Nedokážem sa ovládať
Ahojte,
potrebovala by som poradit ako sa naucit ovladat nervy ☹ Kazdy den si hovorim, ze nebudem kricat a nedari sa mi to dodrzat. Moje deti velmi lubim, ale stale castejsie na ne kricim, teda zatial iba na starsiu a aj ked nechcem ruka mi vyleti a dostane po zadku. Potom ma to velmi mrzi a placem s nou. Ma dva roky, ale je momentalne v stadiu, ze iba vymysla hluposti cely den a vobec nepocuva, ked jej nieco vravim. Sto razy jej poviem pekne, ale ignoruje ma a potom vyletim. Ked sa taketo situacie zopakuju viackrat denne, ze nepocuvne tak sa stale menej ovladnem a uz kricim hned. Nechcem byt taka nervna mama, ale neviem to ovplyvnit. Viete mi daco poradit?
@denisalv, no moja bude mat 8, namiesto ocakavaneho rozumu, mame domamix vzdoroviteho 3 rocneho decka a pubertiacky. Vobec sa nechce ucit,neskoro chodi spat, dalej ani pisat nebudem. Aj na synceka som asi dvakrat vyletela, najma po zlej noci, vtedy su nervy v hroznom stave. Z vlastnej skusenoti ti mozem povedat, ze dieta si na krik zvykne, na bitku si zvykne, na zakazy a tresty tiez. Rovnako ostane neposlusne, vzdorovite a len sa to bude stupnovat. Takto nikam nezajdes. Skus si dat horcik, v tehotenstve mi velmi pomahal, ale kazdy den pravidelne aspon jeden. Ziadny sumivy ale riadna davka. Idem si dat aj teraz. Dcerku mam doma a len ju nahanam sa ucit. Je imunna..... Od dvoch rokov este len pride riadny vzdor, mysli na to, ze to najtazsie na psychiku mas pred sebou. To si hovorim vzdy, ked sa syncek jeduje,lebo mu nedovolim obhryzat kabel na notebooku, hodinky, kresielko, zasmejem sa. Niekedy siprajem sluchadka nech nepocujem jeho skrek, aby som nebola nevrna, lebo jemu to nepomoze. Celu noc sa koji, a hovorim si. Male deti piju mlieko, velke piju krv. A ked pride puberta, bude este horsie. Daj si horcik, predychaj, 2 rocne dieta je na zaciatku etapy, kedy ti zacne zrat nervy. Ja mam na mojich detoch odsledovane, ze od 9 mes. sa dieta meni, zacina pouzivat svoju hlavu a cim dalej viac. Takze ja sa tesim z kazdeho dna u toho mladsieho a hovorim si, uzivam si, kym sa da 🙂 A inak ovladat sa neviem ani ja a najhorsie, ze ani nasa dcera.
Ja nechapem co take strasne dolezite chces aby ta pocuvala. Vsak dieta nema ziadne povinnosti zbytocne ho otravujes so svojimi nezmyslami. Ono moc dobre vie ze len ty sa vyvrsujes ze mas nad nim moc a kasle ti na to

@misscelaneous hraciek, no uvidime, aky bude maly. Ma 16 mes. Pred viac ako mesiacom ked nebolo po jeho, tak sa obcas predklonil a hlavku si buchal o zem (velmi jemne, ma sa rad😃). Nereagovala som na to, asi po dvoch tyzdnoch to preslo. Hlinu z kvetinaca tiez vyhadze, Ale hnevaj sa nanho, ked hned ide po metlu, aby to upratal. V tomto veku este nechape, ze robi nieco zle. Ani to nerobi naschval. Nikdy by som ho nezbila, s manzelom nas doma nikdy nebili. V neskorsom veku by som zakazala veci, co ma rad, no u tak maleho, dvojrocneho, je to veru tvrdy oriesok.