Narcistická porucha osobnosti u partnera
Máte niekto skúsenosť s takouto poruchou osobnosti ? Žili ste s takým partnerom? Nejakú skúsenosti vás poprosím. Poprípade ako ste prišli nato, že je Narcista.
Ďakujem
@lana777 Môžeš mi písnuť na: astro.ester17@gmail.com
@achatko05 Mam oca s narcizmom. Je to ciste peklo! Utekaj kym mozes. Nasi su uz dlhsie rozvedeni, ale nemozeme sa ho zbavit. Vyvolava uprostred noci, ma potrebu hadat sa. Zo svojej skusenosti mozem povedat, ze narcis ma vacsinou styri fazy.
1. Vsetko super, dokonaly clovek. Ziadne konflikty
2. Kritizacia. ,,Ty si ta najhorsia! Vsetko robis zle! Za vsetko mozes ty!”
3. Pred burkou… vacsinou odmieta konverzaciu je akoby urazeny
4. Burka. Hadka, konflikt, zuri hada sa krici.
U kazdeho sa tieto fazy striedaju v inej rychlosti, ale ak s tym clovekom zijes dostatocne dlho, zistis, ze sa opakuju a vzdy dokaze zranit este silnejsie. Vacsinou to moze byt niekolko mesiacov alebo dokonca aj rokov. U mojho otca to je od kedy sa nasi rozviedli asi tak kazdy tyzden aj menej. Clovek sa nestihne ani spanetat
https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbm...
Odporucam, ak mate niektoreho rodica narcistu, skvely podkast 🙂
na tému narcizmus by som odporúčila knihu od Joe Navarra Nebezpečné osobnosti (každá kapitola ma aj dotazník, sú tam popísané 4 typy n. o., jednou z nich je narcista). Ak druhé odporúčam kanál na youtube od Dr. Ramani. Hovorí síce po anglicky, ale niektoré videá majú dobré slovenské titulky, naskočia po zapnutí vpravo dole klikom na to koliesko a riadok titulky.
@achatko05 https://m.youtube.com/channel/UCxqyP_9xTgXuAsar... tu si pozrit videá od Jána Dvořáka. V prvých hovorí o narcistickej poruche osobnosti a čo si všímať, aby sa dala rozpoznať

@purplelilac rada by som poslala, ale ja mám články o hystérii, tých mám viac kopií natlačených... Ale skúsim pozrieť aj o narcizme, niečo sa určite nájde... Ak máte viacero ľudí takto postihnutých, odporúčam si kúpiť knihy, tam sú veľmi komplexné informácie, obzrite vyššie, čo som odporúčala...