Na jazyku mám nemiznúce lézie. Akého lekára mám ešte navštíviť?
Ahojte,
píšem už druhýkrát, ospravedlňujem sa.
Chcela by som Vás poprosiť o názor,resp. radu. Už cca 3 mesiace sa mi na jazyku objavujú nemiznúce lézie(akoby hrbolčeky) a sem tam sa mi okolo toho urobí takýto povlak. Navštívila som ORL lekára,kde mi robili vyšetrenia,stery z jazky a krvné testy (všetko bolo v poriadku). ORL lekár tvrdil,že problém podľa neho súvisí so zuboradím (ostré hrany na stoličke, krivá osmička). Po návšteve zubára mi zubár potvrdil,že to môže mať súvis. Avšak prečo sa to objavilo až teraz ? Mám obavy,že by to mohlo byť aj niečo horšie,ale neviem akého odborníka by bolo potrebné ešte navštíviť. Dosť mi to prekáža, nebolí to,avšak cítim,že tam niečo mám,je to veľmi nepríjem
Nemal niekto náhodou podobný problém?
Za akým odborníkom by som mala ešte ísť?
Ďakujem Vám za pomoc.🙏🙏🙏

@barbora112678 mne sa to robieva tiez. Zacalo to cca pred rokom a odvtedy sa mi to zhorsuje, co do frekvencie. Vyzera, ze to ma suvis s jedlom, ale nedokazem to poriadne odsledovat. Podarilo sa Ti to nejako vyliecit?
@barbora112678 mala si neake ct,mrt robene?.......histologia???
@zuwa78 ahoj, bolest, no, ja to mam ako keby vypalene, takze ma to pali/boli stale, ked to tam mam. Teraz mi to na chvilu zas zmizlo. Riesila som s uz asi troma stomatologmi, nic, ze geograficky jazyk, ale tak neviem. Takze skusam este testy na potraviny a uvidim, ci este toto nemohlo heat nejaku rolu
@jana_435 mozem sa spytat,ci vam to nakoniec zmizlo? Mna to trapi uz 3 mesiace.dakujem
@barbora112678
Dobry den,mozem sa spytat,ci ste nakoniec zistili pricinu?mna to istw trapi uz 3 mesiace.dakujem
@katarina19866 čo ti povedal lekar?....mala si robenu histologiu?..u mna to je vraj lichen oral...
@katarina19866 ahoj, pobehala som kadekoho - obvodneho, niekolkokrat mojho stomatologa, raz stomatologa na onkologickom ustave a vysledok je, ze jeden onkostomatolog povedal, ze si nemysli, ze to je geograficky jazyk, ze si to robim sama - skusom, tak mi dali dlahu. Po spani s dlahou sa mi to este zhorsilo 😂 no a ten druhy onkostomatolog zobral znova stery, vysli nejake nepatogenne bakterie premnozene a uzavrel, ze je to geograficky jazyk. Mam to stale, ale uz o cosi lepsie. Mne dost pomaha po vycisteni zubov si minutu vyplachovat usta ustnou vodou Meridol. Ine mi nerobili tak dobre. Ale urcite si pobehaj doktorov a nenechaj sa odradit hned. Kazdy pripad moze byt iny. Napr.v FB skupine histaminikov sa to objavuje tiez dost casto. Takze teoreticky to moze byt sposobene aj nejakymi intoleranciami a pod.
Ja mam hrbolceky a absolutne neriesim. A stav jazyka ma u mna priamy suvis s jedlom. Ked par dni nejem nic sladke a mliecne, som uplne fit. A citim to aj na jazyku, aj na zaludku.