Nemôžem si dovoliť dať vyplniť zub
Ahojte. Mám otvorený zub kôli bolesti som si musela dať vybrať korene bolo mi to ľúto nechať ho vytrhnúť. Ale bohužiaľ nemám peniaze na to aby som si ho teraz dala vyplniť kanáliky a dokončiť. Dala som za vybratie 120e a ešte do dokončenia minimálne 350e to si nemôžem vôbec dovoliť. Že maximálne 6 týždňov môže byť otvorený ? Čo ďalej s tým je to nejaké riziko ?
a nerozmýšľala si nad požičaním peňazí, aby si si to dala dokopy? 💁♀️
Nedá sa to zubárovi platiť na splátky?
zavolaj vsade niekde to urobia aj za 100 e
dneska su tu same socialne pripady, dalsia co si necha otvorit zub bez toho aby mala peniaze? neverim, dalsi troll .
pretoze ked idem k zubarke sa opytam kolko co bude stat.
ak nemas peniaze na zuby , mala si si dat vytrhnut.... za 6 tyzdnov nezozenies peniaze?
mne tiez nevyplnali hned, mala som to tiez dlho otvorene, riadne to precistila, a az ked to bolo uplne tip top, plnila.
dovtedy snad daco zarobis alebo pozicaj alebo sa dohodnit s lekarom na splatke.
uplne normalne.
dneska su tu same socialne pripady, dalsia co si necha otvorit zub bez toho aby mala peniaze? neverim, dalsi troll .
pretoze ked idem k zubarke sa opytam kolko co bude stat.
ak nemas peniaze na zuby , mala si si dat vytrhnut.... za 6 tyzdnov nezozenies peniaze?
mne tiez nevyplnali hned, mala som to tiez dlho otvorene, riadne to precistila, a az ked to bolo uplne tip top, plnila.
dovtedy snad daco zarobis alebo pozicaj alebo sa dohodnit s lekarom na splatke.
uplne normalne.
@anonym_328ef0 možno čaká, že sa zložíme 😁
@anonym_328ef0 možno čaká, že sa zložíme 😁
@miselka257 dneska je tu den socialnych pripadov asi. minule zas rakovina, predtym opustil nas muz, predtym depresie atd atd ....neverim ze toto je skutocny zivot. ze niekto ide k zubarke a podstupi zakrok bez toho aby sa opytal kolko to vsetko bude stat.
@miselka257 dneska je tu den socialnych pripadov asi. minule zas rakovina, predtym opustil nas muz, predtym depresie atd atd ....neverim ze toto je skutocny zivot. ze niekto ide k zubarke a podstupi zakrok bez toho aby sa opytal kolko to vsetko bude stat.
@anonym_328ef0 tématické dni tu máme 😂
Chcela som si dať vytrhnúť lenže je to stolička a zubár ma prehovoril, že si ho mám nechať, že na čom budem hryst keď nemám ani na druhej strane.
Chcela som si dať vytrhnúť lenže je to stolička a zubár ma prehovoril, že si ho mám nechať, že na čom budem hryst keď nemám ani na druhej strane.
@anonym_autor ako hore nic nemas? a kolkatka to je. poviem ti uprimne, mas mrtvy zub vybrane korene, vsetky taketo zuby sa mi casom lamu, takze zase dalsia korunka na to robit dalsie eura. kolkatku to mas. oproti zub nad tym mas ci nie.ak nemas oproti zub aj tak riadne nedrvis tym tympadom...jedine riziko je ze ak sa jedna o spodnu stolicku, je to horsie preto ze horny zub nema na co nasadat, a tympadom ti ten horny zub zacne postupne klesat a tebe sa zacne spodna celust deformovat ( vyraz strigy)
@anonym_autor a iné možnosti splatenia si neriešila? 😀 ako vyššie spomínali, na splátky a tak 😀
inak k tym 6 tyzdnom. Mam zub ktory mam otvoreny 2 mesiace a este ďalšich 6 mesiacov budem mat. Tiež potrebujem vytiahnuť nervy ale teda potrebujeme rentgen na ktory momentalne ist nemozem. Mam tam taku tu liecivu vložku a cement za ktory sa myslim neplati. Tak ako dočasne riešenie asi môžeš mat aj dlhšie. Ale teda som bez bolesti a nijako ma to neobmedzuje
@anonym_autor ako hore nic nemas? a kolkatka to je. poviem ti uprimne, mas mrtvy zub vybrane korene, vsetky taketo zuby sa mi casom lamu, takze zase dalsia korunka na to robit dalsie eura. kolkatku to mas. oproti zub nad tym mas ci nie.ak nemas oproti zub aj tak riadne nedrvis tym tympadom...jedine riziko je ze ak sa jedna o spodnu stolicku, je to horsie preto ze horny zub nema na co nasadat, a tympadom ti ten horny zub zacne postupne klesat a tebe sa zacne spodna celust deformovat ( vyraz strigy)
@anonym_328ef0 priatelovi zas opuchne ďasno okolo mrtvého zubu a nie je to príjemné, bolí ho pri zmene počasia a to je mŕtvy 💁♀️
@anonym_328ef0 priatelovi zas opuchne ďasno okolo mrtvého zubu a nie je to príjemné, bolí ho pri zmene počasia a to je mŕtvy 💁♀️
@miselka257 aj mne a tecie aj hnis obcas.
@anonym_328ef0 hore este mam stoličky je to dolná na ľavej strane a na pravej strane dolu nemám ale hore áno.
@miselka257 aj mne a tecie aj hnis obcas.
@anonym_328ef0 nechápem ako sa môže nazývať mŕtvy, keď stále dáva signály on si žije posmrtný život 🙄😂
@anonym_328ef0 hore este mam stoličky je to dolná na ľavej strane a na pravej strane dolu nemám ale hore áno.
@anonym_autor mne zachranuje a zachranila ale postupne sa mi zacinaju mrtve zuby lamat. takze bud pojdu von alebo koruna na to dalsie prachy
@anonym_autor tak nech ti tam da docasnu vlozku, vysvetli mu, ze nemas na to peniaze. Ked je normalny riesenie najde
@anonym_autor ja som raz musel neodkladne niekam ísť, a som posunul uzavretie zuba. Tá bolesť čo prišla potom… bola príšerná. Rozhodne stojí každé euro dať za zuby. Tu nie je nad čím rozmýšľať, požičaj si alebo niečo založ… ale je to na tebe
Je to veľa peňazí, ale každý zachránený zub je výhra. Keď postupne prídeš o ostatné zuby, to ešte len bude pálka.
Rozmýšľaj nad splátkami alebo nejaká pôžička, proste zožeň tie prachy, zachráň zub, aby to v budúcnosti nebolo ešte viac
@anonym_328ef0 tématické dni tu máme 😂
@miselka257 mne to tu už zopár rokov pripadá tak, ze tu máme tématické dni. Mesiac, dva o bývaní so svokrou nič, potom osem tém za týždeň, partner nedodržiava hygienu, päť rokov nič a potom desať tém za mesiac atď
@anonym_autor tak nech ti tam da docasnu vlozku, vysvetli mu, ze nemas na to peniaze. Ked je normalny riesenie najde
@viestta dočasnú vložku tam mám
Dočasnú vložku môžeš raz za čas vymeniť, kým teda našetríš
Mne keď čistili kanáliky, mala som vložku 3x. Takže asi ti ho hneď ani neurobia. Prípadne ako som spomínala, spýtaj sa na splátky.
@anonym_328ef0 no sockovske sa mi príde pýtať zubara na cenu, hlavne keď autorka nemala možnosť, že mala bolesti. V zivote nikdy som sa nepýtala zubara na cenu a to sa mi stalo, že za obyčajne vytrhnutie osmicky som platila 180 eur s nejakým liečivými senom, čo mi tam dala a na kontrole mi to oplachla a vypýtala si dalších 50😂 a to má zmluvy so zdravotnými poisťovňami a na preventivky sa chodím každoročne oholit😀
Autorka, nič iné ti neostáva, len si pozicat.
Vy sa smejete ze socialne pripady… ale su naozaj ludia co ziju z ruky do huby a nemaju 400e na jeden posraty zub… co neda detom jest? Nezaplati najom? Nezaplati co treba? Neviem ako vam to moze byt smiesne ze ludia nemaju taku sumu v tejto predrazenej dobe skor je to velmi smutne v akej tazkej dobe zijeme… nechapem ako sa na takejto veci moze niekto bavit… smutne
@anonym_328ef0 no sockovske sa mi príde pýtať zubara na cenu, hlavne keď autorka nemala možnosť, že mala bolesti. V zivote nikdy som sa nepýtala zubara na cenu a to sa mi stalo, že za obyčajne vytrhnutie osmicky som platila 180 eur s nejakým liečivými senom, čo mi tam dala a na kontrole mi to oplachla a vypýtala si dalších 50😂 a to má zmluvy so zdravotnými poisťovňami a na preventivky sa chodím každoročne oholit😀
@tramtada31 takze ty kupujes daco vopred , nez vies cenu? aha. ok.
Vy sa smejete ze socialne pripady… ale su naozaj ludia co ziju z ruky do huby a nemaju 400e na jeden posraty zub… co neda detom jest? Nezaplati najom? Nezaplati co treba? Neviem ako vam to moze byt smiesne ze ludia nemaju taku sumu v tejto predrazenej dobe skor je to velmi smutne v akej tazkej dobe zijeme… nechapem ako sa na takejto veci moze niekto bavit… smutne
@anonym_7f189a je to smutné, ale povedzme si pravdu, 90% takýchto prípadov sa deje kvôli zanedbávaniu hygieny a preventívnych prehliadok.
@tramtada31 sockovské? Ozaj toto píše dospelá žena? No pozor, aby si sa aj ty raz na cenu nepýtala. Ľudia spamätajte sa. Ľudia žijú aj v nedostatku. Stačí slabo platená profesia a vysoký nájom, dlhy po blbom mužovi, pokazené auto, nedoplatok na energiách, výpadok príjmu pri PN a x ďalších dôvodov. Spýtať sa na cenu je normálne. Zuby sú dnes velká položka a niekto si to potrebuje naplánovať v rozpočte. Sa nedivím, že už decká sa šikanujú, keď ich k tomu vediete vlastným vzorom.

Infekcia, silna bolest lebo zapal nervu, ak je este zivy (kedze vzduch sa tam dostane), opuch, absces asi take su moznosti.
Realne sa ti tam dostane vzduch, voda, jedlo...