas vyhodili z pohotovosti.
@anonym_autor A kazdy mal plno len kvoli tomu ze nie je Slovak? Ako to spolu suvisi? Ved Slovaci maju problem dostat sa na vysetrenie, ak aj mas lekara tak cakas na termin, ak si ako novy pacient, tak hladas kto ta vobec vezme...
Povedali ze vas vezmu o 4 hodiny, ak muz nevie vydrzat, tak preco ste nepockali?? Aj na pohotovosto budes cakat.

@anonym_autor ist na pohotovost