icon

Nafúknuté brucho po jedle

monicka118
13. jan 2016

Ahojte, mám taký problém že ked vždy zjem veľa jedla tak mám z toho nafuknute brucho ,dosť to boli ale keď si stlacim pri pupku na pravej strane tak to boli najviac. Na zachod chodím každý 2 alebo 3 deň. Bola som aj u doktorky helikobaktera vylúčila. Ďakujem za odpoveďe 🙂

Strana
z2
janaochi
13. jan 2016

@katrin21 súhlasím, ale pri dlhodobejších problémoch a pri bolesti stále na jednom a tom istom mieste, treba najprv vylúčiť určité diagnózy a keď sa nič nenájde, tak sa ..spoliehať" na zlé trávenie.Preto so odporúčala USG abdomina (brucha), tam by sa prezreli všetky vnútorné tráviace orgány a potom sa môže pohnúť ďalej.

janaochi
13. jan 2016

@katrin21 wobenzym neuškodí...možno len peňaženke.. Ale ako hovorím, treba vylúčiť ostatné Dg, lebo inak ho bude brať zbytočne.

katrin21
13. jan 2016

@janaochi jasne, to treba absolvovat, ale subezne moze uz zacat aj toto.. ja som tiez bola na sone, aj 3x , gastro atd.. ale nic aj tak nepomohlo, sono OK atd..
No ved hadam sa jej podari zistit pricinu......

katrin21
13. jan 2016

inak, taka lacnejsia verzia wobenzymu.. mne velmi pomohli tieto kvalitne prirodne traviace enzymy... odporucam..
stacili mi 2 tbl pred hlavnym jedlom a travilo mi 100x lepsie.. po case sa travenie aj pekne normalizovali a postupne som ich vysadila...
http://www.webbernaturals.sk/travenie/traviace-...

monicka118
autor
13. jan 2016

Ďakujem vám za pomoc 🙂 .. Najskôr pojdem na USG a potom budem vedieť ako ďalej 🙂

janaochi
13. jan 2016

ešte skús detox na prekyslenie organizmu, napr. Mačingovú, ak nechceš hneď podstúpiť nejaké vyšetrenia, ale USG by ťa aspoň ukľudnilo, že ,,dnu"je všetko v poriadku, ja by som sa od toho potom nejak zariaďovala.

janaochi
13. jan 2016

@monicka118 super, držím palce, daj vedieť ako si dopadla.

zuzulik27
13. jan 2016

a co tak pruh????? pupocnikova hernia.

monicka118
autor
13. jan 2016

Ano dám vedieť 🙂

anaviky
30. okt 2016

@janaochi Ahoj, mozes mi prosim poradit? uz skoro tyzden mam taku skor tupu bolest na pravej strane tak pod rebrami a nizsie, sem tam ma tam pichne,ale viacmenej je to len taky akoby tlak. Skusala som stlacat brucho ci nieco nezaboli a ked si stalcim hned pod pupkom,zaboli to a pichne az do tych miest kde mam tlak,cize vpravo pod rebra. Mozu to byt zastavene very alebo nieco ine? dakujem ti

janaochi
31. okt 2016

@anaviky Vyzerá to na žlčník. Je to taký pocit tlaku pod pravým rebrom, týka sa to prvotných štádií problémov so žlčníkom, môže sa pridať pocit nadúvania a netrávenia, odgrgávanie. To stláčanie pod pupkom a pritom ťa zabolí pod pravým rebrovým oblúkom je tzv. prenesená bolesť: Raz nám jeden chirurg povedal, že to by bolo veľmi jednoduché, keby naozaj bolelo presne na tom mieste, kde je postihnutý orgán. 🙂
Skús na to Algifen kvapky alebo Buscopan tbl, ak tlak prejde, tak je to žlčník, ale najistejšie bude USG. Nemusí ísť o kamene, môže sa jednať aj o podráždenie žlčníka buď horúcim jedlom alebo potravinami, ktoré sú ťažšie stráviteľné, ako je kapusta, paprika, či majonézy a nemusí sadnúť ani jogurt, či kyslé alebo kysnuté potraviny. Ale už aj to podráždenie, je predzvesťou, že časom ten žlčník pôjde von. Takže sa odsleduj, či sa ti problémy budú opakovať, v akých intervaloch, po akých jedlách, tieto problémy sú vypuklejšie v jarných a jesenných mesiacoch a keby sa to stupňovalo, tak smer chira. Mala by si teraz 2-3 dodržať troška ľahšiu stravu, bez dráždivých jedál.

anaviky
31. okt 2016

@janaochi no priznam sa,ze uz sa mi to stalo asi tak rok dozadu, bola som u dr tiez taky tlak a na usg bolo vtedy vsetko v poriadku. dnes som si kupila espumisan ci pomoze a myslim,ze trosku aj ano... sledovat velmi neni co ,ono ten tlak je tam cely den bez par chvilok kedy sa zamestnam a nemyslim nato... dalsia pravda je ze uz asi pol roka mam take trosku depky, stavy,ze sa mi nieco stane a co bude s detmi, bojim sa kazdej bolesti a pichnutia a podobnych veci,tak som uz aj rozmyslala ci to cele nieje len tym stresom a psychikou, ze si uz namyslam stale cosi... preto aj s tymto problemom sa mi velmi nechce k dr, lebo som tam v poslednom case casto a sama ma po jednom stave triasky podobnych veci odbila,ze to je len psychika a mam pocit,ze ma odbija stale lebo si mysli,ze si vymyslam... tak ja uz neviem ☹

janaochi
31. okt 2016

@anaviky keď sa vylúči fyzická príčina, tak prichádza na rad psychika, to je samozrejmé. Môže to byť aj tým, že si úzkostlivá, tu by pomohli anxiolytiká (neurol, frontin, xanax...) - lieky na úzkosť, ale to až po stanovení dg, že je to fakt na psychickej báze, hoci predpísať to prvoplánovo môže aj obvoďák a keď príznaky pominú, tak je to jasné a treba navštíviť odborníka. Psychika je mocná pani a keď je toho na človeka veľa, tak to začne mať rôzne fyzické prejavy, dôležité je to podchytiť včas. Takže najprv vylúčiť fyzickú príčinu a potom sa pohnúť ďalej. Držím palce, nech to poriešiš.

anaviky
31. okt 2016

@janaochi dakujem ti pekne za odpovede 🙂

anaviky
1. nov 2016

@janaochi prosum ta este ma napadlo,ked stlacim v okoli toho pupku,tak tam mam bruchi tvrde akoby som ho mala napnute. To je ok?

janaochi
1. nov 2016

@anaviky na toto ti neodpoviem. 😅 Ide o to, či tom máš pri nafúknutom bruchu, po jedle alebo stále, atď. Jednoducho to môžu byť aj plné črevá, problém s vyprázdňovaním, či vetrami. Neskúmaj sa tak, rieš len reálne problémy, nevyrábaj si ich, nevyhľadávaj. Keď ťa niečo reálne trápi, či bolí, tak toto rieš. 🙂

miroslavmy
17. mar 2024

@monicka118 brucho ta boli preo lebo creva mas plne plynu a ked sa najješ tak ten tlak v crevach zvýšiš este viacej. Problem je ze nafuknute creva tlacia na vsetky organy v okoli a mozes mat stavy ze si volas zachranku vyleti ti tep tlak je ti na zvracanie a pod. Nastiv gastrienterologa ten ti urobi stery zo zaludka creva da ich na histologiu a povie ti aky mas problem. Zatial si nechaj predpisat meteospazmyl. ( viem ze otazka je starsia ale to je skor info pre ludi s rovnakymi tazkosťami)

Strana
z2