Nečakané zvýšenie krvného tlaku
Ahojte ľudia stal sa taky nečakane a náhle prípad,že do obeda bolo všetko v poriadku s mamu pred večerom si šla odmerať tlak mala ho dobrý večer okolo 18:00 jej stúpol na 147 po pol hodine 166 po 15 minútach bola v strese nečudujem sa jej zas šla odmerať mala 189 ja v strese oblial ma pot rýchlo mama mi písala aké berie lieky keď bi že som volal záchranku a povedal im záchranárom,ale našťastie som sa rozhodol zavolať bratovi on akurát cestoval domov tak prišiel a išiel on snu a chcem sa spýtať prečo tak náhle jej sa zdvihol tlak??....že malo pila??...alebo nebrala lieky???..mate aj vy niekto stým skúsenosti??...
Tlak zvyšuje hlavne stres, meranie tlaku každých 15 minút a robenie paniky je kontraproduktívne.
@cutespider minule som jej chcel dať tabletku aby sa jej ten stres odbúral ale nechcela ale nemôže to mať aj od nadmerných káv a malo vody? spôsobene?...
ked zabuda lieky na tlak, tak necudo, ze je tlak skace hore dole. Treba jej kupit tyzdenny davkovac liekov, v nedelu naplnit a vies presne kedy lieky nevzala. Radsej vziat neskoro ako vobec
@cutespider minule som jej chcel dať tabletku aby sa jej ten stres odbúral ale nechcela ale nemôže to mať aj od nadmerných káv a malo vody? spôsobene?...
@stelly652, je to choroba, nie je to kávou, ani nedostatkom vody. Ja som dodržiaval všetky možné odporúčania lekárov a aj tak mi tlak neklesal. Zabralo až pravidelné a dlhodobé užívanie liekov.
ked zabuda lieky na tlak, tak necudo, ze je tlak skace hore dole. Treba jej kupit tyzdenny davkovac liekov, v nedelu naplnit a vies presne kedy lieky nevzala. Radsej vziat neskoro ako vobec
@viestta ja som v ten čas nebol doma nesledoval som ju či zobrala lieky je to aj moja vinna
@stelly652, je to choroba, nie je to kávou, ani nedostatkom vody. Ja som dodržiaval všetky možné odporúčania lekárov a aj tak mi tlak neklesal. Zabralo až pravidelné a dlhodobé užívanie liekov.
@cutespider niektorý ľudia mi hovoria že to sú následky od Covidu,ktoré sme prekonali,ale neverím tomu nejako
@stelly652 podľa mňa bola v strese a preto tlak stúpal a ešte aj bola sama doma.Ty tiež často zbytočne stresujes.Lieky má mať nadavkovane, aby vedela či ich užila.Naco je dobre brať lieky na tlak a potom vypit veľa kávy?
@stelly652 preco pije prehnane mnozstbo kofeinu a neberie lieky? Potom sa tu niekto este cuduje, ze sa jej zvysuje tlak? A potom jasne zavolajme rzp , toto je zneuzivanie systemu ako z knihy
ak pije vela kav a neberie lieky tak co sa cudujes? treba si s nou pohovorit a nezneuzivat kvoli jej neporiadnosti zachranku
ak pije vela kav a neberie lieky tak co sa cudujes? treba si s nou pohovorit a nezneuzivat kvoli jej neporiadnosti zachranku
@anonym_f18903 ja sa ešte snu porozprávam a možno i ja robím chybu,že jej neprízvukujem aby nepila toľko káv
@stelly652 podľa mňa bola v strese a preto tlak stúpal a ešte aj bola sama doma.Ty tiež často zbytočne stresujes.Lieky má mať nadavkovane, aby vedela či ich užila.Naco je dobre brať lieky na tlak a potom vypit veľa kávy?
@anonym_44d73e ale keď v momente ako sa to stalo tak momente som nevedel,že čo robiť a čo sa vlastne stalo zato som bol v vystresovaný nemôžem zato,že tie stresy prežívam i ja

Tlak zvyšuje hlavne stres, meranie tlaku každých 15 minút a robenie paniky je kontraproduktívne.