Na tele mám štípance
Dobry večer mám po sebe štípance vyzerajú ako pupence a lekár mi povedal že vraj je to tymi malinkymi muskami no neviem či to tým môže byť vyzerá to ako stipanec od komára to vstávam tak pistilana abo ráno po noci abo cez deň keď davam spat malú môže to byť tymi muskami ci hľadať zatym niečo iné
buď všetko vystriekať Biolitom UNI....... alebo si večer ľahnúť do postele, hodinku čítať a čakať, kým štipne..za bdela.
Nam biolit nezabral, ale chytili sme ju v posteli pred cinom, alebo pri cine? 🙂 bola pri mne mrska
A ako zistím že ju mám v byte cize len ju chytiť a útočí iba za tmy???
Stipance od blchy vyzerajú ináč, je ich viac a drobnuckych, na nohách, kolenach, bruchu... svrbia a po zoskriabnuti na povrchu krvácaju... Som si to zažila ☹ ale plostica by to mohla byt - sestra si jednu doniesli z dovolenky a chvíľu trvalo, kým prišli na to co ich hryzlo ... A pomohol az deratizer.
Nas stipala v noci, cez den nam stipance nepribudali. A ze vraj vyliezaju za tmy... A stipu hlavne v posteli. Teda pisem vlastnu skusenost
Aha ok cize za tmy hej útočí a ako sa ich dá zbaviť
Ja mám napríklad aj len jeden stipanec na jednom meste
A to sa zdržuje aj na človekovi ci
Myslim, ze nie. Ona sa da preniest tak, ze si ju vlaste donesiete domov na tele, ale "nezije" na vas, uz chodi len stipat...
Aha a to ide o ľudský blchu ci zvieraciu
my sme toto riešili s mužom cca v lete, všeeeeetko prichádzalo do úvahy, ale nakoniec sme zistili, že je to z nových obliečok, čo nám kúpila švagriná a neoprali sme ich pred prvým použitím..... naozaj. obliečky sa oprali a už nás nič netrápilo.
Aha
Aha a o chytaní blch pomocou vody stebuz počuli nevieta ako to je ako to funguje
Dievcata, nepotesili ste ma...ja mam uz dva tyzdne vyrazky, podobne, ako opisujete, hlavne na chodidlach a pid kolenom...bola som presvedcena, ze je to z jedla, no teraz neviem...pred tyzdnom som prezliekala postelne obliecky, vsetko podrobne upratovala...ak je to ta mrcha blcha, tak nechapem, kde je, ze som ju este neobjavila a to pomerne vela casu travim v spalni, kedze som na materskej. Mala ma tiez zopar, ale len na rucicke a jednu na chrbte :(
Ta aj ja som prezliekala asi pred 8 dňami nič som nenašla mala chvalabohu zatim nemá nič tak livu zdar
Dobry večer mohol by mi niekto poradiť ak vie čo robiť mám po tele pocit svrbenia až taký ako keby oimne niečo lozilo občas ma zasvrbi a ostane červena bodka ako by som sa pichls ihlov neviete čo to môže byť ako sa toho zbaviť v čom sa umyť ci čím sa natret fenistil mi moc nepomaha
Dobry večer mohol by mi niekto poradiť ak vie čo robiť mám po tele pocit svrbenia až taký ako keby oimne niečo lozilo občas ma zasvrbi a ostane červena bodka ako by som sa pichls ihlov neviete čo to môže byť ako sa toho zbaviť v čom sa umyť ci čím sa natret fenistil mi moc nepomaha
@laurika26 Dobry den, najlepsie je hned v zaciatkoch zistit, ze sa jedna o blchu, teda ze stipance su skutocne od blchy. Na plachte, kde spite, by ste mali najst cervene skvrnky- bodky. U nas sme mali bohuzial "stastie" 2x na to, ze ju niekto doniesol domov. Nepomohli ani spreje, vypratanie, povysavanie vsetkych kutov "sveta", kriedy, ani nic podobne, po zavolani deratizerovi sme dostali radu- najlepsie je ju vlastnorucne odchytit. Takze v noci zahasit, lahnut do postele, po hodine- dvoch zasvietit baterkou, mali by ste ju najst- chytit medzi prsty- pozor smyka sa, najlepsie hned prilepit lepiacou paskou, takto nema sancu ujst, v paske nechtom rozpucit. Alebo nechat rozsvietenu lampu, k lampe dat nadobu s mydlovou vodou, mala by vyjst za svetlom. V prvom pripade (baterkou) sme ju odchytili priamo v posteli druhy den po hladani, v druhom pripade na podlahe pri lampe hned v prvy den, ako sme si boli isti, ze je to blcha, co nas stipe a ze ju ideme "hladat"... Na psychiku narocne, ale pre nas uspesne jedine toto. A potom samozrejme vsetko poriadne povysavat, vyumyvat a postelne vyprat aspon na 60-ke. Ak je len jedna, ze ste ju odniekial doniesli domov, najuspesnejsie riesenie je toto. Ak ich je viac a ste si isti, ze su to blchy, tak potom deratizer.... Vela stastia prajem, urcite to zvladnete 🙂
@ivca.cu dobrý deň, môžem sa spýtať či ste zistili čo to bolo ?

@tamdia a teras ako uz pokoj ta že sa môžem aj nemusím strachovať