Mykóza na konečníku

yollanda
22. dec 2016

Ahojte! Syn uzival atb, po ktorych mal hnacky aj napriek uzivaniu probiotik. Ma cerveny konecnik posiaty bielymi bodkami. Svrbi ho to. Davam imazol krempastu. Je to na doktora, alebo to prejde s uzivanim kremu?

janinah
22. dec 2016

choď k lekarovi,konečník je len "vrchol ľadovca" ,treba asi preliečiť črevo

cathy26
22. dec 2016

@yollanda ahoj..tiez som davala Imazol krempastu + som pri kazdej vymene plienky umyvala pod vodou ked sa dalo, casto sme menili plienku..zhruba po 3 dnoch tam nic nemal ale mastila som dva tyzdne poctivo..tusim aj v letaku je pisane ze pokracovat este tyzden po vymiznuti priznakov..a myslim ze podavanim probiotik dalej nic nepokazis...skore uzdravenie 😉

janci05
22. dec 2016

No neviem, či to súvisí priamo s témou, ale mô syn mal hnačky a teplotu z jedného dňa na druhý. Najprv taká riedka stolica a teplota, ktorá trvala tak dva dni, ale tá hnačka pár krát za deň ma znepokojila. Potom sme išli k doktorke na výter z konečníka a zistili nám Campylobaktera. Najprv s probiotikami nám to neprešlo a po opakovaných kontrólach sme stále mali zlé výsledky. Od doktorky sme dostali Biseptol a užívali probiotiká, ale stále zle. Tak som vysadila všetko mliečne t.j. jogurty, termixy, syry,...asi tak na dva týždne, lebo tá baktéria sa sama vylúči z tela keď neužívaš mliečne výrobky. A následná kontrola po dvoch týždňoch bola negatívna. Tak sme si konečne vydýchli a pri spracovaní kuracieho mäsa si dávam 1000% pozor.

yollanda
autor
23. dec 2016

@janci05 biseptol? Ved to je antibiotikum.

janci05
23. dec 2016

@yollanda Biseptol je kombinovaný antibakteriálny liek, keďže sme Campylobaktera, tak sme dostali tento liek, neviem, čo sa ti na tom nezdá.