icon

Na nohách mám jazvy

15. júl 2025

Ahojte, chcem sa s vami poradiť.

Pred 10 rokmi som mala vážnu nehodu a odniesli si to obe nohy.
Mám na nich dosť veľké jazvy, ale až tak, že mi chýba časť lýtka napríklad, mám tam dieru.
Plus tá jazva nie je pekná ani náhodou. Druhá noha je zjazvená, bez dier.

10 rokov nenosím krátke nohavice, krátke sukne, nechodím na kúpalisko, nikde kde sa potrebujem vyzliecť. Zo začiatku pred 10r som si povedala, že čo už, je mi to jedno. Aj som nosila krátke nohavice, ale každý mi zízal na nohy, ľudia mi hádzali ľútostivé pohľady, niektorí znechutené, veľa ľudí sa ma pýtalo, čo sa mi stalo. Keďže sa mi o tom nerozpráva ľahko a nechcem, aby to ľudia vedeli a detaily, tak som eliminovala krátke veci a všetky kúpania.

Čo by ste urobili vy? Cez leto je to pakáreň poviem vám. Napríklad do práce si to však nemôžem dovoliť urobiť.

minenkaa
15. júl 2025

Mam známu ,čo jej skoro nohy odtrhlo ,je rada ,že ich ma doma nosí kraťasy ,do mesta dlhé gate alebo sukne

autor
15. júl 2025
@minenkaa

Mam známu ,čo jej skoro nohy odtrhlo ,je rada ,že ich ma doma nosí kraťasy ,do mesta dlhé gate alebo sukne

@minenkaa čiže tiež to isté. Doma nosím krátke nohavice aj ja samozrejme.

anavixy
15. júl 2025

Saty nenosis? Dlhe saty v lete su super, vzdusne siroke sukne.. na kupalisku je to horsie, ale pozri, tak isto to prezivaju aj moletni ludia, kazdy si mysli, ze na nich budu cumiet a ano, urcite aj niektori budu, ale co ta po nich.. viem, ze sa to lahko povie, ale nenechaj si pokazit leto kvoli cudzim ludom 🙂 nemusis nikomu nic vysvetlovat, povies ze si mala nehodu alebo ze o tom nechces hovorit, snad cudzi ludia sa ta nebudu vypytovat 🙈

marianarem
15. júl 2025

@anonym_autor Ja som mala v puberte strasny ekzem na velkej casti tela, aj ruky, nohy. Riesila som to ako ty, este aj dlhe rukavy cele leto. Dnes by som uz asi chodila oblecena normalne. Ono sa mi to casom zredukovalo, ale stale to ostavalo na viditelnych miestach, ale neskor som.uz obcasne otazky, co to je, zniesla. V podstate cim menej som sa tym zaoberala ja, tym mensi problem to celkovo bol, aj pre okolie. Nakoniec som na to uz akoby zabudla, pred par rokmi som mala u lekarky vyplnit chronicke ochorenia a proste ma ten ekzem nenapadol 🙂
Ja by som dala zase sancu letnemu obleceniu a kupaniu, s odstupom rokov to mozno budes vnimat inac. A ked nie, tak nejaky kompromis - v dlhej sukni alebo satach zase tak teplo nie je, kupanie mozes davat na miestach, kde nie je hlava na hlave, mozes tam prist v plazovej satke a dat ju dole tesne pred vojdenim do vody, vo vode to mas potom jedno.

mdse
15. júl 2025

Ty poznáš celý príbeh, akým peklom si prešla. Pár zvedavých pohľadov prehliadni, aj keď viem, že to musí byť ťažšie. Ale nedaj si ukradnúť radosť zo života. Súhlasím s @anavixy

kacena4
15. júl 2025

vsetko je to v hlavne treba sa na to pozerat z pohladu "prezila som" a som rada zo zivota hoci mam jazvy. nie je to nic strasne to ze sa sem tam ludia pozru je prirodzene tak ako sa pozeraju na vozickara ci cloveka s bielou palicou, len to treba vediet prijat a nevzrusovat sa nad tym, ty si zbytocne komplikujes zivot, ze si namyslas tie lutostne pohlady... drzim ti palceky aby si to zvladla a prijala sa taku aka si

anonym_0cd606
15. júl 2025

Ja som mala tiež uraz, operovana chrbtica - na chrbte mám dosť jaziev ale tie sa dajú ľahko skryť. Jazvu na bruchu tiez schovam.. ale ramena mám dosť zjazvene, tiež má to sem tam trocha hnevá ale akosi som si na tie jazvy zvykla. Už sa Neobmedzujem v obliekaní. Mám dokonca plne brucho fakt škaredých strii po tehotenstve, tiež už mi to moc neprekáža. Proste už ku mne patria a nezmením to.. rozmýšľala som nad tetovaním na ramenách .. ale už aj to má prechádza.
Moja mama má DMO, ľahšiu formu ale nohy mala operované xkrat, má fakt obrovské jazvy po celých nohách a jej to vôbec nikdy nevadilo, nosí krátke nohavice, sukne. Ľudia sa obzru ale moja mama to absolútne neriesi, je rada za to že jej nejako tie operácie pomohli a že má jazvy to už je pre ňu nic. Asi preto som sa stym zmierila aj ja ..

kiki68
15. júl 2025

Ja nosim velmi rada dlhe saty, hoci mam dobru postavu rada sa zahalujem. Teraz v poslednom tehu dom dostala autoimunitne kozne ochorenie, nez to dostali pod kontrolu, mala som hlboke rany. Po porode to sice preslo, ale jazvy mam hrozne, vyzeram alo keby som sa rezala a palila cigaretami. Cize tiez mam tuto dilemu. Zatial to riesim satami. Uvidim co bude neskor. Ale mam nohy, preslo to a nemusim na horsiu terapiu.

hiro
15. júl 2025

Viac ľudí nerieši telesné nedostatky, tento je už starý, choroby, skolióza ako semafor a celý život mu je to jedno...

autor
15. júl 2025
@kiki68

Ja nosim velmi rada dlhe saty, hoci mam dobru postavu rada sa zahalujem. Teraz v poslednom tehu dom dostala autoimunitne kozne ochorenie, nez to dostali pod kontrolu, mala som hlboke rany. Po porode to sice preslo, ale jazvy mam hrozne, vyzeram alo keby som sa rezala a palila cigaretami. Cize tiez mam tuto dilemu. Zatial to riesim satami. Uvidim co bude neskor. Ale mam nohy, preslo to a nemusim na horsiu terapiu.

@kiki68 ja v dlhých šatách nevyzerám dobre. Mám veľké prsia a teraz pár kíl naviac a skúšala som mnoho šiat a vyzerám v nich buď ako tehotná žena alebo ako mátoha.

krasneleto
15. júl 2025

@anonym_autor nemam nohy zjazvene, ale biele, tucne a celulitidove... kratke saty napriek tomu nosim... nemyslim mini, ale normalna dlzka... ak s tym mas vnutorny konflikt, kup si dlhe saty, alebo tenunke nohavice... nohy ta nedefinuju.... ani tym kto si a aky si clovek... keby sme vsetci boli dokonaly, trochu nuda, nie? jazva znamena, ze si v zivote nieco zazila... o nohy si mohla prist uplne... asi to neznie ako utecha, ale vyser sa na kazdeho...

bystrozraky
15. júl 2025

@anonym_autor Poradila si sa už s dobrým plastickým chirurgom? Tí by určite s tým vedeli veľa spraviť. Určite zbehni k takému, čo sa niečím podobným zaoberá. Tak isto ako su implantaty do prs, tak ji mozu aj na dieru vytvorit implantaty a dat pod kozu a jazvy vedia skoro uplne odstranit.

3petka
15. júl 2025

@anonym_autor ja by som sa osobne nehanbila je kus tvojho života. Áno vždy sa budú pozerať a vždy sa budú vypytovať ale aby ti to bránilo slobodne žiť?
Vykasli sa na všetkých.
Alebo toto je len tak že ak moja rada predsa len nezabrala, sú aj dlhé sukne po členky, v tom by mohlo byt príjemnejšie v tieto horúčavy.

autor
15. júl 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Poradila si sa už s dobrým plastickým chirurgom? Tí by určite s tým vedeli veľa spraviť. Určite zbehni k takému, čo sa niečím podobným zaoberá. Tak isto ako su implantaty do prs, tak ji mozu aj na dieru vytvorit implantaty a dat pod kozu a jazvy vedia skoro uplne odstranit.

@bystrozraky samozrejme, radila som sa s mnohymi plastickymi chirurgami, nikto do toho nebude zasahovat. Mne chyba kus nohy, to nie je iba jazva.

anonym_15dd13
15. júl 2025
@anonym_autor

@bystrozraky samozrejme, radila som sa s mnohymi plastickymi chirurgami, nikto do toho nebude zasahovat. Mne chyba kus nohy, to nie je iba jazva.

@anonym_autor mám kamarátku ktorá prežila autonehodu, bola na vozíčku, učila sa znovu chodiť,niekoľko krát operovaná chrbtica, popáleniny na rukách a ramenách, na bruchu tiež jazva po op, ďalšie jazvy ktoré ,, schytala,,pri záchrane krstňaťa, a ktomu nemocničná infekcia, ozaj nič pekné. S obliekaním bola ako ty, až kým nenašla chlapa svojho života, ktorý ju prijal takú aká je. Iba prijala samú seba chodia k psychológovi, ale chlap za pár mesiacov dosiahol viac ako psychológ za roky. Majú dvojičky za výdatnej pomoci lekárov. V lete sa už oblieka ako každá iná.

petkavka
15. júl 2025

@anonym_autor Skonzultovala by som plasticke odde;lenie v CR AT DE

autor
15. júl 2025
@anonym_15dd13

@anonym_autor mám kamarátku ktorá prežila autonehodu, bola na vozíčku, učila sa znovu chodiť,niekoľko krát operovaná chrbtica, popáleniny na rukách a ramenách, na bruchu tiež jazva po op, ďalšie jazvy ktoré ,, schytala,,pri záchrane krstňaťa, a ktomu nemocničná infekcia, ozaj nič pekné. S obliekaním bola ako ty, až kým nenašla chlapa svojho života, ktorý ju prijal takú aká je. Iba prijala samú seba chodia k psychológovi, ale chlap za pár mesiacov dosiahol viac ako psychológ za roky. Majú dvojičky za výdatnej pomoci lekárov. V lete sa už oblieka ako každá iná.

@anonym_15dd13 mám muža 9 rokov a on ma miluje takú aká som. Ja som sama seba prijala, všetko to patrí k môjmu telu a k môjmu životu. Len sa nechcem ukazovať na pláži a po meste napríklad.

because
16. júl 2025

mam obarené obe nohy, nosím všetko v akejkoľvek dĺžke.Je to v hlave, skús s tym pracovať a vyhľadať terapeuta 🍀

autor
16. júl 2025
@because

mam obarené obe nohy, nosím všetko v akejkoľvek dĺžke.Je to v hlave, skús s tym pracovať a vyhľadať terapeuta 🍀

@because terapeut mi v tomto smere vobec nepomohol. A to som bola u viacerych, kedze po traume hned ku mne nabehol team psychologov a potom som este v nemocnici mala sedenia s terapeutmi. Co sa tyka mna, jednoducho neodhalim nohy, je mi to neprijemne, nechcem to. Zial, budem sa potit v dlhych sukniach, v dlhych nohaviciach a nezplavem si, iba v sukromnom bazene.

because
16. júl 2025
@anonym_autor

@because terapeut mi v tomto smere vobec nepomohol. A to som bola u viacerych, kedze po traume hned ku mne nabehol team psychologov a potom som este v nemocnici mala sedenia s terapeutmi. Co sa tyka mna, jednoducho neodhalim nohy, je mi to neprijemne, nechcem to. Zial, budem sa potit v dlhych sukniach, v dlhych nohaviciach a nezplavem si, iba v sukromnom bazene.

@anonym_autor je veľký rozdiel pri terapeut a terapeut. Odporúčam súkromných, skúsených psychoterapeutov a nebude to trvať ani mesiac ani dva. Trošku nerozumiem teda dôvodom pre ktoré si písala na MK chceš radu? skúsenosť? alebo niečo iba skonštatovať.V prípade že sa chceš tak obliekať tak sa tak obliekaj, ak tak nechceš žiť tak jedine terapia.

autor
16. júl 2025
@because

@anonym_autor je veľký rozdiel pri terapeut a terapeut. Odporúčam súkromných, skúsených psychoterapeutov a nebude to trvať ani mesiac ani dva. Trošku nerozumiem teda dôvodom pre ktoré si písala na MK chceš radu? skúsenosť? alebo niečo iba skonštatovať.V prípade že sa chceš tak obliekať tak sa tak obliekaj, ak tak nechceš žiť tak jedine terapia.

@because súkromný, jeden z najlepších terapeutov na SVK, zaoberajúci sa mimo iného aj EMDR terapiou.

because
16. júl 2025
@anonym_autor

@because súkromný, jeden z najlepších terapeutov na SVK, zaoberajúci sa mimo iného aj EMDR terapiou.

@anonym_autor ok,tak evidentne iba konštatovať.Tak ti držím palce a želám pekný deň