Riziká a vedľajšie účinky očkovania proti Covid-19
Našlo by sa tu zopár ĺudí pracujúcich v zdravotníctve, ktorí by nemali problém napísať svoj názor,či po zaočkovaní je badať väčší nárast krvných zrazenín, tetanie, infarktov a iné u mladých ĺudí? Zaujíma ma názor zdravotníkov, nie skúsenosti laikov,ktorý do toho vidia asi tak ako ja.Som zaočkovaná 3x a mám nejaký čas problém s vysokým tepom, beriem magnézko, najhoršie je to večer pred spaním,často ani nezaspím.Pred tým som ničím takým netrpela....človek hĺadá príčinu všade.Všeobecný,endokrinolog ani kardiolog nenašiel nič.
Tiež som mala arytmiu asi 12 hod. Po očkovaní. Avšak ja som mala problém s arytmiou už pred očkovaním. Každopádne samotný Covid útočí na kardio problémy, na srdce. Kamarát je internista a sám vraví, že Covid spôsobuje kardio a neurologické problémy. Keďže očkovania boli cielene na Covid je možné, že po očkovaní sa môže nieoc také stat. Každopádne ak by ste dostali Covid, alebo ak ste ho aj mali, tak mohol zaútočiť na kardio a neurosystem.... Avšak za posledné 3 roky sa toho veľmi veľa dialo v spoločnosti a bol veľký stres (pandémia, vojna, kríza,...) preto je aj veľmi možné, že vaše problémy zo spánkom a tepom môžu byť kľudne zo stresu z toho, čo sa deje... Neskúšali ste neurológa, psychológa?
Ja som mala tetaniu pred cca 10rokmi. Neurolog mi už vtedy hovoril, že to má každý piaty mladý človek.
Začalo to asi 2 mesiace po ĺahkom priebehu covidu .Zatiaĺ som u psychológa nebola, ale ak to samé neprejde,pôjdem.
co tak pocuvam z okolia, skor je to stresom (kludne moze byt aj taky dlhodoby - pandemia, vojna, inflacia...) ako ockovanim, lebo maju to ludia aj ockovani, aj neockovani.
odporucila by som okrem psychologa (co je dobra volba) aj neurologa a rozsirene vysetrenie krvi, ci ti nechybaju nejake vitaminy alebo mineraly.
drzim palce, nech ti to prejde.
Ja,zajtra idem ku kardiologovi. Ale ja som viac než dosť presvedčená že to mám z očkovania. Odkedy som sa dala zaočkovať tak rozhádzana menštruácia,neskutočná chorobnosť a problémy zo srdcom. Raz viac,raz menej,uvidím čo povie zajtra kardiológ ,proste už som musela kvôli arytmií a tep niekedy aj 130 a neviem proste z čoho. Ja nestresujem ,cvičím 4x do týždňa,pohyb od 5 rokov ,zdravé stravovanie ,nikdy žiadne problémy ,po očkovaní sa to spustilo ako lavína . Ľutujem nenormálne že som sa nato "dobrovoľne" dala.
Je zvýšený výskyt srdcovo-cievnych ochorení u mladých ľudí po covide (aj ľahkom priebehu)
@walentina7 a takému lekárovi veríš ? Veď je to absorudne, ty sama vieš ze očkovana nie si a on ťa bude presviedčať že si ? A nenapadlo ho náhodou, že tie problémy môžu byť spôsobené aj tým ako sme takmer všetci prekonali kovid, ktorý vždy útočí na tú najslabšiu časť našeho tela?
@walentina7 a tie problémy čo máš su pravdepodobne z kovidu, narušil ti celú imunitu.
Mne sa po 1.davke 3 dni spustil z nicoho nic panicky atak, v tom momente vysoky tlak, strach atd pocity pri ataku proste strasne..odvtedy to uz niesom ja, ataky som mal viac krat aj uzkostne priznaky.Liecim sa na vysoky tlak a mam miernu tetaniu..Vysoky tlak som mal aj pred ockovanim, skor tie psychicke priznaky mam viac a staci trochu stresu a som vykolajeny
@walentina7
A ten "lekár" bol z infovojny?? 🤣
@walentina7 to vážne povedal že keď si sa chodila testovať tak si očkovaná?😅 fuha silná káva..
bála by som sa chodiť k takému lekárovi
@walentina7 Preboha 🙈
Autorka, moze to byt samotnym covidom. Niektore virusy napadnu ozaj cele telo a zanechaju spust. Uz davno pred covidom, v roku 2016, tu kolovalo nieco ako chripka, po com moja mama skoncila v nemocnici s plucnou emboliou a bolo.ich tam takych viac. Mne po tom vtedy ostali priserne uzkosti, panicke ataky, neskutocna unava a bolesti celeho tela, skoncila som v Pezinku na psychosomatickom. Chronicka unava sa mi potom tahala niekolko rokov a zaujimave je, ze mne to preslo prave po covid ockovani. Za mna vakcina (hocijaka) moze mat necakane ucinky, ale aj hocijaka infekcia. Tazko sa uz dopatras priciny svojich problemov, niekedy zivot proste prinesie aj taketo veci :( skor je uz otazka, ako to dostat pod kontrolu.
Kolegyna bola u kardiologa, bavili sa o vakcinach. Kardiolog povedal, ze odkedy sa ludia zaockovali, ma zvyseny pocet pacientov. Sam vyslovene prosil kolegynu, nech sa nedava ockovat.
Ina kolegyna, ktora je za ockovanie, priznala, ze umrtie jej mamy, ktore bolo kratko po vakcine, sami lekari pripustili, ze to bolo kvoli ockovaniu.
Mam este x inych pribehov, ale od laikov. Tieto 2 vyssie su pre mna dostatocnym svedectvom, ze aj lekari priznavaju neg. ucinky vakciny
@walentina7 urcite aj to hra svoju rolu, energetaky, zivotny styl. No u mnohych naozaj vakcina bola spustacom.
Ja nechcem nikoho o nicom presviedcat. Kazdy urobil tak, ako to v danej chvili citil. Len ma vtedy mrzel ten tlak, to verejne odsudenie ockovanych na neockovanych.
20 rokov svojho života som nemala žiadne problemy so srdcom. Potom som skončila na internom so žalúdkom a na ekg lekár zistil, že mám srdce ako 60 ročný človek. Kardiolog zhodnotil, že z chrípky a vysokej horúčky.
O rok neskôr mi brutalne vyskočil tlak a pulz som mávala aj mávam okolo 100. Iný kardiolog zistil, že wpw syndróm. Bolo to pred 13 rokmi čiže žiadne očkovanie. Tetaniu má každý pomaly tretí človek dávno pred koronou. Či tetánia, či vysoký tep sú skór psychického pôvodu, ako následky po očkovaní. Preto sa aj pri tetanii či vysokom pulze dávajú benzodiazepíny. Som farm.laborantka takže mám prehľad o chorobách ludí a ich liečbe.
@walentina7 opýtaj sa prosím pána doktora angiológa, či každé jedno testovanie bolo očkovanie. Ak áno, tak som bola "očkovaná" v práci každý týždeň cca pár mesiacov. Naozaj očkovaná som nebola ani raz. Bola som teda "očkovaná", povedzme, 20 krát?
Som lekárka, pracujem vo veľkej nemocnici vo Viedni.
Počas pandémie sme zaznamenali zvýšený výskyt tromboembolickych komplikácií u Covid pozitívnych pacientov (hlavne išlo o pľúcnu embóliu), u pacientov po Covide sa často rozvinuli autoimunitné ochorenia (štatistiku nemám, viem to od kolegýň).
Od pandémie nemáme zvýšený výskyt infarktov, ani embólii, dokonca náhle cievne mozgové príhody boli v minulom roku menej časté ako pred pandémiou.
Ako zdravotníci v Rakúsku sme boli zaradení do štúdie, kde sa pred očkovaním vypĺňal dotazník o zdravotnom stave, prekonaných ochoreniach, alergiách, užívaných liekoch a podobne. Rok po druhej dávke očkovania sa zbierali dáta o tom či mal niekto nejaké následky. Nezistilo sa nič špeciálne.
V okolí mám takmer všetkých zaočkovaných, nikto nemal komplikácie. Malá časť rodiny je antivaxerská, tu sme stratili jednu mladú mamičku 2 detí na Covid a jedného mladého otecka 1 dcéry na infarkt (mal 32, dovtedy zdravý, nenechal sa očkovať). Toto samozrejme nie je štatisticky významné.
Čo ale častejšie vidíme na urgentnom prijme, sú ľudia s búšením srdca, tŕpnutím končatín, závratmi. Takmer nikdy na EKG nenájdeme arytmiu/iný problém a je dosť možné, že je to jednoducho vyvolané stresom.
Ono tá izolácia asi nikomu nepomohla...
Toľko moja skúsenosť. Držím palce, aby sa tvoje ťažkosti objasnili a zlepšili.
@sss777 radim sa k tým ktorým sa po covide rozvinulo autoimunitne ochorenie z večera do rana v plnej sile.
@walentina7 mám lieky ktoré má budú sprevádzať už asi navzdy. Ďalšie ktoré užívam keď je už bolesť neúnosná. A som na prísnej diéte. Mám lepšie dni, dobre dni a potom tie otrasne dni ako teraz. Ja dôverujem lekárovi. Nastavil mi liečbu a tej sa držím, len tá dieta je hnusná,neznasam diéty.
Väčšina ľudí si automaticky spája zdravotné problémy s očkovaním a pritom spúšťačom mohol byť práve prekonaný covid. Veď stačí si spomenúť čo dokáže napáchať jeden maličký kliešť nakazený kliešťovou encefalitídou. Ľudia trpia rôznymi zdravotnými ťažkosti po celý život... vyzerá že je to tak aj s covidom. 😒
@walentina7 pre tvoje dobro verím že si k tomu lekárovi už viac nešla.😳 Ten patrí na psychiatriu...ale ako pacient.🤦🏻♀️
@walentina7 ako sa vola ten lekár?

manzel po druhom ockovani skolaboval po 3 min, nastastie v cakarni, bolo to na hrane infartku. Zakazali mu davat si dalsie ockovania. Pritom zdravy clovek darca krvi, odvtedy ma zvysene tepy a kolisavy tlak. Ale som len laik. No my mame takuto skusenost