icon

Návšteva psychológa - postup a náklady

10. jan 2026

Dobrý deň, nikdy som neabsolvovala návštevu psychológa. Aký je postup? Prepláca sedenia poistivňa? Je potrebný azda výmenný lístok?

Ďakujem.

domkakvet
10. jan 2026

@anonym_autor vymenny listok ti netreba, ostatne neviem, tak to snad poradi niekto dalsi.

anonym_f58ff8
10. jan 2026

Treba si nájsť takého/takú čo má zmluvu s poisťovňou. Mne prepláca poisťovňa.

anonym_445ed3
10. jan 2026

Aktuálne navštevujem psychológa, výmenný lístok som potrebovala. Ide to cez poisťovňu ale platím 22 e "administrativny poplatok"

autor
10. jan 2026
@anonym_445ed3

Aktuálne navštevujem psychológa, výmenný lístok som potrebovala. Ide to cez poisťovňu ale platím 22 e "administrativny poplatok"

@anonym_445ed3 za každé sedenie?

anonym_6b65cb
10. jan 2026

Ak ideš cez poisťovňu potrebuješ výmenný lístok. ZP ti preplatí 25 sedení (celkom, nie za rok). Ak nejdeš cez ZP, za sedenie platíš individuálne ja som platila 40 eur a teraz už chcela 50 eur a hovoríme o 50 min. Vieš to mať aj online cez Mojra.sk, Hedepy apd.

javiemneviem
10. jan 2026

Nájdi si zmluvného. K takému je možné, že budeš potrebovať výmenný lístok. Ja som potrebovala. Neplatím nič. Chodím už 2 a pól roka.

anonym_24366f
10. jan 2026

K zmluvnému výmenný lístok potrebuješ. Dobrých psychológov je ako šafránu. Budeš rada, ak ťa vôbec nejaký zoberie. Lepšie skúsenosti mám so súkromnými. Skoršie termíny, väčší záujem. Ale nemá na nich každý. Sedenie 40 eur a vyššie. Omnoho ľahšie a rýchlejšie sa však dostaneš k súkromným.

anonym_1ee22c
10. jan 2026
@anonym_24366f

K zmluvnému výmenný lístok potrebuješ. Dobrých psychológov je ako šafránu. Budeš rada, ak ťa vôbec nejaký zoberie. Lepšie skúsenosti mám so súkromnými. Skoršie termíny, väčší záujem. Ale nemá na nich každý. Sedenie 40 eur a vyššie. Omnoho ľahšie a rýchlejšie sa však dostaneš k súkromným.

@anonym_24366f ešte stále nie je niekomu jasné, že 99,99% psycholóhov je súkromných? Či ju posielaš do štátneho CPP?

anonym_909d79
10. jan 2026
@anonym_24366f

@
@anonym_autor aj súkromný môže robiť s poisťovňou, ak áno potrebuješ VL
Potom sú súkromní čo nie sú zazmluvneni tam si platíš všetko sama
Hľadaj klinického psychológa, psychoterapeuta čo má vycvik

anonym_24366f
10. jan 2026
@anonym_1ee22c

@anonym_24366f ešte stále nie je niekomu jasné, že 99,99% psycholóhov je súkromných? Či ju posielaš do štátneho CPP?

@anonym_1ee22c no tak jej to napíš odbornejšie. To čo som napísala ja, pochopí každý. Za slovíčka sa budeme chytať. To jej pomoze.. Princíp je rovnaký.

anonym_445ed3
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_445ed3 za každé sedenie?

@anonym_autor ano, za každé sedenie

anonym_1ee22c
10. jan 2026
@anonym_24366f

@anonym_1ee22c no tak jej to napíš odbornejšie. To čo som napísala ja, pochopí každý. Za slovíčka sa budeme chytať. To jej pomoze.. Princíp je rovnaký.

@anonym_24366f to nie je chytanie za slovíčka. Píšeš zavadzajúco. Ak chceš poradiť, vyjadri sa správne. .

katka13katka
10. jan 2026

Mala som vymenny listok od vseobecneho lekara neplatila som nikdy nic.

koniarova
Autor odpoveď zmazal