icon

Najlepšie magnézium

21. apr 2025

Prosim, poraďte mi kvalitné, dobre vstrepateľne magnézium voľnopredajné, alebo aj na predpis. Ďakujem

Strana
z2
oceanahory
21. apr 2025

Magnerot

petamich
21. apr 2025

Ja mam teraz od Pudhistamo denne a nocne a lepsie som v zivote nemala 🙂 ovela lepsie spim v noci, nemam krce v nohach, cez den som menej unavena.

valikasikulova
21. apr 2025

@petamich prosim Ta toto? Dakujem

luxus10
21. apr 2025

Najlepšie vstrebateľné formy horčíka
Bez preháňajúceho efektu:

bisglycinát
treonát
malát
taurát

luxus10
21. apr 2025

Horčíky s nízkou vstrebateľnosťou
Týmto formám horčíka sa radšej vyhnite:

oxid horečnatý
sulfát horečnatý
karbonát horečnatý
hydroxid horečnatý

luxus10
21. apr 2025

Môžu mať preháňajúci efekt:

citrát
laktát
glukonát

luxus10
21. apr 2025

Rôzne formy horčíka a ich účinky

Bisglycinát – na upokojenie, zlepšenie spánku a regeneráciu.
Treonát – na pamäť, sústredenie, učenie i zmiernenie stresu a úzkostí.
Malát – energizujúci účinok, zníženie pocitu únavy.
Taurát – podpora zdravia srdca a kardiovaskulárneho systému.

petamich
21. apr 2025

@valikasikulova ano toto je to nocne 🙂

akvi
21. apr 2025

Záleží, aj načo ho potrebuješ. Mne napríklad na lepšie zaspávanie účinkuje dobre treonat. Na kŕče mi je lepší bisglycinat. Treonat mám od Medveďa, bisglycinat mám Terranova. A na zaspatie si dávam vždy dvojnásobnú dávku, jedna mi proste nestačí. Ale zase neberiem denne, len keď potrebujem.

autor
21. apr 2025

@akvi únava, vysoký tep, búšenie srdca, zaspávanie ale v opačnom smere 😁 - niekedy mám pocit, že zaspím skôr ako vojdem do postele

danielahamar
21. apr 2025

Histamin máš ok?

luccija
21. apr 2025

Mňa magnézium ešte viac ťahá dole užívala som ho pravidelne, ale stopla som to a cítim sa viac "živšia" ja mám aj tlak nízky a len, keď mám občas v noci kŕče v nohách zase si ho pár dní dám.

autor
21. apr 2025

@danielahamar hm, dobra otázka. Nemám, vraj mi bola zistená hit, ale náhodou, ja som bez problémov, aj som sa jeden čas snažila teda dodržiavať to, avšak tam nebola zmena medzi tým, keď som to dodržiavala a keď nie. Ale zaujala ma tvoja otázka, prečo si sa spýtala.. 🙂 môže to spolu súviesieť? Bolo mi to zistené cca 2-3 roky dozadu

autor
21. apr 2025

@luccija môže byť, ja práveže užívam nejaké a necitím zmenu

luxus10
21. apr 2025

autorka- skus devit forte 3 kvapky pred spanim....

autor
21. apr 2025

@luxus10 ďakujem, tieto kvapky som konkrétne užívala, necitíla som zmeny 😏

luxus10
21. apr 2025

cize d vitaminom to nebude...lebo samotne mg tiez vela nevyriesi...

autor
21. apr 2025

@luxus10 asi nie, ja aj doteraz užívam preventívne Dčko.. no ja viem, ale čítala som, že pri vysokom tepe, čo možno nie je ešte na tbl na predpis, lekári odporúčajú magnézium..
ja mám doma nejaké, ale bohvie aké, kúpila by som aj kvalitné, len sa tomu absolútne nerozumiem

jazula
21. apr 2025

Vysoký tep, búšenie srdca, únava - u kardiológa si bola?

autor
21. apr 2025

@jazula riešim to, keďže mi to netrvá dlho, ale hľadám momentálnu úlavu. Pretože pochybujem, že ma nejaké kardiológ vezme ešte v tomto mesiaci..

nikaeli
21. apr 2025

Za mňa GymBeam bisglycinát alebo SuperMag chelát, za manžela SuperMag B6 citrát. Obaja sme tetanici, užívame 2x, niekedy aj 3x denne. Mne na búšenie, extrasystoly a vysoký tep pomohol aj draslík na predpis a najnižšia dávka Egiloku (betablokátor). Z čajov môžeš skúsiť medovku, valeriánu, ľubovník, či levanduľu. Tep znižuje aj hloh, či cesnak - ale pozor, tie môžu znížiť aj tlak (čo môže aj Mg - ja s tým ale skúsenosť nemám, a to som nízkotlaková každý deň 90/70). Môj kardio mi odporúčal dať si raz za čas iontový alebo isotonický nápoj. Alebo skús colu a tyčinky (sladké a slané).

danielahamar
21. apr 2025

No akvi si popísala dosť podobné veci, kt. niekedy spúšťa aj hit, dokonca ja to mám z mlieka.

jazula
21. apr 2025

To je dobre, lebo ja som mala podobné stavy, plus bolesti hlavy a kŕče v rukách a vyzerá to, že pôvodom všetkého sú poškodené chlopne…
Ja som najskôr sama kúpila Magnerot, to mi bolo slabé. Pomohli mi až lieky na arytmiu/posilnenie srdca a Magnosolv. Pri prvom búšení srdca mi bolo strašne zle, skončila som na pohotovosti, tam mi dali infúzku horčík/draslík a predpísali lieky. So správou k všeobecnej, tá ma poslala kde kade. Momentálne som vyše 2 mesiace po prvej návšteve pohotovosti a stále ma kardiológ nastavuje na liečbu… Cítim sa už ale neporovnateľne lepšie.

luxus10
21. apr 2025

a aky mas tep? kolko mas rokov, a stitna zlaza je v poriadku? co hormony? progesteron?

luxus10
21. apr 2025

@jazula fuha ....a co je pricinou poskodenia chlopni?

autor
21. apr 2025

@nikaeli veľmi pekne ďakujem, pozriem to

autor
21. apr 2025

@danielahamar uf, spomeniem to určite aj lekárovi, mlieko mi robí problém, ale skôr kožný a dlhodobo, tieto problémy sa vyskytli až teraz

autor
21. apr 2025

@jazula uf, žiadna sranda. Ja citim toto cca dva tyždne, búšenie mám len občas, ale zle mi teda nebolo, normálne to viem predýchať, za pár sekúnd klesne tep a je mi ok.. aký si mala tep, v klude, v spánku a celkovo?

autor
21. apr 2025

@luxus10 30 rokov, ešte som neriešila ani s mojim dr, zajtra idrm, nech ma poposiela. Hormóny neviem, v januári mi bol urobený rozšírený hormonálny profil, a všetko v poriadku.
Tepy mávam: v spánku 65-75, v kľude 90-95, pričom napr. keď sa ráno postavím z postele, dnes som mala 148 a nič mi nebolo, cítila som len bitie srdca, ale nie moc, všimla som si to len na hodinkách, ale mne ako rýchlo to vyskočí, tak rýchlo to aj klesne. Najviac som mala 158, a proste všimla som si to len na hodinkách.. vždy som mala vyšsi tep, ale tak 70, nie toto..

danielahamar
21. apr 2025

Tiež až minulý rok😉

Strana
z2