icon

Nečakané zvýšenie krvného tlaku

stelly652
25. okt 2025

Ahojte ľudia stal sa taky nečakane a náhle prípad,že do obeda bolo všetko v poriadku s mamu pred večerom si šla odmerať tlak mala ho dobrý večer okolo 18:00 jej stúpol na 147 po pol hodine 166 po 15 minútach bola v strese nečudujem sa jej zas šla odmerať mala 189 ja v strese oblial ma pot rýchlo mama mi písala aké berie lieky keď bi že som volal záchranku a povedal im záchranárom,ale našťastie som sa rozhodol zavolať bratovi on akurát cestoval domov tak prišiel a išiel on snu a chcem sa spýtať prečo tak náhle jej sa zdvihol tlak??....že malo pila??...alebo nebrala lieky???..mate aj vy niekto stým skúsenosti??...

cutespider
25. okt 2025

Tlak zvyšuje hlavne stres, meranie tlaku každých 15 minút a robenie paniky je kontraproduktívne.

stelly652
autor
25. okt 2025
@cutespider

Tlak zvyšuje hlavne stres, meranie tlaku každých 15 minút a robenie paniky je kontraproduktívne.

@cutespider minule som jej chcel dať tabletku aby sa jej ten stres odbúral ale nechcela ale nemôže to mať aj od nadmerných káv a malo vody? spôsobene?...

viestta
25. okt 2025

ked zabuda lieky na tlak, tak necudo, ze je tlak skace hore dole. Treba jej kupit tyzdenny davkovac liekov, v nedelu naplnit a vies presne kedy lieky nevzala. Radsej vziat neskoro ako vobec

dora281
Autor odpoveď zmazal
cutespider
25. okt 2025
@stelly652

@cutespider minule som jej chcel dať tabletku aby sa jej ten stres odbúral ale nechcela ale nemôže to mať aj od nadmerných káv a malo vody? spôsobene?...

@stelly652, je to choroba, nie je to kávou, ani nedostatkom vody. Ja som dodržiaval všetky možné odporúčania lekárov a aj tak mi tlak neklesal. Zabralo až pravidelné a dlhodobé užívanie liekov.

stelly652
autor
25. okt 2025
@viestta

ked zabuda lieky na tlak, tak necudo, ze je tlak skace hore dole. Treba jej kupit tyzdenny davkovac liekov, v nedelu naplnit a vies presne kedy lieky nevzala. Radsej vziat neskoro ako vobec

@viestta ja som v ten čas nebol doma nesledoval som ju či zobrala lieky je to aj moja vinna

stelly652
autor
25. okt 2025
@cutespider

@stelly652, je to choroba, nie je to kávou, ani nedostatkom vody. Ja som dodržiaval všetky možné odporúčania lekárov a aj tak mi tlak neklesal. Zabralo až pravidelné a dlhodobé užívanie liekov.

@cutespider niektorý ľudia mi hovoria že to sú následky od Covidu,ktoré sme prekonali,ale neverím tomu nejako

dora281
Autor odpoveď zmazal
viestta
25. okt 2025
@stelly652

@viestta ja som v ten čas nebol doma nesledoval som ju či zobrala lieky je to aj moja vinna

@stelly652 pretojej kup davkovac, vies skontrolovat ci vzala ci nie

anonym_44d73e
25. okt 2025

@stelly652 podľa mňa bola v strese a preto tlak stúpal a ešte aj bola sama doma.Ty tiež často zbytočne stresujes.Lieky má mať nadavkovane, aby vedela či ich užila.Naco je dobre brať lieky na tlak a potom vypit veľa kávy?

taktotedanie
26. okt 2025
@stelly652

@stelly652 preco pije prehnane mnozstbo kofeinu a neberie lieky? Potom sa tu niekto este cuduje, ze sa jej zvysuje tlak? A potom jasne zavolajme rzp , toto je zneuzivanie systemu ako z knihy

anonym_f18903
26. okt 2025

ak pije vela kav a neberie lieky tak co sa cudujes? treba si s nou pohovorit a nezneuzivat kvoli jej neporiadnosti zachranku

dora281
Autor odpoveď zmazal
stelly652
autor
26. okt 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 no oni mi nič nechcú povedať bratia aby som si potom nerobil ťažkosti ale spýtam sa brata čo jej povedali na urgente lebo musím i ja vedieť jej zdravotný stav zajtra zavolám bratovi

stelly652
autor
26. okt 2025
@anonym_f18903

ak pije vela kav a neberie lieky tak co sa cudujes? treba si s nou pohovorit a nezneuzivat kvoli jej neporiadnosti zachranku

@anonym_f18903 ja sa ešte snu porozprávam a možno i ja robím chybu,že jej neprízvukujem aby nepila toľko káv

stelly652
autor
26. okt 2025
@viestta

@stelly652 pretojej kup davkovac, vies skontrolovat ci vzala ci nie

@viestta zajtra idem do mesta už som to mal na mysli jej to kúpiť ten dávkovač dúfam že ho niekde kúpim

stelly652
autor
26. okt 2025
@anonym_44d73e

@stelly652 podľa mňa bola v strese a preto tlak stúpal a ešte aj bola sama doma.Ty tiež často zbytočne stresujes.Lieky má mať nadavkovane, aby vedela či ich užila.Naco je dobre brať lieky na tlak a potom vypit veľa kávy?

@anonym_44d73e ale keď v momente ako sa to stalo tak momente som nevedel,že čo robiť a čo sa vlastne stalo zato som bol v vystresovaný nemôžem zato,že tie stresy prežívam i ja

viestta
26. okt 2025
@stelly652

@viestta zajtra idem do mesta už som to mal na mysli jej to kúpiť ten dávkovač dúfam že ho niekde kúpim

@stelly652 v kazdej lekarni maju

stelly652
autor
26. okt 2025
@viestta

@stelly652 v kazdej lekarni maju

@viestta a práve sa tam chystám ísť po jej lieky aj po svoje