Necitlivá polovica tváre
Ahojte, chcem sa poradiť či ste sa stretli s takýmito príznakmi a čo to bolo. Najprv musím povedať že mám za sebou od konca júla (predčasný pôrod kvôli krvácajúcej placente) zdravotne veľmi náročné obdobie (sekcia nebola urobená dobre, časť tkaniva v maternici mi odumrela a mesiac po sekcii ma otvárali znovu, vyrezali von nekrotické tkanivo a zasa to všetko zašili). Toto sa odohralo 3. septembra. Trvalo mi vyše mesiaca po tejto druhej operácii sa nejako pozviechať a normálne chodiť, bolesti boli dlho silné. Plus popri bábätku bol oddych scifi. No ale k veci. Počas domácej rekonvalescencie z druhej operácie som postupne začala cítiť miernu necitlivosť v ústach na podnebí a na perách. Neskôr som si všimla že tá necitlivosť (nie však úplná! Po silnejšom zatlačení všetko cítim) sa mi ťahá vyššie po tvári až k pravému oku. Čo je zaujímavé, celé sa to týka len pravej časti tváre (teda aj necitlivosť v ústach). Neviete čo by to mohlo byť? Korona isto nie, bola som už 2x na testoch a vždy negatívna. Zápal nejakého tvárového nervu? 🤔 Či len nejaká precitlivelosť nervu? Mňa totiž nič nebolí, ale vadí mi, že mám v ústach po jedle pocit ako keby som mala čerstvo umyté zuby mentolovou pastou, všetko ma akoby "studí", nie je to príjemné... Ďakujem za rady.
@iluviel ahoj, ja to mam tiez ale len ciastocne - a tiez to mam z krcnej chrbtice. Ja som teda na CT nebola, ale praktik mi povedal ze mam spazmy na krcnej chrbtici. Dostala som magnosolv + guajacuran a doporucil mi masaze. Este mi prizvukoval ze mam obmedzit stres a uvolnit sa. A skutocne to preslo. Ale nebolo to ani tak tymi liekmi ale bolo to masazami.
@kittykat22 ahoj a ake masaze to boli? Dakujem 🙂
okamžite nasadiť milgammu a kontaktovať neurologa
odporucam urobit testy na boreliozu a medzicasom absolvovat co najcastejsie masaze tvare. Ja som mala ako dieta neuroboreliozu, priznaky boli neustavajuce bolesti hlavy, unava a pareza lavej casti tvare. Liecili ma niekolko tyzdnov infuzne antibiotikami. Odporucam to nepodcenit a test z krvi dat urobit, neskor po odozneni akutnej fazy choroby uz nemusi test nic ukazat a chronicka borelioza sa velmi zle lieci. Masaze tvare ti moze predpisat pravdepodobne aj prakticka lekarka, ja som ich absolvovala v nemocnici a rozcvicili tvar este skor, nez urcili diagnozu.
@iluviel chodila som k thajkam na 30 min na ramena, siju, krk ... zamerane presne na krcnu chrbticu.
@iluviel moj syn mal podobne priznaky a bol to zapal tvaroveho nervu, nastastie sme to podchytili skoro, tak len chodil na specialne masaze a preslo to, ale doktorka povedala, ze dobre ze sme prisli hned, lebo sa to vie velmi rychlo zhorsit a potom aj liecba je narocnejsia a dlha
Môže ísť o bellovu obrnu. Dcérka ju mala pri neuroborelioze keď už začala mat meningealne zmeny (zistené na MR). Pokial Vás začne bolieť šija,prip.budete cítiť tlaky v oblasti šije,riešte to cez pohotovosť...
najprv necitil chut na polke jazyka, potom mal tu cast jazyka necitlivu aj cast podnebia a postupne mu znecitlivela polovica tvare az ku oku a vtedy som s nim hned sla k dr
@iluviel lieky len nejake vitaminy, ale masaze boli specialne, kazdy den na fyziatrii a potom este patkrat doma, plus suche teplo. Inak je to vraj velmi vazne ochorenie, hned ho chceli hospitalizovat, ale nemali volne miesta a nastastie sme prisli skoro, lebo niekedy ovisne polovica tvare. Bola si u lekara?
@iluviel nemusel. My sme prisli k jeho detskej lekarke, ona hned povedala, ze to bude toto, poslala nas na prijem do detskej nemocnice, tam diagnozu potvrdili a kedze nemali volne miesta, tak nas poslali domov a ze ho mam hned objednat na fyziatriu. Tam ho pozrela lekarka a predpisala tie masaze. Jedno na co nas upozornovali, ze musi nosit ciapku aj doma a udrziavat tvar v teple, drzim palce, daj vediet ako dopadnes
@iluviel ako si prosím ťa napokon dopadla s tým trpnutím ?
@tulipanik12 ahoj, bol to nezhubný nádor na mozgu (tzv. kavernóm), ktorý mi zakŕvacal a kvôli tomu som nejaký čas nič necítila na pravej strane tváre. Odvtedy sa to už vstrebalo a nikdy neopakovalo (teda od 2020 do 2024 ani raz). Pravidelne raz do roka musím ísť na MR, aby sa pozreli či sa ten nádor nejako mení (nemení), ale ono je to väčšinou tak, že tieto kavernómy sú vrodené a veľa ľudí s nimi žije celý život bez toho, aby vôbec vedeli, že to majú v mozgu. Čiže žiješ naďalej plnohodnotný život, akurát sa možno kvalitnejšie stravuješ a menej stresuješ, aby si to telo udržiavala v dobrej kondícii a ono nemalo dôvod krvácať :D
@iluviel Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

@iluviel ahoj neviem ci ti poradím ale mojej sestre trpne asi už 5 rokov tak polka tváre, nie je to stále, ale z ničoho nic aspoň raz mesačne na pár dní jej strpne.... Bola aj ma ct hlavy a na nič neprišli... Vraj ma brat magnézium a je to možno z krčnej chrbtice.... Zvykla si nato už...