icon

Nález na pečeni

majkabr
5. júl 2025

Stalo sa Vám niekomu že Vám na sone našli niečo na pečeni a nebola to hned rakovina a nádor ale niečo iné. Mne našli teraz a mám hrozny strach z toho najhoršieho-

Strana
z2
balerina2025
5. júl 2025

@majkabr co nieco. hematom cysta co?

glade22
5. júl 2025

Čo ti tam našli? Museli to nejako pomenovať

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@majkabr co nieco. hematom cysta co?

@balerina2025 píšu že lezia
musím dalej na CT

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

musím dalej na CT

@majkabr to som prekvapena ze to videli na sone no a hned to nemusi byt to najhorsie. nasla som -

''patológovia a iní lekári používajú tento termín lézie opísať akúkoľvek abnormálnu oblasť tkaniva. Lézia môže byť spôsobená mnohými rôznymi vecami, vrátane zranenia, infekcie, zápal, alebo výrastok ako a nádor. Termín nešpecifikuje, čo je príčinou abnormality alebo či je škodlivá.''

mas nejake problemy, preco si vlastne sla na sono?
pijes? fajcis? strava? obezita? mate v rodine podobne?

drzim palce nech to dobre dopadne.
CT je dobra zobrazovacia metoda, len sa rychlo objednaj, su dlhe cakacky

simisi
5. júl 2025
@majkabr

musím dalej na CT

@majkabr mne nasli popisovali to ako hemangiom,co neskor aj potvrdilo MR vysetrenie.Drzim palce

balerina2025
5. júl 2025
@simisi

@majkabr mne nasli popisovali to ako hemangiom,co neskor aj potvrdilo MR vysetrenie.Drzim palce

@simisi hemangiom ma velmi vela ludi. ja mam zas na oblicke.

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@simisi hemangiom ma velmi vela ludi. ja mam zas na oblicke.

@balerina2025 A hemangion je niečo nebezpečnee?

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@majkabr to som prekvapena ze to videli na sone no a hned to nemusi byt to najhorsie. nasla som -

''patológovia a iní lekári používajú tento termín lézie opísať akúkoľvek abnormálnu oblasť tkaniva. Lézia môže byť spôsobená mnohými rôznymi vecami, vrátane zranenia, infekcie, zápal, alebo výrastok ako a nádor. Termín nešpecifikuje, čo je príčinou abnormality alebo či je škodlivá.''

mas nejake problemy, preco si vlastne sla na sono?
pijes? fajcis? strava? obezita? mate v rodine podobne?

drzim palce nech to dobre dopadne.
CT je dobra zobrazovacia metoda, len sa rychlo objednaj, su dlhe cakacky

@balerina2025 Nepijem skoro vobec .nefajčím absolutne a obezna som

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

@balerina2025 A hemangion je niečo nebezpečnee?

@majkabr nie. to je zhluk ciev. bezne nerobi problemy, a sleduje sa. riesi sa to az ked zacne rast. ta obezita, to je rizikovy faktor pre vsetko, sa cudujem ze ti videli lezie, ked vacsinou obeznym pisu steatoza pecene. ja som tiez v brusnej oblasti obezna, a pisu mi stale stukovatela pecen.musime schudnut, to vzdy pomoze.
a ine bolesti tlaky? preco si sla na sono brucha?

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@majkabr nie. to je zhluk ciev. bezne nerobi problemy, a sleduje sa. riesi sa to az ked zacne rast. ta obezita, to je rizikovy faktor pre vsetko, sa cudujem ze ti videli lezie, ked vacsinou obeznym pisu steatoza pecene. ja som tiez v brusnej oblasti obezna, a pisu mi stale stukovatela pecen.musime schudnut, to vzdy pomoze.

@balerina2025 obličkovy zachvat tak ma hned poslali na sono celeho brucha aj na RTG

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

@balerina2025 obličkovy zachvat tak ma hned poslali na sono celeho brucha aj na RTG

@majkabr chapem. no drzim palce. tak dobre je ze nemas ziadne bolesti na peceni a iny prejav. mozno to naozaj bude tiez hemangiom....🍀

a oblic zachvat - to sa ako prejavuje, krize ta boleli?

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@majkabr chapem. no drzim palce. tak dobre je ze nemas ziadne bolesti na peceni a iny prejav. mozno to naozaj bude tiez hemangiom....🍀

a oblic zachvat - to sa ako prejavuje, krize ta boleli?

@balerina2025 Rano hrozna bolesť obličky , nemohla som sa vymočiť, začala som vracať . A šla som k doktorke a poslala ma na urgent . Už som nedošla musela prissť zachranka

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

@balerina2025 Rano hrozna bolesť obličky , nemohla som sa vymočiť, začala som vracať . A šla som k doktorke a poslala ma na urgent . Už som nedošla musela prissť zachranka

@majkabr och :( a to je z coho? ci si prechladla , kupala si sa dakde?

majkabr
autor
5. júl 2025
@balerina2025

@majkabr och :( a to je z coho? ci si prechladla , kupala si sa dakde?

@balerina2025 asi genetika otec a mama s tym často trpia , Mňa to chytilo prvý krát

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

@balerina2025 asi genetika otec a mama s tym často trpia , Mňa to chytilo prvý krát

@majkabr chapem, no drzim ti palce, potom napis ,co si to mala. a kedy ides na ct, uz mas termin?

majkabr
autor
5. júl 2025

V utorok sa mam objednať

balerina2025
5. júl 2025
@majkabr

V utorok sa mam objednať

@majkabr 🍀

laurikagab
5. júl 2025
@majkabr

musím dalej na CT

@majkabr aj mne našli keď som bola na sone brucha..bola to čistá náhoda,zevraj , hematon? resp.nevyzeralo to nebezpečne na sone..už je od toho 6 rokov..mala by som byt sledovaná,len bol covid atd..a nejak sa to už neriešilo

nairobi
5. júl 2025

@majkabr aj mne našli v decembri 6ks hemangiómov na pečeni,skoro som odpadla,ale ze sa to nerieši len sleduje

balerina2025
5. júl 2025
@nairobi

@majkabr aj mne našli v decembri 6ks hemangiómov na pečeni,skoro som odpadla,ale ze sa to nerieši len sleduje

@nairobi kokos, a mas dake potiaze? mas zvacsenu pecen ci ako toje.

balerina2025
5. júl 2025
@laurikagab

@majkabr aj mne našli keď som bola na sone brucha..bola to čistá náhoda,zevraj , hematon? resp.nevyzeralo to nebezpečne na sone..už je od toho 6 rokov..mala by som byt sledovaná,len bol covid atd..a nejak sa to už neriešilo

@laurikagab mas nejake potiaze? aj?

laurikagab
5. júl 2025
@balerina2025

@laurikagab mas nejake potiaze? aj?

@balerina2025 nie,občas má tam pichne,ale to už si namyslam,že to je z toho keďže o tom viem..aj výsledky krvi a všetko mám v norme.

balerina2025
5. júl 2025
@laurikagab

@balerina2025 nie,občas má tam pichne,ale to už si namyslam,že to je z toho keďže o tom viem..aj výsledky krvi a všetko mám v norme.

@laurikagab lebo ja tam mavam tlaky preto sa pytam

laurikagab
5. júl 2025
@balerina2025

@laurikagab lebo ja tam mavam tlaky preto sa pytam

@balerina2025
Ja som mala v minulosti helikobakter a ešte nejaké problémy so žalúdkom,tak všetky bolesti ( cokolvek) pripisujeme tomu…

balerina2025
5. júl 2025
@laurikagab

@balerina2025
Ja som mala v minulosti helikobakter a ešte nejaké problémy so žalúdkom,tak všetky bolesti ( cokolvek) pripisujeme tomu…

@laurikagab na zaludok beriem lieky, mam tam zistenu hyperplaziu, cele roky mam nabdytok kyseliny, Heliko mi nezistili. len mi prislo divne ze ma to skor boli tlaci tam kde je 12tnik/zlcnik a nie zaludok.hm ale hadica toto potvrdila

laurikagab
5. júl 2025
@balerina2025

@laurikagab na zaludok beriem lieky, mam tam zistenu hyperplaziu, cele roky mam nabdytok kyseliny, Heliko mi nezistili. len mi prislo divne ze ma to skor boli tlaci tam kde je 12tnik/zlcnik a nie zaludok.hm ale hadica toto potvrdila

@balerina2025 tak ja mám dlhe roky bolesť pod ľavým rebrom..ako prvé zistili helikobakter, ten sa preliecil pre 15 rokmi,ale tie bolesti mávam hocikedy..chodila som na sono a hadicu kazdych 5 rokov,ale nikdy nič nezistili,len na pečeni ten hemangion ..už má mali za hypochondera,tak to už ani neriešim lebo to nie je na dennej báze..chytí má to občas

balerina2025
5. júl 2025
@laurikagab

@balerina2025 tak ja mám dlhe roky bolesť pod ľavým rebrom..ako prvé zistili helikobakter, ten sa preliecil pre 15 rokmi,ale tie bolesti mávam hocikedy..chodila som na sono a hadicu kazdych 5 rokov,ale nikdy nič nezistili,len na pečeni ten hemangion ..už má mali za hypochondera,tak to už ani neriešim lebo to nie je na dennej báze..chytí má to občas

@laurikagab pankreas mas ok?
a je divne ze ta to tam boli ked si sa preliecila...nemas chronicky zapal zaludka?

oli18
5. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 ja som cely zivot stihla a stukovatelu pecen mam roky. Od liekov. Ma ju mnozstvo ludi, neda sa to liecit. Autorka, ja som mala hemangiom na peceni roky.. Pijem caj z pestreca marianskeho, zmiizol mi.

laurikagab
5. júl 2025
@balerina2025

@laurikagab pankreas mas ok?
a je divne ze ta to tam boli ked si sa preliecila...nemas chronicky zapal zaludka?

@balerina2025 áno,presne stále mám pocut,že je to pankreas,ale na sone sa ukázal ako ok a chvost nebolo moc vidno..chcela som CT alebo magnetickú,ale že nemôžu,lebo sono bolo ok aj výsledky všetky..

balerina2025
5. júl 2025
@oli18

@balerina2025 ja som cely zivot stihla a stukovatelu pecen mam roky. Od liekov. Ma ju mnozstvo ludi, neda sa to liecit. Autorka, ja som mala hemangiom na peceni roky.. Pijem caj z pestreca marianskeho, zmiizol mi.

@oli18 ano, aj z liekov.

Strana
z2