Náhle nutkanie na močenie po zranení
Ahojte. Pred mesiacom som si zlomila členok. Deň na to som začala mať problém s močením. Pocit na močenie prichádza náhle a urgentne. A neda sa to udržať. Každučký večer sa budím niekoľkokrát na cikanie.
Myslela som si že som niečo schytala na kupku. Ale moč je vporiadku. Uro čaj som skúsila ale akurát som po ňom cikala ešte častejšie. Myslela som si že to mohlo byť fraxiparinom, ale ten už týždeň neužívam a žiadna zmena. V tom čase som začala užívať aj tebokan ale ani jeden liek nemá také vedľajšie účinky.
Cikanie ma nebolí, nepáli. Už som strašne unavená keď za noc 3x - 6x musím ísť. Ospalá s barlami, sem tam ma otrieska o zárubňu ci skriňu z ospalosti.
Je to také že zrazu cítim silnú potrebu cikať, do 10 sekúnd už je to bolestive ako keď plný mechúr držíte 3h. Neviem to udržať vôľou zvierču akurát tak stisnutymi stehnami,dosť často mi ujde, neviem ci je to hopkanim na wc s barlami či by to bolo aj pri chôdzi. Reálne cikam malé množstvo.
Máte niekto skúsenosť? Čím ste to liečili? Prešlo to?
Čakám na termín k urológovi
@adka89bb Poradila by som skúsiť inkontinenčné vložky, ja mám skúsenosť s Molicare. Sú tenké, diskrétne a hlavne dobre sajú, takže sa cítiš istejšie, aj keď sa to nedá úplne udržať. Človek sa cíti o kus istejšie a nemusí sa stresovať, či niečo „ujde“ cestou na wc. Kým budeš mať termín u urológa a kým sa zistí príčina, aspoň to trošku uľahčí bežné fungovanie a aj spánok, lebo nebudeš mať hlavu plnú obáv, že sa niečo stane ✨

Takyto problem sa objavuje u žien v perimenipauze a v menopauze. Ubúdaju hormony a mala panva a organy v nej takto reaguju. Može ist aj o pokles maternice.Taktiež v tomto obdobi organizmus zadržiava vodu. Može byt aj že si brala nejaku liek, ktory takto posobil. Su aj niektore druhy atb ktore posobia, draždivo na močovy mechur. Proste príčin može byť milion.