Nadmerné potenie

23. aug 2022

Ahojte baby co s nadmernym potenim? Nikdy som sa nejak nepotila teraz neskutocne telo, tricko po par hod mozem do prania dat, nohy aj v sandalach vo vsetkom hanbim sa strasne za to, a navyse mam vsade zapareniny aj od podprsenky..tvar okamzite mastna - celo nos a taktiez vlasy (tie sa ale mastili aj predtym). trvalo to aj na jar nie je to teplom. .moze to byt stav po covide ci nieco hormonalneho povodu skor? Ako to riesit?

drake122
23. aug 2022

Hormonálne to môže byť, najmä ochorenie šťítnej žlazy, diabetes a aj menopauza, no nechem urážať, že si stará... treba to spomenúť obvodnému, najmä ak si doteraz nemala pocit, že sa veľa potíš a posledné obdobie sa to zmenilo. Avšak nadmerné potenie je u niekoho konštitučne dané, a nedá sa odstrániť. Sú možnosti, ako to zmierniť a podobne, ale inak sa s tým treba naučiť žiť.

miskamicha
24. aug 2022

Smer endokrinologia a caj zo salvie

lucia851
24. aug 2022

Ja mám toto isté už asi 3 týždne ide ma z toho poraziť.Musim ísť k obvodnemu lekárovi.

domca1408
24. aug 2022

isto smer endokrinologia.....ja som tiež takto mala že som nosila len čierne oblečenie lebo skrátka farbné do 5 minút mapy pod pazuchami...a ked som si našetrila na botox do podpazušia tak predtým ako mi to kožná šla pichnúť tak mi spravila testy na cukrovku a štitnu zlazu. a drb štítna také hodnoty, že jak toto leto na slnku (35) podotýkam , že normál je do 2,5!! takže fakt odporúčam endokrinologa.

autor
24. aug 2022

Ďakujem zeny skusim sa informovat u obvodnej.. menopauza urcite nie som 20tnicka..

alexka89
24. aug 2022

Ja mám tiež taký problém...v kuse mastná pleť..potom z toho mastné vlasy po 3-4dnoch ...viac sa potim ako v minulosti...ale zas som aj pribrala ako som bola tehotná...no a vtedy mi namerali mierne zvýšené hodnoty sz ale po pôrode som už mala v norme a potom sa ...ale asi to bude tými horúčavami a tými kilami navyše....lebo keď je miernejšie počasie tak vtedy mám pokoj