Nekompetentný personál v nemocnicii
Ako študentka maturitného ročníka szš som mala záujem o prácu v nemocnici. Vraj nie je voľné a oni hľadajú už hotovú sestru. Ok fajn a ja sa od kamošky ktorá robí na oddelení už roky dozviem že na nemenovanom oddelení pracuje ,,sestra,, ktorá nie je vyštudovaná sestra ani asistent ani nič so zdravotníctvom a ešte robí odbery zavádza flexile a nedávno dávala flexilu ex a strhla to komplet že pacient krvácal........... Viem o koho sa jedná pretože som tam praxovala a ešte sa hrala na múdru a ja sa teraz akože dozviem že to má len ZŠ? Máte hospit.niekoho z rodiny a toto chcete aby sa staralo o vašich príbuzných?
@anonym_autor
Si prekvapena?
Toto je krajina, kde veci nefungujú a všetci si s tým ok
@anonym_autor každému obyvateľovi Slovenska vrelo odporúčam pred návštevou nielen nemocnice, ale aj úradov, a iných štátnych zariadení použiť vyššiu dávku magnézia. Všetko dopadne dobre.🥹
Niekedy by som sa nečudovala keby aj lekári nemali potrebnú kvalifikáciu keď dokážu sfušovať taky obyčajný zákrok akým je napríklad kyretaz. Trvala konkrétne 10 minut. Zobudili ma a o 15 min ma poslali domov. Žiadne vyšetrenia pred podaním anestézie žiadne kontrolné usg po zákroku. Vstali ste žijete môžte ísť domov. Veľmi ťažké srdce na ňu mám a tým ze mi vyslovene ju odporučila moja gyn tak aj na ňu mám ťažké srdce a už ma tam nikto nikdy neuvidí
@anonym_autor na sale tiez robia ludia co o szs iba snivali
A predpokladám že všetci cez známosti.
@anonym_b7ddd3
@anonym_b7ddd3 ako vies?
@anonym_autor nedávno dávala flexilu ex a strhla to komplet že pacient krvácal - nahlasiť to treba VSADE.
na poistovnu, na ministerstvo zdravotnictva, riaditelovi nemocnice, proste vsade. do casopisu Zdravie o tom napisat.... inak sa nič nezmení
A napr. Viete, ze v skole nase deti neucia vystudovani pedagogovia? Abolo to uz davno,je to aj teraz.
@anonym_b7ddd3 ako vies?
@anonym_c24338 nie, nedostatok personalu
@anonym_fa1721 pretoze tiez pracujem na sale tak sa pozname
@anonym_c24338 nie, nedostatok personalu
@anonym_fa1721 pretoze tiez pracujem na sale tak sa pozname
@anonym_b7ddd3 jaj a robia tu robotu aspon dobre? Sranda ja som si myslela ze sa to neda a prísne kontroluje. Tiez by som rada robila taku robotu bez školy ale mam veľký rešpekt je to obrovská zodpovednosť
@anonym_b7ddd3 jaj a robia tu robotu aspon dobre? Sranda ja som si myslela ze sa to neda a prísne kontroluje. Tiez by som rada robila taku robotu bez školy ale mam veľký rešpekt je to obrovská zodpovednosť
@anonym_fa1721 ano robia. Vsetko sa da naucit. Niekto tu pisal ze robil sestru. Proste ked je clovek sikovny a bystry. Nie je to odborna robota.
@anonym_fa1721 ano robia. Vsetko sa da naucit. Niekto tu pisal ze robil sestru. Proste ked je clovek sikovny a bystry. Nie je to odborna robota.
@anonym_b7ddd3 a ako sa k takej robote dostať?
@anonym_b7ddd3 ja som pisala 😅 ale na sálu by som si netrúfla podám zle šitie a som v riti.
@anonym_b7ddd3 ja som pisala 😅 ale na sálu by som si netrúfla podám zle šitie a som v riti.
@anonym_c24338 no proste najst nemocnicu kde je nedostatok personalu. U nas v okrese zhanali rok na toto miesto cloveka.
@anonym_fa1721 Ked podas zle sitie tak ta opravia.
@anonym_c24338 no proste najst nemocnicu kde je nedostatok personalu. U nas v okrese zhanali rok na toto miesto cloveka.
@anonym_fa1721 Ked podas zle sitie tak ta opravia.
@anonym_b7ddd3 tak mozno sa raz v živote dostanem aj tam, ja som uz robila všeličo este som nenasla svoju profesiu 🙂
dnes sa netreba cudovat nicomu.Ked si veselo ordinuje doktor s vymyslenym alebo sfalsovanym diplomom tak comu sa divit
Až mi je trápne, že píšem pod "svojím menom"😁
Ale tomuto jednoducho neverím. Možno som ešte príliš mladá a naivná....ale naozaj neverím, že v štátnej nemocnici môže pracovať človek bez príslušného vzdelania.
Nie, neverim. Ak ano, povedz ktora nemocnica a ktore oddelenie.
Akosi sa mi nechce veriť žeby uprednostnili niekoho len so základnou skolou.
Ale tomuto jednoducho neverím. Možno som ešte príliš mladá a naivná....ale naozaj neverím, že v štátnej nemocnici môže pracovať človek bez príslušného vzdelania.
@lenja123 áno, môže, ale iba ako nezdravotnicky personál, ošetrovateľ/opatrovatel. Jeho kompetencie sú úplne ako kompetencie zdravotnej sestry, či zdravotnej asistentky. Plat majú taktiež o dosť nižší ako studovani zdravot.personal.
@anonym_autor vyjadrujem sa všeobecne nie ku konkrétnej sestre. Ja nemam vyštudovanú zdravotnú školu ale robila som sestru u zubára. Robila som vsetko snímky správy aj davkovala lieky. Ale ja som bola velmi dobra v tom co som robila a svedomito som sa učila.
@anonym_fa1721 nic z toho by ta na skole ani nenaucili… to su vsetko veci, co sa naucis az v praxi, rovnako tak ako instrumentarka na sale (ale to ze niekto pracuje na sale neznamena, ze hned podava nastroje…).
@anonym_fa1721 nic z toho by ta na skole ani nenaucili… to su vsetko veci, co sa naucis az v praxi, rovnako tak ako instrumentarka na sale (ale to ze niekto pracuje na sale neznamena, ze hned podava nastroje…).
@anavixy jasne to mi napadlo iba ako príklad co mozem pokaziť
@lenja123 ja uz nie som ani mlada ani naivna a pracujem v zdravotnictve, takze by som mohla byt uz aj zatrpknuta a cynicka 😄 ale tiez tomu neverim… urcite nerobi taky clovek na pozicii zdravotnickeho pracovnika a AK robi to co bolo napisane, tak to je len NEzodpovednost vtedy pritomnej sestry, ktora jej to dovoli a mozno zufalstvo nedostatku personalu a casu.
@lenja123 áno, môže, ale iba ako nezdravotnicky personál, ošetrovateľ/opatrovatel. Jeho kompetencie sú úplne ako kompetencie zdravotnej sestry, či zdravotnej asistentky. Plat majú taktiež o dosť nižší ako studovani zdravot.personal.
@jaga18 veď to píšem. PRÍSLUŠNÉ VZDELANIE. Je mi jasné, že u lekára bude iné ako u sestry, sanitára, alebo PPvZ.
vobec neviem ako je to mozne. fakt jedine ak jej to dovoli niekto na sluzbe, no bezne to vobec nie je.
v nasej nemocke moc nechcu ani prakticke sestry, nieto este nestudovane sestry.
a teda pre porovnanie, co tu zaznelo, ze zubna ambulancia - podat/nachystat nejake nastroje zubarovi, urobit snimku nie je nic komplikovane, aby to nemohol urobit aj laik. no robit sestru na odd bez vzdelania je celkom nieco ine. to nie je len o odbere, ci nejakych jednoduchsich vykonoch, ale o znalostiach, vedomostiach. vediet odhadnut pripadne zhorsenie, vediet, co za tym zhorsenim je.
Som zdravotnicka a neverim tomu. Presne ako je pisane hore nado mnou, problem maju prakticke sestry, vacsinou musia nastupit na VS v odbore osetrovatelstvo a studovat, aby mohli pracovat… a nie ze niekto so ZS by tam robil sestru. Trocha sa spamataj a nepis laikom uplne hluposti, aby sa potom bali dat osetrit. Sestra je zodpovedne povolanie, predlzena ruka doktora, dobra sestra musi vzdy skontrolovat, ci a co moze podat aj podla aktualneho stavu pacienta, mala by mat teda dobre vedomosti a skusenosti aj ona a v pripade pochybnosti zalarmovat lekara. Toto by si na triko nikto normalny nezobral, ze by zamestnal laika na takej pozicii. A ano, aj mne jedine napada, ze nejaku sanitarku nechali vytiahnut chiraflexku.. ale to je uz nezodpovednost sluzbukonajucej sestry.
@anonym_b7ddd3 a ako sa k takej robote dostať?
@anonym_c24338 asi tam upratovala;))), mala olerackove pradlo a muslela si, ze je sestra;)))))

@anonym_autor vyjadrujem sa všeobecne nie ku konkrétnej sestre. Ja nemam vyštudovanú zdravotnú školu ale robila som sestru u zubára. Robila som vsetko snímky správy aj davkovala lieky. Ale ja som bola velmi dobra v tom co som robila a svedomito som sa učila.