Ako zmierniť bolesť opuchnutého ďasna?
Ahojte žienky,
poradte čo je dobre na opuch dasna - velmi to boli, neviem ani jesť. ďakujem
Kľudne to môže byť i zapálené, určite by som s tým išla k zubárovi. Zažila som to pred rokom, zub musel ísť nakoniec von.
Môžeš aj toto skúsiť HERBADENT Professional bylinný gél na ďasná 25 g.
Mala som teraz to iste, pomohla mi ustna voda corsodyl. Ale je tiez mozne, ze by mi to bolo aj same ustupilo, 6 dni to trvalo.
Mne zubar vzdy radil na zapalene osmicky takuto prvu pomoc: rozsuchat do krvi jednozvazkovou kefkou a potom poriadne povyplachovat dezinfekcnou ustnou vodou s obsahom chloru alebo peroxidu. Ak nepomoze, smer pohotovost, oni to preplachnu peroxidom a medzi zub a dasno natlacia kusok gazy namocenej v dezinfekcnej latke, ktora vytiahne hnis. Je to asi minutovy zakrok, ktory bude mozno treba o 2- 3 dni zopakovat.
Najlepšie je ísť k zubárovi. My ti do ústnej dutiny nevidíme. Aj keby sme videli, nemáme RTG oči, aby sme videli, či je to zapálený koreň, kaz, alebo nejaká infekcia.
Ak ti vadí len bolesť, tak si daj 2-3 ibalginy.
Pri zuboch mudrosti ide casto a stazene prerezavanie, ktore moze trvat niekolko rokov a niektore sa nikdy neprerezu, kedze su zle ulozene. Tieto zuby sa casto zapaluju, i ked su zdrave. Sama som si tym presla, trvalo to roky. Nastastie uz mam vsetky 4 vybrane stomatochirurgom, odvtedy je pokoj.
zahnisané spuchnuté...k zubárovi treba....aj mne vždy spuchne a zahnisá keď sa začne osmička tlačiť a zakaždým k zubárovi idem...

a to len tak, z vecera do rana? mohlo ti tam nieco zapadnut, nejake jedlo..skus poriadne vycistit a potri si alpou, nejakym alkoholom, prip. propolisom.. Ak to nie je nic vazne, malo by pomoct...