icon

Nádor hrtana

tslobik
16. apr 2016

Ahojte, máte niektorá skúsenosť (rodina, známy a pod.) s touto diagnozou, hlavne ak musel byť odoperovaný celý hrtan? Budem vďačná za príspevky.

Strana
z2
tslobik
autor
16. apr 2016

@janinah Ďakujem....čiže 2 týždne zhruba po operácií bude v nemocnici ak nebudú iné komplikácie? Bude mať sondu a keď ho prepustia domov? Aký je asi postup, na čo sa mám pripraviť? Nechcela som sa lekára pýtať ešte pre operáciu, ale stále na to myslím.....Bude mať potom veľký problém s jedením, trvalo, dočasne? Či ako to bude? Ďakujem za odpoved.

tslobik
autor
16. apr 2016

@8291 ďakujem

janinah
16. apr 2016

@tslobik odporúčam ísť po operácii za lekárom a opýtať sa na operačný nález a ako bude liečba prebiehať ďalej...nemá význam ti tu písať štandard,netreba ani aby si vedela všetko dopredu,ber dni a situácie ako pôjdu za sebou...najprv predoperačné vyš,operácia.....ostatné potom,môže to byť pooperačne úplne ideálne,ale aj nemusí..problém s jedením záleží od nálezu a jeho celkového stavu.ja som už 20 rokov na inom pracovisku,nejaké podrobnosti som už aj zabudla,isto sa niečo zmenilo,ale čo je najd§ležitejšie- psychika,neopustiť sa za nijakú cenu,nech ho podporuje rodina,kamaráti,kolegovia,kňaz....

tslobik
autor
16. apr 2016

@janinah veď to je to......On bol celý život ten, čo nás všetkých držal a bol optimista...my - členovia rodiny sme na tom vždy boli v tomto smere horšie. Takže ja myslím, že sa zosypem oveľa skôr ako on. On je taký dosť vyrovnaný typ človeka, nie ten, čo by sa predčasne vzdával.....Ale zase ani neverí na zázraky....proste berie realitu a život ako príde. A najväčší paradox je ten, že celý život spieval v zbore.....to bol jeho život......

Strana
z2