Ako prekonať panický strach zo zubára?
ahojte dievčatá , neviem kde začať ale teda 12rokov som nebola u zubára skrz panického strachu, proste nedokážem tam isť. Neviete mi poradiť ako začat? Zuby zacinaju boliet raz jeden potom druhy a neviem najst riesenie. Je tu niekto kto toto prekonal? Neviete mi poradit? Dakujem
Ahoj, možno vyskúšaj EMDR psychoterapiu na strach zo zubárov
ceny za opravu zubov si pozerala? mňa teda dosť motivujú si zuby umývať aj neskoro v noci úplne unavená a pravidelne chodiť na preventívky 😁
Uff, no tak to začni riešiť čím skôr. Najlepšie sa objednať čo najskôr a k takému zubárovi čo má empatický prístup.
Kľudne si daj niečo na ukľudnenie pred tým.
Na ošetrení si daj pichnúť injekciu.
Zober si sebou niekoho, kto ti bude morálnou podporou.
A nebojsa, v dnešnej dobe to vŕtanie už tak nebolí, majú kvalitnejšie nástroje.
A len tak na okraj príprav si poriadny budget.
Fuuu, tak to si dost usetrila. Ani na dentalnej hygiene si nebola?
Dufam ze mas tie prachy nachystane.
A bojis sa coho? Celkovo ci zakroku priamo?
Lebo ja si napr. z dovodu alergie nedavam vobec anestezu v injekcii a uplne v pohode mi opravuju,ak nieco treba raz za par rokov. Aj teraz mi robil dva zuby a pohoda. Mam pocit ze nastroje aj technika sa riadne posunuli.
Ja som prekonala strach, no dost dlho to trvalo.
Mna pohanalo k zubarovi to, ze som nechcela mat v ustach pokazeny zub, tak som nakoniec vzdy nasla silu a isla.
Celkom som strach prekonala az u nezmluvneho, draheho zubara, kde urobia vsetko pre to, aby ta ani vpich umrtvovacej injekcie nebolel... Len ta cena!
Strach sa zlomí milým a profesionálnym prístupom a technologiou vhodnou roku 2024. Cena bude vysoká aj u nezmluvneho aj zmluvného zubara. Čiže len si treba pripraviť penazenku.
Ja som takto dllho nebola, strašne som sa za to hanbila a stále hanbím, ale pred rokom a pol som nabrala odvahu a teraz tam chodím ako na klavír a trieskam si hlavu, že keby som začala skôr, mohla som ušetriť kopu peňazí a času a hanby. Veď na tom nič nie je. Nie je to príjemné, ale ani nič také strašné.
Ja som nebola dva roky aj sa za to hanbím, užívala som si rodičak chodila kade tade tak som sa na to vykašľať ze nič ma nebolí aj tak,,, no prd mesiacom som tam nechala 220 eur lebo som mala jeden zub kaput a teda bolel ma posledné 2 mesiace,, teraz idem na hygienu zuby mam ôk,, ale už nebudem taka koza
Chod na preventivku, tam ti urobi rontgen, zistite ako su na tom zuby. Nic z toho neboli. Potom sa dohodnete na dalsom postupe. Ak bude treba nieco robit, dostanes injekciu, to trosku pichne a potom uz nic necitis. Kludne mu povedz, ze mas strach.
Najma si najdi zubara/zubarku ktory uz ma ambulanciu vybavenu z tohto tisicrocia a kvalitnu pracu, aby ti to neskor nemusel niekto iny prerabat za par rokov. (Zial osobna skusenost, nevedela som ze su zubari a zubari)
nechapem, aky strach? z coho, ved zubar ti da na vsetko injekciu

No cim neskor pojdes, tym viac oprav bude treba. Mas moznost zavolat do zdravotky a nech ti povedia, ktori zubari pracuju s ludmi v plnej narkoze a tam by som zacala. Bude toho treba urcite vela porobit, tak nech to spravia naraz a nemusis to vnimat. Potom uz budes chodit na preventivky.