Následky po Covide
Dobrý deň,
Prešla som si niekoľko diskusii a nenašla som nikde zmienku o niečom podobnom, tak sa skúsim opýtať takto verejne 🙂
Prekonala som covid, vo februári s dlhým zhoršujucim sa priebehom ale prežila som 🤞🙂 problémy mám doteraz a na neurologicke vyšetrenie čakám už dlho a ešte aj dlho budem 🤦🏽♀️
Stáva sa vám, ktorí ste covid prekonali, že sa cítite chvilkovo ako ochrnuti? Deje sa mi to hlavne vnoci, zobudim sa a necitim si telo a keď sa chcem pohnúť, musím sa úplne prebrať zo spánku a sústrediť sa na ten pohyb ktorý chcem spraviť, mám akokeby extrémne ťažké končatiny.. aj počas dňa sa cítim malátna, točí sa mi hlava (už asi 2mesiace, možno 3) a vidím dvojmo, občas, trojmo, aj štvormo 🙃🤦🏽♀️🤦🏽♀️ hlavne na jedno oko, ale aj na obidve.
Máte niekto prosím podobné skúsenosti?
Ešte pozn.: Prekonala som covid druhýkrat pred mesiacom a symptómy sa mi zhoršili a niektoré nové sa aj pridali.
Ďakujem za vaše skúsenosti
@falbala132 ahoj, mam sa lepšie ale neni to ono stále. Vysla mi na neurologii “tetania” a mám stále problémy so stráženým dýchaním, závratmi (ale už sú lepšie chvalabohu) mavam problemy so sústredením a také zahmlene vnímanie, pri tom zaspavani sa dusim už lem sem-tam ale neberiem to tragicky 🤷🏼♀️😂 čo mi ostáva a to videnie mam tiež stále zlé… ale je to o niečo lepšie 🙏🏻 snažím sa pomôcť si sama ako viem. V zahraničnej skupine som vyčítala že sa niektorým zlepšilo po používaní nikotinovych náplasti. Tak skúšam tiež ale žuvačky som mala po ruke 😂 a musím povedať že trochu lepšie. Hlavne na to videnie je to lepšie a na únavu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@falbala132 ahoj, mám sa lepšie … ale niesom v poriadku 🥲 únava pretrváva, od hlavy som taká mimo stále a dosť neurologických príznakov zostalo. Ale keď si čítam čo som písala na začiatku tak je to lepšie chvalabohu 🙏🏻
@ajuss311 prosim ta a vysetrenia krv,kardiologia,plucne si mala v poriadku?Ja som 1x covid prekonala 3/21-tri tyzdne hrozne teploty,ani pohnut,nevladala som ani lyzicku drzat.Peklo nastalo neskor.Nevladala som chodit,vzdy som bola strasne unavena,hrozne navaly tepla,trasenie,vyoadala mi polovica vlasov,ale vsetky vysetrenia boli v poriadku.V juli mi zomrel partner a pridruzili sa psych.problemy co vsetkym padlo vhod a vsetky problemy sa zvalili ta to.Trvalo vyse roka kym som sa dala ako tak do poriadku sama,hoci unava a potenie pretrvava.V roku 2022 som mala covid 6/22,8/22,12/22 pri ktorych bol priebeh celkom ok,ale zas po zadychavanie,unava.hucanie v usiach atd.Vsetky vysetrenia zas negativne.11/23 zas covid.Horsi priebeh-vysoke horucky,unava,slabost.Stale som pn,len uz si pripadam ako debil,lebo vsetky vysledky zas v poriadku a ja strasne navaly tepla,potenie.unava.Len spim cele dni,trochu namahy a som mimo.Uz mam pocit,ze doktori si myslia,ze som hypochonder.

@falbala132 Ja ma pravidelne raz za mesiac-dva par dni,ked mam pocit,ze sa neviem zhlboka nadychnut. Vlasy uz mam ok.